Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A magnézium jótékony hatása a végbélrák megelőzésében

A magnézium jótékony hatása a végbélrák megelőzésében

A végbélrákkal diagnosztizált betegek száma sajnos évről évre nő. Számos lezárt és jelenleg is folyó kutatás vizsgálja a magnéziumbevitel és a végbélrák összefüggéseit. Az alábbi cikk rávilágít arra, hogy a tudatos életmód tervezésénél, nem szabad figyelmen kívül hagynunk a megfelelő magnéziumpótlást sem.

Egy Japánban végzett, több mint 40 ezer fős kutatás eredménye megmutatja, hogy azoknál a férfiaknál, akiknek a magnéziumbevitelük a vizsgált személyek között a legnagyobb mértékű volt, 50%-kal visszaszorult a végbélrák kialakulásának kockázata.

Egy másik, hollandiai kutatás arra mutat rá, hogy 19%-kal visszaszorítható a végbél területén létrejövő mirigydaganat (mely egy későbbi vastagbél-daganatot jelezhet előre), amennyiben 100 mg-mal megnöveljük a magnézium bevitelét. A tanulmány arra is kitér, hogy a 100 mg-mal megnövelt magnéziumbevitel 12%-kal csökkentheti a végbélrák kialakulását.

Mind a hasnyálmirigy, mind a végbél daganatos elváltozásait illetően, a magnéziumbevitel mérsékelt növekedésével tudjuk visszaszorítani a rák kialakulásának kockázatát. Ez az ásványi anyag fontos szerepet játszik számos olyan élettani folyamatban, mint a DNS javítása és karbantartása, inzulin érzékenység növelése, gyulladáscsökkentés. Ebből kifolyólag nem meglepetés, hogy az elégtelen mennyiség összekapcsolható a rákos megbetegedések kialakulásával.

Amíg a D vitamint „szupersztárként” tartják számon a vitaminok között, a kutatások egyre inkább rávilágítanak, hogy fokozhatók ezek a jótékony hatások, amennyiben ezen felül magnéziumos kiegészítést is alkalmazunk. Azt tanácsoljuk, vedd számításba mostantól ezt az ásványi anyagot is, add hozzá a napi étrendkiegészítési rutinodhoz! Abból is láthatod, hogy mennyire nélkülözhetetlen a magnézium, hogy már a táplálkozási szakértők is úgy tartják, hogy ez a kulcs az egészséghez és tágabb értelemben az élethez is.

Sajnos az amerikai lakosság közel 75%-a magnéziumszegény táplálkozást folytat, és ez az arány Európában sem sokkal jobb. Habár táplálkozás útján (különösen olajos magvak fogyasztásával) is pótolható a magnézium, a táplálékkiegészítés egyszerűbb és hatékonyabb módja a megfelelő mennyiség eléréséhez. Az öt különböző forrásból származó magnéziumot tartalmazó Essential Mg – mely praktikus kapszulás kiszerelésben érhető el - ideális módja ennek a nélkülözhetetlen ásványianyagnak a pótlására.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login