Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

HEED - A legjobb választás, ha sportitalra van szükséged

HEED - A legjobb választás, ha sportitalra van szükséged

Tizennégy évvel ezelőtt a Hammer Nutrition a feje tetejére állította a sportitalok világát, amikor piacra dobtuk a HEED-et. Mielőtt megalkottuk, sokan tették fel nekünk azt a kérdést: andbdquo;Tudnátok olyan sportitalt kreálni, aminek nincs cukros és szirupos íze?andrdquo; Nos, ennek hatására született meg a HEED, amely a Hydrating Energy Electrolyte Drink (magyarul: hidratáló, energetizáló elektrolitital) rövidítése. A HEED bemutatásánál a lehető legmagabiztosabban kijelentettük, hogy a HEED sikere elsöprő lesz a sportitalpiacon. Habár az évek teltek-múltak, ez a kijelentésünk még mindig megállja a helyét! Persze nyilvánvaló, hogy rengeteg új sportitalt úgy vezetnek be a piacra, hogy andbdquo;a legújabb és a legfejlettebb technológia szerint készítveandrdquo;, azonban általában semmi forradalmi újítást nem tartalmaznak. Nagyjából a képlet szinte mindig ugyanaz: mesterséges ízesítés, cukor, nátrium és víz.

Hogy miért egyedülálló a HEED a sportolók és a fizikailag aktív emberek számára?

  1. Nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot, ízesítőket és édesítőket andndash; Egyáltalán semmi előny nem származik az ilyen, szemétnek is nevezhető összetevők fogyasztásából (persze mindemellett rengeteg negatív hatással is bírnak), ebből adódóan az is garantált, hogy semmilyen atlétikai előnnyel nem rendelkeznek. A HEED nem tartalmaz mesterséges összetevőket, csak egészséges édesítőket andndash; stevia és xilitol andndash; és természetes íze van. Ennyi.

  2. Nem tartalmaz egyszerű cukrokat andndash; Két alapvető probléma is van az egyszerű cukrokat (glükóz, szacharóz, fruktóz stb.) tartalmazó üzemanyagokkal, ide értve azokat is, amelyek olyan andbdquo;egészséges cukrokatandrdquo; tartalmaznak, mind például a nádcukor, ami szintén egyszerű szacharóz (étkezési cukor):
  • Az egyszerű cukrok súlyos korlátokkal bírnak, már ami a hatékonyan emészthető kalóriák és a felhasználható energia mennyiségét illeti
  • Energiaszinten az egyszerű cukrok általában ingadozást idéznek elő, egy andbdquo;kirobbanás majd összeomlásandrdquo; típusú energiát, amit nyilván szeretnél elkerülni

Az emésztés megkönnyítése érdekében, még akkor is, ha sűrű az energiatartalma andndash; ami egész pontosan azt jelenti, hogy az energiatermeléshez több kalória áll rendelkezésre andndash; a HEED csak és kizárólag komplex szénhidrátokat (maltodextrint) tartalmaz egyszerű cukrok hozzáadása nélkül.

  • Nincs benne citromsav andndash; Ha a fogaidat gyakran andbdquo;fürdetedandrdquo; citromsavoldatban, függetlenül attól, hogy a nyáltermelés miatt adják hozzá, vagy azért, hogy a fanyart ízt biztosítsák vagy éppen azért, hogy ásványi anyagokká kelátálják (pl.: Kalcium-citrát), általában maradandó károsodást okoznak. A citromsavak nem szükségesek vagy éppen hasznosak egy sportital esetében, így a HEED-ben nem is találhatóak meg.
  • Nátrium a megfelelő mennyiségben andndash; Majdhogynem mindenki túl sok nátriumot visz be a szervezetébe a napi étkezések során, ez pedig negatív hatással van a sportolói teljesítményre, ráadásul az általános egészségi állapotra is. Éppen ezért rejtély, hogy egyes cégek miért növelik a sportitalaikban a nátriumkeverékek mennyiségét, mondván, hogy azok andbdquo;utántöltik az elektrolitokatandrdquo;. Nem kell aggódni, ugyanis a HEED nem tartalmaz túl nagy mennyiségű nátriumot, mindemellett pedig a HEED egy teljes spektrumú elektrolitprofilt tartalmaz, amely nem csak jobban, hanem teljesen fel is tölti az elektrolitokat.

  • Lágy íz andndash; Ellentétben sok sportitallal, amelyeknek az íze túl édes vagy erős, a HEED íze feltűnően finom és kellemes. A maltodextrinnek és a természetes édesítőknek hála, valamint a citromsav hiánya miatt a HEED könnyedén szállítja a kívánt kalóriákat és elektrolitokat a nélkül, hogy nyomás alá helyezné az ízlelőbimbóidat, megrongálná a fogaidat vagy felkavarná a gyomrodat.

  • Nem tartalmaz felesleges vitaminokat, ásványi anyagokat és kiegészítő tápanyagokat andndash; Minek tegyünk bele bármilyen andbdquo;extrátandrdquo; a termékbe, ha a mennyisége nem elegendő ahhoz, hogy pozitív változást hozzon? Például: ha a C-vitamin ajánlott napi mennyiségének mindössze a két százalékát tartalmazza a termék, akkor annak egészségügyi előnye nem lesz, viszont drágább lesz a termék. A HEED-ben található vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok okkal vannak a termékben és olyan mennyiségben, amely tényleg hasznos a szervezet számára.

Összegzés: Évekkel ezelőtt, amikor sportolók és fizikailag aktív emberek andbdquo;sírtakandrdquo; azért, mert elegük lett, és tényleg hasznos sportitalt szerettek volna, aminek az íze is kellemes, megalkottuk a HEED-et. Azóta a HEED népszerűsége töretlen, hiszen egy ízletes, egészséges és hatékony sportitalról beszélünk, amely egy kiváló alternatíva a sportitalok andndash; szó szerint andndash; cukormázba borított piacán. Mivel csak hasznos (és kellő mennyiségű) összetevőket tartalmaz, valamint nem tartalmaz a korábban már felsorolt andbdquo;szemétandrdquo; összetevőkből egyet sem, a HEED pontosan az, amire szükséged van!

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login