Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Endurolytes® : A megoldás mindenki számára

Endurolytes® : A megoldás mindenki számára

A Hammer kínálatában megtalálható Endurolytes a legszélesebb körben elfogadott és használt elektrolit újratöltési termék a piacon. Amikor a sportolók a frissítési pontokon az andbdquo;endurolytesandrdquo;-ot kérik, akkor sokszor nem is tudják pontosan, hogy mit is kérnek, csak azt tudják, hogy segítségre van szükségük. Olvasd el a rövid összegzést az Endurolytes azon tulajdonságairól, amelyek hozzájárulnak a hihetetlen népszerűségéhez, és az egyszerűen teljesíthető tippek segítségével kiválaszthatod azt a terméket, amely a leginkább megfelelő a számodra, ennek megfelelően pedig felépítheted a saját tervedet, amelyet igazából bármikor hasznosíthatsz. Csináld megfelelően és egy életre megszabadulsz a hasi görcsöktől, ráadásul nem csak az általános egészségi állapotodat, hanem a teljesítményedet is növeled.

Az Endurolytes más, mint a többi

Az elektrolit nem csak sót jelent. A kifejezés ugyanis magába foglalja az életműködéshez szükséges ásványi anyagokat, amelyekre a testednek szüksége van a megfelelő működéshez. A nátrium-klorid, a kálium, a kalcium és a magnézium együtt dolgozik e nemes cél megvalósításáért. Habár a nátrium-klorid (vagyis köznapi nevén a só) a leginkább népszerű az edzések során, igazából mindegyik ugyanolyan fontos. Éppen ezért kínálja az Endurolytes ezen ásványi anyagok teljes spektrumát.

Egy egészséges testben ezen ásványi anyagok egyensúlyban vannak egymással. Annak érdekében, hogy ezt az egyensúlyt támogasd és maximalizáld a felszívódást, az Endurolytes az összes felsorolt ásványi anyagot tartalmazza a megfelelő mennyiségben. A nátrium-kloridot és a káliumot például az ideális 1:4-es arányban tartalmazza a termék, míg a kalcium és a magnézium 2:1-es arányban van jelen andndash; pont úgy, ahogy a tested szereti.

Ízesített italok vs. víz és kapszulák

Amikor eljutsz arra a pontra, hogy szeretnéd kiválasztani a számodra leginkább megfelelő terméket, akkor először azt kell eldöntened, hogyan szeretnéd inkább bevinni. Csak akkor fog ugyanis működni, ha következetes vagy, szóval fontos, hogy jól dönts és egy olyan terméket válassz, ami leginkább megfelel számodra és a leginkább illik ahhoz a sporthoz, amit űzöl. Első lépésként tedd fel magadnak a kérdést: andbdquo;Amikor edzek, akkor ízesített italokat, vagy inkább sima vizet szeretek inni?andrdquo; Amennyire egyszerűnek hangzik a kérdés, legalább annyira szükségszerű. Míg egyes emberek nem emlékeznek a megfelelő folyadékbevitelre abban az esetben, ha nincs a közelükben ízesített ital, addig az emberek másik fele sokkal szívesebben fogyaszt sima vizet. Az elektrolitbevitelednek meg kell felelnie a természetes vágyaidnak, legalábbis ami a folyadékbevitelt illeti.

Ha inkább az ízekre teszed le a voksod, akkor számodra kiváló választás a FIZZ vagy az Endurolytes Extreme Powder. (A HEED is alternatíva lehet, azonban ez több kalóriát is tartalmaz, illetve alacsonyabb az elektrolittartalma mint azoknak a termékeknek, amelyekre itt kitérünk.)


Ha inkább a sima vizet szereted, akkor a kapszula lehet számodra a legjobb megoldás andndash; ehhez azonban meg kell szoknod a kapszulák szedését edzés közben, ha eddig nem volt szokásod.

Természetesen mindkét megoldásra vannak prók és kontrák. Néhányan egyszerűbbnek tartják azt, hogy az elektrolitutánpótlást a kulacsból is meg tudják oldani andndash; ez elsősorban egyébként a kerékpárosokra vagy a nagyobb intenzitású sportot űzőkre a jellemző, akiknek nincs igazából idejük arra, hogy kapszulákkal bíbelődjenek. Azonban ennek a megoldásnak van egy jelentős hátránya. Amikor görcsöket, vagy a kimerültség egyéb jeleit tapasztalod, akkor igazából egyetlen választás van számodra: inni. Azonban ez lassabban fog felszívódni és ráadásul túlzott folyadékfogyasztást is eredményezhet. Éppen ezért ezt a tábort arra szoktuk bátorítani, hogy a biztonság kedvéért mindig legyen a kezüknél kapszula is, ami akkor is jól jöhet, ha az egyik ismerős vagy barát hasonló tünetektől szenved.

Extrém vs. normál

Miután eldöntötted, hogyan viszed be, utána jöhet a formula kiválasztása.

A hagyományos Endurolytes kevesebb nátriumot tartalmaz, ebből adódóan pedig magasabb a kalcium- és magnéziummennyiség a termékben, és ami pedig még fontosabb, az az, hogy nem áll fenn annak a veszélye, hogy túlzott mennyiségű sót vinnél a szervezetedbe. Ha úgy érzed, hogy az óránként 2 kapszula nem elég, akkor fokozatosan megemelheted 5-6 kapszulára óránként a nélkül, hogy túl sok nátriumot vinnél be a szervezetedbe. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden probléma nélkül annyi kapszulát szedhetsz be, amennyit akarsz.

Ha nem vagy annyira izzadékony, és mérsékelt éghajlaton élsz, valamint követed az előírt alacsony nátriumtartalmú étrendet, valamint nem szenvedsz izomgörcsöktől, akkor a standard formula számodra járható út.

Azonban, ha izzadékony vagy, melegebb éghajlaton élsz (vagy ami még ennél is fontosabb: egy olyan helyre utazol, ahol sokkal melegebb van, mint ahol élsz), valamint gyakran találsz a ruháidon sós foltokat edzés után és/vagy korábban már szenvedtél izomgörcsöktől, akkor számodra az Endurolytes Extreme lesz a megfelelő választás. Ennek a formulának ugyanis háromszoros a sótartalma a standard formulához képest, ennek köszönhetően pedig óránként kevesebb kapszulára lesz szükséged. Ha pedig görcsöket tapasztalnál, akkor csak vegyél be egyet és már folytathatod is azt, amit előtte elkezdtél.

Válassz terméket, de légy rugalmas

Ha már tisztában vagy azzal, hogy melyik beviteli mód számodra a legmegfelelőbb, akkor a következő lépés már egyszerűbb lesz számodra. Az ízesített italok kedvelői az Endurolytes Fizzt vagy az Endurolytes Extreme Powdert választják általában, adagolástól függően. Egy kanálnyi a porból ugyanannyit ér, mint egy Endurolytes Extreme kapszula, és minden FIZZ tabletta annyit ér, mint két standard Endurolytes kapszula (egyébként, ha fél adagot szeretnénk csak bevenni, akkor az sem probléma, mivel középen perforálva vannak). Azok, akik a vizet és kapszulát részesítik előnyben, azok általában az extrém vagy standard változatot választják. De itt ne álljunk meg.

Emlékezz, az életben mindig van lehetőségünk a változatosságra! Az a mennyiség, amely egyik nap tökéletes, a másik nap már nem biztos, hogy elég, és amikor más klímájú helyre utazol, vagy más ételeket fogyasztasz, vagy változtatsz az edzésed tempóján (vagy mindet összeadva: egy versenyre utazol el), akkor hirtelen azon kaphatod magad, hogy az igényeid megváltoztak. Még egyszer leírjuk: mindig legyen nálad tartalékban egy pár Endurolytes vagy Endurolytes Extreme arra az esetre, ha hirtelen görcsöket tapasztalnál. Használd nyugodtan az ingyenes kapszulaadagolóinkat vagy a kis zacskóinkat, így mindig nálad lehetnek.

Endurolytes-ot mindenkinek!

Ha nem sportolsz versenyszerűen, vagy egyáltalán nem is sportolsz, akkor is ugyanezek vonatkoznak rád. Ha egy élő, lélegző ember vagy, akkor szükséged van az Endurolytes-ra. Annyi minden problémát megoldott már ez a termék, a krónikus migrénen át a nyugtalan láb szindrómáig és a fülzúgásig, rengeteg esetben nyújtott megoldást. Rengetegen használják ezt a terméket: állóképességi sportolók vagy golfozók egyaránt, de népszerű az építőmunkások és a nagyszülők között is. Ha eddig nem foglalkoztál ezekkel az igényeiddel, akkor itt az ideje, hogy változtass ezen!

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login