Real Endurance Fuel, Not Sugar!

 Guaranteed Since 1987

garancia-pecset

Ikonok egyben

Gajdos Tamás - Működik a cucc!

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Egy kis beszámoló az elmúlt egy hónapról Hammer-szemmel...:-) :

Alig több mint egy hónapja ismerkedtem meg a Hammer Nutrition termékekkel, de már most elmondhatom, hogy elég ütős a hatásuk. Első verseny-élményem Hammer frissítéssel a kaszói duatlon sprint Országos Bajnokságon volt, amikor önmagam legnagyobb meglepetésére is magabiztos előnnyel nyertem korosztályos kategóriámat - két perccel rövidebb alatt teljesítve a 27 és fél kilométeres távot, mint a tavalyi győztes.

Előre kell bocsájtanom, hogy én alapvetően közép-távfutóként kezdtem pályafutásomat és legjobb nemzetközi eredményeimet szenior koromban is 800 méteres síkfutásban értem el (EB-VB bronzok, World Masters Games, European Masters Games első helyezések), de 3 éve - először csak keresztedzésként orvosaim és gyógytornászom tanácsára, no meg Kropkó Péter barátom folyamatos unszolására - elkezdtem a triatlont. A Balatonman középtávja (113km) elsőre meg is volt a célként kitűzött 6 órán belül, tavaly Keszthelyen pedig már csak 5 óra 22 percet mutatott az óra, mikor alig két perccel kategóriánk győztese, a 60-szoros magyar bajnok dr. Zakariás Géza után célba értem. Idén Keszthelyen és az Ironman70.3Budapest versenyen is az 5 óra 10 perc megközelítése a cél.

Mindeddig nem sokat törődve a részletekkel a versenyrendezők által biztosított frissítési lehetőségekre bíztam magam, ennek megfelelően szenvedtem is, mint a kutya a távok második felében. Ehhez képest volt merőben más érzés a Hammerrel történő tudatos frissítés a duatlon bajnokságon. Igaz az 5km futásból, 20km kerékpározásból és 2 és fél km futásból álló táv nem nevezhető extrém hosszúnak, számomra elég meggyőző teszt volt a hamarosan következő hosszabb távú versenyek előtt.

Az első szakasz 5km futás volt, ami után a bringára pattanva mindjárt elfogyasztottam egy mogyoróvajas endurance gélt, amit a bringázás során folyamatosan a dinnyeízű Hammer Heed-del öblítettem le. A 20 km-nyi bringázás után jól jött egy kis gyors energia friss áfonya ízű Rapid energy gél formájában. Nem is volt gond a célig, amit így másfél perccel rövidebb idő alatt értem el, mint a második helyezett.

A versenyt követő félórán belül bekaptam még a regenerálódást segítő Hammer Endurolytes kapszulákat és begyűrtem a rendkívül ízletes mandulás-mazsolás energiaszeletet is sok-sok folyadékkal a gyorsabb visszatöltés és az izomrostokat újraépítő fehérjebevitel érdekében, így aztán nem is volt semmi panaszom másnap sem. Csak a bajnoki cím megszerzése felett érzett öröm és a remek verseny biztosította élmény maradt.

Bízom benne, hogy hasonló pozitív tapasztalatokkal gazdagodom majd az IronmanBp által szervezendő május 21-i velencei olimpiai távú triatlon versenyen is, ami már a júniusi keszthelyi 113 km-re való közvetlen felkészülés része.

Read 871 times