Real Endurance Fuel, Not Sugar!

 Guaranteed Since 1987

garancia-pecset

Ikonok egyben

Csécsei Zoltán ultrafutó tapasztalatai

Written by Pollák Márton
Rate this item
(0 votes)
2. Pörögnek a körök futóverseny I. helyezett 2. Pörögnek a körök futóverseny I. helyezett

Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy kevés olyan férfi él a világon, akinek két szerelme van, és azok ki is jönnek egymással. Magyarország egyik legjobb és legeredményesebb ultrafutója, Csécsei Zoli ebben az irigylésre méltó helyzetben van. Tekintete két szerelemtől ragyog: az egyiket menyasszonya, Beus, a másikat pedig a futás iránt érzi. Nos, jelentem a hölgyet eljegyezte, ám az ultrában elért sikereinek fokozására még egy igen „ütős” frigyre is rászánta magát.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár hangulatos büféjében felszabadultan számolt be arról, hogy milyen remek esztendőt zárt idén, és hogy pillanatnyilag éppen a pihenő hetét tölti, melyen eddig csupán 13 kilométert futott. Ez nála valóban olyan, mint másnak egy wellness hétvége, hiszen az elmúlt egy évben minden edzéshéten legalább 120 kilométert teljesített. Vasárnap azért egy laza 40-50 kilométert lenyom, utána viszont kezdődik a felkészülés a következő évre. 2016-ban ugyanis szeretné megvédeni címét a Balaton Szupermaratonon, míg az Ultrabalatonon külföldieket is legyőzve kíván felférkőzni a dobogóra, mivel 2015-ben egy holland, egy finn és egy olasz versenyző mögött éppen csak lemaradt róla, ám így is a dicsőséges 4. helyen ért célba.

Na de vegyük csak górcső alá, hogy mi történt Zolival az idei versenyszezonban, különös tekintettel a nyári és őszi megmérettetésekre. Első találkozásunk május 1-jére esett. Akkor túl volt már 9 versenyen, melyeken kétszer volt aranyérmes és kétszer végzett a második helyen.

Augusztusban aztán jött egy két változás, és az a bizonyos Deseda ultra…

A Deseda tó Kaposvártól északra található, és ez Magyarország leghosszabb mesterséges tava.

A versenyt Csécsei Zoli nyerte, ugyanis a 16 indulóból ő volt az egyetlen, aki teljesíteni tudta a szervezők azon kritériumait, hogy egy versenyző 18-szor fussa körbe a tavat (egy kör 14 kilométer) úgy, hogy erre összesen 36 óra állt rendelkezésre. Zoli 28 óra 40 perc alatt, 252 kilométert (ez gyakorlatilag 6 db maraton, egymás után, megállás nélkül!) galoppozva ért be a célba, majd pedig megkérte barátnője kezét!
Bea és Zoli az ultrafutó harmadik Ironman versenyén ismerték meg egymást, és a lány mindmáig Ironnak becézi kedvesét. Ez a vas pedig folyton izzik! Nem is csoda, hogy a Hammerrel való találkozása valóságos damaszkuszi acéllá kovácsolta a 31 éves fiatalembert! A Deseda ultra volt az első verseny, ahol a Hammer cég termékeit használta frissítéskor, és ettől kezdve Zoli szintet lépett: a kőkemény és professzionális felkészülés (Pész Attila edzővel készül) mellet a frissítés is komoly hangsúlyt kap életében.

Tudni kell, hogy Zoli a természetesség híve, így májusi beszélgetésünk idején még semmilyen frissítő gélt nem fogyasztott. A Hammer híre a Sportime Magazin ügyvezetőjének, Bezzegh Krisztiánnak köszönhetően jutott el hozzá, aki tudta, hogy Csécsei Zoli nem fogyaszt „testidegen” táplálékkiegészítőket.
„Én a „mű” géleket nem szeretem, de ezeket természetes anyagokból készítik. Szójától, gluténtől és tartósítószerektől mentes. Nem terhelik meg a gyomrot! Az van bennük, ami kell, és finom is. Ugyanez vonatkozik természetesen az elektrolitokra is, melyeket szintén a Hammertől eszem, tabletták formájában.

A frissítést két felé kell szedni: az energia utánpótlásra, illetve az elektrolit háztartás kordában tartására. Ha ebből valamelyik nem jó, akkor vége.”

És, hogy milyen hatással vannak a Hammer-termékek Zolira?

„Azt érzem, hogy verseny közben nem merülök le, és ezt a Hammer géleknek köszönhetem. Én 35 gramm szénhidrátot fogyasztok 140-150-es pulzus közt óránként. 21 gramm szénhidrát van a Hammeres gélekben. A többi 10-15 grammot pedig valamilyen folyadékkal együtt fogyasztom. Vannak a Hammernek por alapú, szénhidrát tartalmú italai is, mint a Perpetuem, és ennek, valamint a gélnek a fogyasztása magabiztosságot ad nekem. Érzem, hogy semmi baj nem lehet. Ami nagyon fontos, hiszen frissítésnél nem szabad hibázni. Ha hibázol, arra rámehet a versenyed!”

Ezek a termékek azonban megfelelő módon töltik fel a versenyzőket, akiket elkerülnek a görcsök, és mivel kizárólag természetes tápanyagokat tartalmaznak, a hányás és hasmenés veszélye sem fenyeget.
Csécsei Zoli teljesítményével kiérdemelte, hogy Magyarország legjobb 5 ultrafutója közt tartsák számon. Vannak távok, ahol saját bevallása szerint akadnak nála jobbak, mint például a rövidebbnek számító 6 órás futás, ezért is becsüli sokra az ezen a távon szerzett harmadik helyét.

Íme „Iron” dicsőséges éremlistája augusztustól, a Hammerrel való találkozás után:

• Deseda ultra, 252 km, 1-ő hely.
• Szőlőskör ultra, 82 kilométer, 2. hely.
• Optivita 100 km, 2. hely.
• Hajdúszoboszlói 12 órás futás, 131 kilométerrel 1-ő hely.
• 6 órás országos bajnokság, 3. hely.

Két arany, két ezüst és egy bronzérem. „Csak dobogós helyezés, és érdekes, de én ebben a második félévben nem éreztem úgy, hogy nagyon szétsavasodnék a versenyeken.”- mondta Zoli.
És bár természetesen a vasakarat és a kemény edzés szolgáltatja a siker alapját, azt azért Csécsei Zoli sem tagadja, hogy a Hammer tényleg odacsap!

 

Read 2653 times