Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Alap információ! Nézd a címkét! Fontos megérteni a címkén lévő ásványi anyag tartalom leírását!

Alap információ! Nézd a címkét! Fontos megérteni a címkén lévő ásványi anyag tartalom leírását!

Az Essential Mg szemléltetésével megmutatjuk, hogyan kell olvasni a címkéket az ásványi anyag tartalmuk szempontjából.

2 db Essential Mg kapszula a következőket tartalmazza:

Magnézium (mint magnézium-biszglicinát, magnézium-szukcinát, magnézium-malát, magnézium-taurinát és magnézium-citrát) - 200 mg
 

Tehát mit jelent ez? Nézzük meg a magnézium egyik formáját: a magnézium-citrátot ...

Ha a címkén ez olvasható: Magnézium - Citrát - 100 mg, ez azt jelenti, hogy van 100 mg vegyület, amely magnéziumot és citromsavat egyaránt tartalmaz. Minden ásványi anyagnak szüksége van egy „szerre”, amely segíti a felszívódását, a magnézium-citrát pedig az ásványi anyagok nagyon jól felszívódó formája.  100 mg vegyületben azonban csak 16% -a tényleges magnézium. Tehát 100 mg magnézium-citrát csak 16 mg tényleges magnéziumot tartalmaz.

Ha a címkén a következő olvasható: Magnézium (mint citrát) - 100 mg, ez azt jelenti, hogy egy adagban 100 mg magnézium van, amelyet 625 mg magnézium-citrátból nyernek.

Ne feledd, az ásványianyag-kiegészítők vásárlásakor az a fontos, hogy mennyi a valós ásványi anyag tartalom adagonként. Az első esetben 6+ kapszulát kell bevenned, hogy 100 mg magnéziumot kapj. A második forgatókönyv szerint arról értesülsz, hogy egy adag - bármennyi is lehet (1 kapszula, 2 kapszula) 100 mg-ot nyújt neked, vagyis azt mutatja meg, mennyi a tényleges ásványi anyag, amelyhez valóban hozzájutsz.


Fontos megjegyezni:

Sok vállalat szívesen használja a magnézium-oxidot termékeiben, ennek oka az, hogy ez az ásványi anyag nagyon olcsó formája, és az tény, hogy a vegyület 60% magnéziumot tartalmaz (pl. 100 mg magnézium-oxid 60 mg magnéziumot).

A probléma itt a biohasznosulás. A magnézium más formáihoz képest - beleértve mind az ötöt, amelyet az Essential Mg-ben használnak - a magnézium-oxid nagyon rosszul szívódik fel a szervezetben. Az igazság az, hogy a magnézium-oxidban lévő magnéziumnak csak körülbelül 3-4%-a szívódik fel. Ha csak elenyésző mennyiség képes hasznosulni, akkor miért használnánk ezt?

A magnézium-oxid egy olyan magnézium-forma, amely erős HASHAJTÓ képességgel rendelkezik.  Hacsak nem kizárólag a székrekedés enyhítésére szedsz magnézium kiegészítést, számos más jobb képlet közül választhatsz. Az Essential Mg-ben öt olyan biológiailag is megfelelő, könnyen felszívódó formát használunk, amelyek közül az elsődleges a magnézium-biszglicinát, mert ez a legkevésbé képes hashajtó hatást kiváltani. 

Összefoglalva:

Amikor egy vagy több ásványi anyagot tartalmazó terméket választunk, ügyeljünk arra, hogy olyan formákat használjunk, amelyeknek magas a felszívódási aránya, és fontos tisztában lennünk azzal is, hogy pontosan mennyi a tényleges ásványi anyag mennyisége.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login