SPORTOLÁS ELŐTTI FELTÖLTÉS

Edzés vagy verseny előtt legalább 3 órával fogyassz maximum 300-400 kalóriát! 

Válassz könnyen emészthető összetett szénhidrátokat és kevés fehérjét tartalmazó, alacsony zsírtartalmú ételeket!  Kerüld a rostos, cukros és savas ételeket, mint pl. a zabpehely, lekvár és narancslé! Jó választás lehet egy kifli fél pohár joghurttal; egy szójafehérjével kiegészített palacsinta Hammer Géllel ízesítve; egy banán egy pohár joghurttal.

Fejezd be az étkezést 3 órával a sportolás előtt! Ez azt jelenti, hogy ne fél 8-kor reggelizz, ha 9-től már edzésed van! Amennyiben összetett szénhidrátokat fogyasztasz legalább 3 órával a terhelés előtt, olyan mértékben növeled meg a vércukorszintedet, mely jótékony hatással lesz a teljesítményedre. A sportoláshoz ennél közelebbi étkezéssel épp ellenkező hatást érhetsz el: 1.) lecsökkenhet a zsír energiává való átalakítása 2.) fokozódhat a glikogén-raktárak kiürülése.

TiPP: ha a versenyed korán reggel kezdődik, ne áldozd fel az alvást az evésért! Ha mindenképp enni szeretnél sportolás előtt,  fogyassz el egy kis adag üzemanyagot - mint például a Hammer Gél - 5-10 perccel a rajt előtt!