Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

CLEAR DAY - Mondj búcsút az allergiának!

CLEAR DAY - Mondj búcsút az allergiának!

Amint beköszöntött a tavasz téged is egy megmagyarázhatatlan kellemes érzés kerített magába? Hosszabb nappalok, friss illatok, melegebb időjárás... és az allergiát okozó pollenek. Több millió embernek az év ezen időszaka szenvedéssel telik, különösen akkor, mikor a szabad levegőn szeretnének sportolni. Nem elég, hogy helyt kell állni a kemény edzéseken, az állandóan szipogó orr és a szem könnyezése is hátráltat. Meg tudjuk érteni, hogy emiatt nem szívesen mozdulsz ki.

Amennyiben te is az allergiások körébe tartozol, de ennek ellenére szeretnéd élvezni a szabadban sportolás előnyeit, van egy jó hírünk. AClear Daya gyógyszerekkel ellentétben csak természetes összetevőket tartalmaz, ezért kellemetlen mellékhatásokat (pl. fejfájás, szédülés, álmosság...stb.) is elkerülheted használatával. Ismerd meg természetes összetevőit, és hogy milyen módon fejtik ki hatásukat! Tudjuk, hogy nem fogsz benne csalódni.

- Mi okozza az allergiás reakciót?
- Az allergia tulajdonképpen az immunrendszer téves, túlzott válaszreakciója, hiszen olyan tünetek lépnek fel, melyek normál esetben egy káros hatás kivédésekor jelennek meg. (Bizonyos kémiai anyagokat az allergiások szervezete tévesen káros behatásoknak érzékel.) A levegőben található pollenek, fűfélék, penész vagy állatszőrök válthatják ki a tüneteket okozó anyagok (hisztamin, leukotrinek és szerotonin) felszabadulását a szervezetben az arra érzékenyeknél.

Ezek az anyagok főként a hízósejtekben (bőr, kötőszövetek, nyálkahártya) és a bazális sejtekben (a vérben) találhatóak, és az olyan kellemetlen tünetekért felelősek, mint az orrfolyás, könnyezés, tüsszögés.

- Hogyan akadályozzák meg aClear Day-ben található anyagok az allergiát?
- A termékben található hatóanyagoknak számos előnyös tulajdonságaik vannak andndash; antibakteriális, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antihisztamin -, melyek segítik megelőzni az allergiás tünetek kialakulását, valamint csökkentik a már kialakult kellemetlen hatásokat.

Nézzükmit is tartalmaz a Clear Day!


Olajfa levél kivonat
andndash; a fő összetevő egy kémiai vegyület, az oleuropein, melynek gyulladáscsökkentő, szabadgyök-megkötő, antibakteriális és antivirális hatásai vannak. Kevesen tudják, hogy ez az erős antioxidáns 3000-szeres koncentrációban található meg az olajfa levelében, mint bogyójában. Tulajdonképpen a gyulladáscsökkentő hatása már önmagában elég lenne a Clear Day sikeréhez, ám a többi összetevő felerősíti a hatékonyságát, így pozitívan tudja befolyásolja a tested allergiákkal szembeni ellenállóképességét.
Dr. Bill Misner szerint: andbdquo; Az oleuropein segít az olyan mikrobák elnyomásában, melyek az immunrendszert provokálják, és amelyek miatt túlzott reakció alakul ki egy baktérium, vírus vagy káros anyag hatására azzal, hogy blokkolják a gyulladáskeltő folyamatot.andrdquo;

Quercetinandndash; Ez egy olyan flavonoid, mely különböző gyümölcsökben, zöldségekben (főleg a hagymában) található meg. Azon túl, hogy nagyszerű antioxidáns és antibakteriális andndash; sőt egyes kutatások szerint antivirális andndash; hatással rendelkezik, a fő hatásmechanizmusa, hogy megakadályozza az allergiát kiváltó anyagok (hisztamin, leukotrinek és szerotonin) felszabadulását. A quercetin egy természetes antihisztamin.
Megjegyzés: Számtalan olyan gyógyszer létezik, melyek kémiailag blokkolják a hisztamin felszabadulását, ám ezeknek gyakran olyan mellékhatásaik vannak, mint a fejfájás, szédülés, ízületi fájdalom, görcsölés, émelygés vagy az álmosság.

Bromelainandndash; Az ananászból kivont, fehérjét bontó enzim segíti a protein feldolgozását a szervezetben. Amikor fehérjét nem tartalmazó ételekkel együtt fogyasztjuk, a bromelain megnövelt gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásokat mutat, és ami ennél is fontosabb, hogy segíti a quercetin felszívódását.

Resveratrol andndash; Elsődlegesen a piros szőlő héjában található meg, de más gyümölcsök (főleg bogyós gyümölcsök) és a japánkeserűfű is tartalmazza. A resveratrol talán az elmúlt évtized legtöbbször vizsgált hatóanyaga. Olyan fantasztikus hatások derültek ki róla, hogy antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása mellett rákmegelőző képességgel is rendelkezik. Az előbbi kettő miatt szerepel a Clear Day összetevő közt és hasonlóan az oleuropeinhez antihisztamin hatása miatt is kihagyhatatlan.

CLEARDAY andbdquo;GYIKandrdquo;


- Hogyan használjam a Clear Day-t?

- Azt ajánljuk, hogy vegyél be egy kapszulát 4 óránként! A maximális hatékonyságért azt javasoljuk, hogy üres gyomorra, 60 perccel egy fehérjedús étkezés előtt vagy 3 órával azután vedd be!

- Miért szükséges a fehérjével elkülönítve bevennem a Clear Day-t?

- Az egyik összetevő, a bromelain egy fehérjebontó emésztőenzim, mely a fehérje feldolgozásában segít. A proteinnel való együttes fogyasztás esetén csökken a bromelain gyulladáscsökkentő hatása, valamint a quercetin fokozott felszívódásában sem tud segíteni.

- Hogyan segíti megelőzni a Clear Day az allergia kialakulását?

- Elsődlegesen a quercetin és resveratrol tulajdonságainak köszönhetően, hiszen mindkettő antihisztamin hatású andndash; segítik megakadályozni a hisztamin felszabadulását. Mikor az allergiát okozó anyagok hatását elnyomjuk, a tünetek megjelenése is értelemszerűen csökkenni fog.

- Milyen gyorsan hat a Clear Day?

- Ez függ az egyén fiziológiás tulajdonságaitól és az allergia súlyosságától is, de a kutatásokban részt vevő alanyok az allergia enyhüléséről számoltak be a Clear Day bevétele utáni 20 percen belül.

- Gyermekek is szedhetik a Clear Day-t?

- Igen. Egy kapszulát bevételét ajánljuk 4 óránként.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login