Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Elektrolitokkal és hidratációval kapcsolatos kérdések és válaszok

Elektrolitokkal és hidratációval kapcsolatos kérdések és válaszok

Miles Frank írása

A nyár ebben az időszakában hívásokat, e -maileket, élő csevegéseket, azonnali üzeneteket és leveleket fogadunk folyamatosan, amelyekben segítséget kérnek az állóképességi sportolók klasszikus problémáik megoldásához. Ezek a kérdések főleg a kínzóan forró nyár miatt extra furcsaságokat, kérdéseket és mítoszokat tartalmaznak. Tehát, hogy megcáfoljunk néhány hamis elképzelést, és időről időre bevált, tudományosan megalapozott tanácsokat juttassunk el hozzád, összegyűjtöttem néhány választ a Hammernél dolgozó vezető munkatársainktól.

Mítosz

Egyes termékek azt állítják, hogy ez a „leghatékonyabb hidratációs megoldás a számodra”, mert „kevesebb cukrot” használnak, vagy tartalmaznak „mindent, amire szükséged van egész nap”, mégis az összetevők listáján szerepel a nádcukor (vagy bármilyen egyszerű cukor, amely „-ose” végződésű ”), a citromsav és a só.

Tény

Egy jobb termék elkészítése a termékkel kezdődik, nem a marketinggel. Fontos a szervezetbe juttatott kalóriaforrás, és a kiszáradás elleni küzdelemhez használt elektrolitok összessége. Ne akard a megfelelő hidratáltságodat biztosítani alacsony minőségű, rosszul átgondolt, divatos címkés termékek használatával.

-------------------------------------------

Mítosz

A nyári görcsök elkerülése érdekében adj hozzá 2000 mg sót a Sustained Energy -hez.

Tény

Ez a gyakorlat rossz eredményeketokozhat a versenyed utolsó felében. Ha önmagában hozzáadsz nátrium -kloridot bármely Hammer üzemanyaghoz, ideiglenesen tompíthatod a kiszáradás jeleit, de a gyakorlatban sokkal nagyobb valószínűséggel károsítja a gyomrot és ezáltal a teljesítményt.

-------------------------------------------

Kérdés

Fogyaszthatom a Hammer Gélt anélkül, hogy innom kellene hozzá vizet? 

Válasz

Igen. Mi voltunk az első olyan cég, amely olyan gélt hozott a piacra, amelyhez nem szükséges vizet inni. Sőt, még az ízeket is kombinálhatod kedved szerint. 

-------------------------------------------

Kérdés

Miért nincs a Hammer Gélben elektrolit a hidratáláshoz?

Válasz

Mindig úgy döntünk, hogy elválasztjuk az elektrolitokat a Hammer Géltől, hogy megőrizzük az íz épségét - a sós gélt nemcsak nehezebb elfogyasztani, de az elektrolitok kalóriától való elkülönítése lehetővé teszi a hidratáció jobb beállítását hideg és meleg időben egyaránt.  

-------------------------------------------

Mítosz

Használj savanyúságlevet az elektrolit utánpótláshoz, hogy túléld a hosszú/forró/intenzív sport eseményeket.  

Tény

Egy uncia savanyúságlé elképesztő mennyiségű, azaz 877 mg nátriumot tartalmaz! Ez nagyjából egyharmada annak, amit napi szinten kell fogyasztanod. Nem csak ez a gond vele, hanem a hordozhatatlansága,a logisztika megoldása és más alapvető elektrolitok hiánya.Ezért ezt nem javasoljuk a keményen edző sportolók számára.

Kiegészítő gondolatok a savanyúságléről

Brian Frank:

Az Amerikai Sportorvostudományi Főiskola és az Amerikai Szív Szövetség napi 2300-3500 mg-nál nem több nátriumbevitelt javasol a nagy volumenű edzéseket végző sportolók számára. A szervezet nem termel nátriumot; ezért nem tud nagy mennyiséget kiválasztani, és nem is igényel nagy mennyiséget, kivéve, ha először túl sokat fogyasztott belőle valaki.

Magas nátriumtartalmú étrend = magas nátriumveszteség edzés közben = magas nátriumpótlás szükségessége. A biztonságosabb, egészségesebb és hatékonyabb megközelítés az, ha a táplálékból származó nátriumot megfelelő szintre csökkentjük, majd a hatékony elektrolitpótlást gyakoroljuk amikor arra nagy szükségünk van.

Steve Born: 

Mint ahogy valószínűleg tudod is, a savanyúságlé leggyakoribb összetevője a nátrium. A páclé kis mennyiségű káliumot, kis mennyiségű kalciumot és magnéziumot is tartalmaz. Azt állítom, hogy a savanyúságlében túl sok nátrium van a többi ásványi anyag rovására.

10 ml savanyúságlé a következőket tartalmazza:

  • szénhidrátok: 0,4 gramm
  • kalcium: az ajánlott étrendi bevitel (RDI) 1–5% -a
  • nátrium: az RDI 50–115% -a
  • kálium: az RDI 3% -a
  • magnézium: az RDI 3% -a

Amint látod, ez rengeteg nátrium, legalább 1150 mg (az RDA 50% -a) -, ami csillagászati ​​mennyiség, különösen tekintettel arra, hogy egyáltalán nincs egyensúlyban a többi ásványi anyaggal.

Ennyi nátrium ideiglenesen megoldhatja a görcs problémát, azonban minden bizonnyal megzavarja a sok testi funkcióhoz szükséges ásványi anyag egyensúlyát - beleértve a megfelelő izomműködést is.
  

Azoknak a sportolóknak, akik magas nátriumtartalmú étrendet fogyasztanak és/vagy szokatlanul magas az izzadási arányuk, az Endurolytes Extreme kapszula- vagy porformát ajánljuk. Biztosítja a szükséges nátriumot, káliumot is, de mindkét ásványi anyag mennyisége nem annyira magas benne, hogy megzavarja az összes szükséges ásványi anyag általános (és nagyon fontos) egyensúlyát.

Mítosz

A forró hőmérsékleten történő sportesemények előtt nagy mennyiségű vizet fogyassz, amíg a vizelet tiszta nem lesz.

Tény

A masszív vízfogyasztás rövid időn belül, amíg a vizelet tiszta nem lesz, csak a hólyag feltöltésére és az ásványi anyagok eltávolítására szolgál. Ez akár olyan veszélyes állapotokhoz is vezethet, mint a hyponatremia. Ehelyett törekedni kell a normál hidratálási gyakorlat fenntartására, és gondoskodni kell arról, hogy mindig világos sárga árnyalatú legyen a vizelet. Ha a vizelet tiszta egy sportesemény előtt vagy közben, itt az ideje, hogy lassítsd a folyadékbevitelt, és több elektrolitot fogyassz.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login