Real Endurance Fuel, Not Sugar!

 Guaranteed Since 1987

garancia-pecset

Ikonok egyben

A Hammer Nutrition egészséges édesítői

Written by STEVE BORN
Rate this item
(1 Vote)

Finomított egyszerű cukrok? Mesterséges aromák, édesítők, színezék- vagy tartósítószerek? Kémiai reakcióközegek? Ezek közül egyik sem található a Hammer Nutrition termékeiben! Számunkra nincs más választás, mint az egészséges megoldás a kiegészítőink és a szervezeted számára. Kétségünk nincs afelől, hogy az alábbi összetevőink vitathatatlanul a legjobb megoldások.

Energy Smart™

Miközben az Energy Smart™ előállítási eljárása gondosan őrzött és szabadalmaztatott titok, biztosíthatunk arról, hogy a „végtermék” nem egyszerű cukor (mint glükóz vagy fruktóz) hanem inkább közepes- és hosszúláncú szénhidrát, amely a természetben gyümölcsökben előforduló, finomítatlan cukrok és gabonából származó különlegesen fejlesztett közepesláncú szénhidrátok kombinációjának az eredménye. „Magyarul” a szabadalmaztatott Energy Smart™ eljárás lényege, hogy veszünk rövidláncú cukor molekulákat (szacharid) gyümölcsből és adunk hozzájuk további gabonából származó szacharid molekulákat. Az FDA irányelvei szerint az Energy Smart™ besorolása „egyéb szénhidrát”, tehát nem egyszerű és nem összetett. Dr. Bill Misner szerint „az Energy Smart™ egyedi biokémiai összetétele okán ugyanolyan gyorsan emeli a vércukorszintet, mint a szukróz (asztali cukor), de gyorsabban, mint a fruktóz, azaz a szervezetbe kerülve a szervezet az Energy Smart™ összetételét élettani szempontból összetett szénhidrátként azonosítja és fokozatos felszívódást biztosítva növeli a vérszérum cukorszintet.”

Xilit

Ez a természetes anyag különböző rostos gyümölcsökben és zöldségekben fordul elő, nyírfacukorként is ismert, elsősorban azért, mert nyírfából állíitják elő. (Előállítható még kukoricacsutkából is.) Az emberi szervezet normális anyagcseréje során több mint 15 gramm xilitet állít elő.
A xilit a szájhigiénét is segíti, nem erjed, nem táplálja a savtermelő és ezáltal fogszuvasodást okozó baktériumokat. Ezért található meg ez az egyedi édesítő a rágógumiban, fogkrémben és szájvízben, valamint ezért használjuk mi is kismennyiségben egy sor Hammer Nutrition termékben.
Megjegyzendő, hogy a nagy mennyiségben elfogyasztott xilit gyomorpanaszokat okozhat és/vagy lehet hashajtó hatása. Ennek ellenére nincsen ismert toxikus hatása, hosszú ideig napi 400 gramm xilit fogyasztóknál sem jelentkeztek káros mellékhatások. A xilit eredetű gyomorstressz rendszerint hasmenésszerű tünetekkel jelentkezik az olyan, xilitre érzékenyeknél, akik 30 grammot egyetlen dózisban vagy rövid időn belül több adagban fogyasztottak el.
Közismert az is, hogy a xilit fogyasztása nem ajánlott kutyák számára; ezért nem javasoljuk, hogy kutyájának bármilyen xilit tartalmú terméket adjon, legyen az HEED, Recoverite vagy bármilyen más, emberi fogyasztásra készített termék.

Sztívia

Ez a kivonat (steviosides) a Stevia rebaudiana (jázminpakóca), egy Közép- és Dél-Amerika szubtropikus és trópusi erdeiben honos növény leveleiből készül. A sztíviából a cukorénál akár 300-szor édes íze miatt, minimális mennyiség is elegendő az édesítéshez. A sztívia kalóriamentes, nem befolyásolja a vércukorszintet, ezért cukorbetegek által fogyasztható. Segít a megemelkedett vérnyomás csökkentésében, de nem befolyásolja a normál vérnyomást. A xilithez hasonlóan a sztívia sem táplálja a fogszuvasodást okozó savtermelő baktériumokat.

Read 971 times