Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Fully Charged + Essential Mg

Fully Charged + Essential Mg

Kettenegyütt a sportteljesítményed javításánál is többre képesek!

Nemrég figyelemreméltó kutatási eredmények láttak napvilágot két tápanyaggal andndash; a taurinnal és a magnéziummal andndash; kapcsolatban. Hatásukat együtt alkalmazva vizsgálták, és arra az eredményre jutottak, hogy segítenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Hivatkozva a Hypertension (magasvérnyomás) Research című szaklapban publikált tanulmányra, a fent említett két tápanyaggal való étrendkiegészítés hatására az ún. endoteliális progenitor sejtek növekednek, míg a szabadgyökök száma csökken.

Az összes ércsatornát endoteliális sejtek veszik körül. Ezt a réteget endotél-rétegnek nevezzük. Ebből is látható, hogy az endoteliális progenitor sejtek kiemelkedő szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, ezen felül az élettartam meghosszabbításában is, hiszen az érfalak esetleges sérüléseinek javításáért felelnek, melyek akár érrendszeri betegségek kiváltó okai lehetnek. A szabadgyökök felszaporodása szintén szerepet játszhat az érrendszeri elváltozások kialakulásában.

A két hétig tartó kutatásban 125 jó egészségi állapotban lévő férfi vett részt (18-25 évesek). Naponta 340 mg magnéziumot és 3000 mg taurint vittek be étrendkiegészítésként, míg a kontrollcsoport placebót kapott. A szabadgyökök jelenlétének vizsgálatánál visszaesést tapasztaltak magnéziumot és taurint alkalmazó csoportnál. Emellett a kutatás előtti szinthez képest a magnézium-taurin kombinációt fogyasztó csoportnál az endoteliális sejtek számában növekedést tapasztaltak, valamint a helyreállító funkciók is hatásosabbak voltak az érfalak tekintetében a keveréket használó csoportnál.

A kutatás vezetője, Mayumi Katakawa szerint az eredmények arra mutatnak rá, hogy a taurin és magnézium kombinált használata megnövelheti az élettartamot a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésével.

A fenti információk ismeretében azt tanácsoljuk, használd ki aFully Chargedés azEssential Mgnyújtotta előnyöket, és támogasd a sportteljesítményed növekedése mellett az általános egészségi állapotodat is!

De tudod, mit?! Ne higyj nekünk! Nézz utána az eddigi tapasztalatoknak, kérdezd meg sporttársaidat és próbáld ki te magad is!

Hammer ON!

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login