Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

5 mód, hogy (kicsit) kevesebbet szenvedj a következő versenyeden!

5 mód, hogy (kicsit) kevesebbet szenvedj a következő versenyeden!

Miles Frank írása

Legyen szó egy hosszú egyéni kihívásról, vagy egy olyan jól támogatott versenyről, mint a belga Waffle, mindig azt tartsd szem előtt, hogy számítanak a kalóriák, és a kevesebb a jobb!

Azt tapasztaljuk, hogy az óránkénti 120-180 kalória nagyon jól működik egy átlagos testalkatú ember esetében. Tehát találd meg azt az ideális mennyiséget, ami valószínűleg sokkal kevesebb kalória, mint gondolnád! mindig az jut eszembe, hogy számítanak a kalóriák, és a kevesebb az jobb!

Ne edzd túl magad! 

Közvetlenül a nagy esemény előtt ne érezd úgy, hogy tovább kell nyomnod, edzened és hatalmas erőt kell beletenned. Semmilyen erőnlétre nem fogsz szert tenni, és csak annyi történik, hogy kifárasztod magad, és stresszt okozol a testednek. A legendás triatlon versenyző és edző, Jeff Cuddeback kijelenti: "Bármely ilyen időtartamú esemény hetének a pihenésről és az energia raktárak feltöltéséről kell szólnia. Az edzést azért végezzük, hogy a motor kenve legyen, semmi többre nincs szükség. Ha azt gondolod, hogy a legfontosabb versenyed hetén edzésekkel fejlesztheted erőnléted, sajnos tévedsz. Ha olyan típus vagy, aki az eseményig edz, akkor szinte biztosan alul fogsz teljesíteni."

Lassan indulj el, és végezz könnyed testmozgást a nagy versenyt megelőző héten. Ha úgy érzed, hogy szükséged van egy strukturált edzésre, fontolj meg egy klasszikus könnyű napi edzést. Tekerj 30 km-t és sprintelj 10 másodpercig minden 1 km-nél.

Készíts egy tervet!

Mike Freeman, a régi motorszerelő, motorversenyző és szervező zseni egyszer azt mondta nekem:

„Ha nem sikerül felkészülni, akkor készülj fel arra, hogy kudarcot vallasz”.

Ez az élet egyik vicces paradoxona, hogy a versenyeket azelőtt nyerik meg, mielőtt elkezdenék.  Észrevetted már, hogy a verseny győztesének vagy a hegy tetejére elsőnek feljutottnak az jutott volna eszébe verseny alatt, hogy magával vitte-e biciklijét, cipőjét és kulacsát?

Akár a verseny előtt, akár a pályán, fontold meg a legjobb választási lehetőségeket, amelyeket magaddal vihetsz a versenyre. Jó ötlet az olyan tárgyak, mint az imbuszkulcsok, egy jó pumpa, valamint minden olyan eszköz, amelyre szükség lehet a legközelebbi várostól 50 mérföldre ahhoz, hogy megszereld a kerékpárod. Ne hagyatkozz semleges támogatásra, segélyállomásokra vagy versenyzőtársaidra, hogy szükség esetén ellátnak Téged.

Ne félj az idő veszteségtől!

Ha egy átlagos versenyző pulzusszámát megnéznénk a verseny után, az első dolog, amit valószínűleg észrevennénk, hogy őrült magas az első 10 percben. Ez teljesen normális!

A természetesek azok a problémák, hogy a hosszú versenyeken, különösen a 3-4 óránál hosszabb versenyeken, nagyon könnyen találkozhatsz olyan szegmensekkel vagy akadályokkal, amelyek nem az erősségeid.

Ahelyett, hogy úgy éreznéd, hogy lépést kell tartanod mások erejével, engedd meg magadnak, hogy a legkisebb ellenállás útjára lépj, és később pótold be az elveszett időt. Én volt, hogy nyújtózkodtam, technikai okok miatt gyalogolnom kellett, és lassabb utakon mentem az akadályok körül, ahelyett, hogy áthaladtam volna azokon. Az ilyen típusú dolgok segítenek egyensúlyban maradni, és készen állsz majd arra, hogy egy jobb helyre kerülj azon a napon, amikor újra egyensúlyba lendülsz.

Ne töltsd túl magad! 

Vannak, akik még mindig az úgynevezett „aranyszabályra” esküsznek, amely szerint 90 gramm szénhidrátot fogyasztanak óránként. Rengeteg helyen versenyeztem különböző képességű versenyzőkkel, és ha Te azt hiszed, hogy ez működik – hatalmasat tévedsz.

A kevesebb több indoklása az, hogy maradj következetes, és ez a következetesség megtérül, minél tovább mész. Igyál, mielőtt szomjas vagy, vedd be az Endurolytes-t, mielőtt görcsölnél, és egyél, mielőtt megéheznél.

Vigyél magaddal egy kis pluszt, mint amire szükséged van, de ne tömd magad. Hiszen a teli gyomor nem az, amitől egy versenyző gyors lesz!

Vigyél magaddal plusz elektrolitokat - egy versenytársad hálás lesz érte!

A civilizációtól távoli edzések és a versenyzés fő szempontja – vigyél magaddal Endurolytes-t, és pakolj többet, mint amennyit elhasználsz. Valóban segít, ha felkészült vagy és a kalóriák és az elektrolitok beállításához rugalmasság szükséges, mivel az észlelt erőfeszítés és az időjárás drasztikusan megváltozhat. Minél melegebb van, annál nehezebb a kalóriák feldolgozása, ugyanakkor nagyon sok elektrolitra lehet szükséged. 

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login