Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Hagyj fel a rossz szokásokkal, és érezd újra jól magad!

Hagyj fel a rossz szokásokkal, és érezd újra jól magad!

Dr. Bayne French írása

Ültem az osztálytermekben, és hallgattam a sok unalmas professzor lélegzetelállító előadásait, és majdnem elaludtam közben. A legmeghatározóbb előadàsok az anekdoták voltak. Valós élettapasztalatok; történetek, alapvetően. Beépítettem néhány „esettanulmányt” a zsírmáj betegséggel foglalkozó cikkeimbe, de most szeretnék külön egy másik esetről is mesélni.

Pooty Bottum 2021. február 1-jén jött el a rendelésemre. Nem ivott alkoholt, és élvezetesen, változatosan edzett a hét 5 napján. Néhány éve folyamatosan enyhe hasi fájdalma és puffadása volt. És valóban, az egyik legrosszabb puffadásos esetet írta le, amivel valaha találkoztam. Először is, a puffadás bélgázokat okozott. Ha a bélgázok mennyisége sport lenne, könnyen profi lett volna. Valószínűleg szerény hírnévnek és kényelmes életnek is  örvendett volna ezzel. 

Reggeljét 4,5 dl szódával kezdte, és nagy mennyiségű szénhidrátot fogyasztott a nap folyamán. Súlya 87 kg volt, ami korrelált a 26,8-as túlsúlyos BMI-vel.

Hasi elhízás alakult ki nála, hasának kerülete több mint 104 cm volt. A májfunkciós tesztek mérsékelten emelkedtek, ami erősen jelezte a zsíros májbetegség bizonyos elemeit. A triglicerid (a vérben lévő zsír, a máj szénhidrátból képződik) nagyon megemelkedett nála, 193 volt, a HDL (jó koleszterin) pedig 32. 40 év alatt ez a szívbetegség legmagasabb kockázati tényezője. Ellenőriztem egy súlyos gluténallergiát is, az úgynevezett Celiac Sprue-t. Ezek a tesztek is nagyon rendellenesek voltak. Szóval sok csillagot láttam a vérképe eredményén.

Köszvényes is volt, és évtizedekig szedte az allopurinolt.

Még jó, hogy az emberek nem halnak bele a gagyi labor eredményekbe, különben a helyszínen hívtam volna a mentőket. ("De mindenki maradjon nyugodt! Nincs szükség ezekre: Mi is a mentők száma? Hol tartják azt az újraélesztő készüléket?!) A vérvizsgálat  torz anyagcserére utal, és az emberek biztosan nem halnak ebbe bele tömegesen. 

Pooty nem akart endoszkópos eljárást végezni, vékonybél biopsziával. Így diagnosztizálják véglegesen a Celiac Sprue-t. Ehelyett úgy döntött, hogy abbahagyja a szódát, csökkenti az összes keményítőt és mellőzi a glutént az étrendjéből.

A minap láttam Mr. Bottumot. Egy év telt el. Nem szokatlan, hogy a betegek hosszú ideig nem jönnek vissza, miután találkoztak velem. Testi habitusa megváltozott. Sovány volt. 76 kg-ra fogyott, BMI-je 23,7 volt. A hasi elhízás megszűnt, kerülete 90 cm. A hasi görcs és puffadás elmúlt. A trigliceridek 103-ra, a HDL-szint 45-re, a máj 30-ra és 21-re javult. Lecsökkentette a köszvény elleni gyógyszerét, és teljesen le tudta állítani.  És nagyszerűen érezte magát.

Hiábavaló a bélgázra, a súlygyarapodásra és az ócska vérvételre összpontosítani, hacsak nem (igen, TE) tudod meg, mi okozza a problémát. 

Tipp: A problémák nagy részét általában az étrend okozza. A rendellenességek és a tünetek csak a torz anyagcsere okai. A cukor nem jóindulatú anyag. A szénhidrát túlélési táplálék, nem szabad túlzásba vinni. 

Tanulj meg élni és élvezd a cukrot mint ritkaságot és a keményítőt köretként. Tegyél így, hiszen látod, Pootynál is ez vált be.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login