Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Kezdődnek a tavaszi edzések! Tanácsok, hogy jól indítsunk!

Kezdődnek a tavaszi edzések!  Tanácsok, hogy jól indítsunk!

Írta: Dean Karnanzes

Egy kis iróniával írok az ugrásszerű tavaszi edzésről, amikor Észak-Amerikában körülbelül kétszázmillió ember él jelenleg nulla alatti hőmérsékleten. Bár talán ez az ideális időpont az edzés megkezdésére. Hiszen hamarosan elolvad a hó, kinyílnak a virágok, és itt a versenyszezon. Mindegy, hogy a dobogóra vágysz, vagy csak a célba szeretnél érni, van egy régi közmondás, amit megismétlek magamban, amikor az edzési feltételek nem éppen ideálisak: könnyebb formában maradni, mint formába lendülni.

De hogyan? 

Lehet, hogy Kaliforniában, Dean államban élsz, ahol állandóan meleg van és napsütés. De gondolj az ország többi részére is, ahol fagy van.

Mivel régi közmondásokkal szoktunk dobálózni, íme itt egy újra: Tanuld meg szeretni azt, amit utálsz. És az egyetlen dolog, amit utáltam, nagyon utáltam, az az ötütemű fekvőtámasz. Most szeretem. Valójában ez inkább szerelem/gyűlölet kapcsolat. Utálom az ötütemű fekvőtámaszt, de szeretem az előnyeit. Tehát minden reggel 25 ötütemű fekvőtámaszt végzek ébredés után. Szánalmasan hangzik, igaz?

Hát igen. És arra biztatlak, hogy add meg magad Te is. Kezd talán tízzel, vagy akár öttel. A lényeg az, hogy a napot a megfelelő módon kezdjük, és napkeltekor ezzel a fekvőtámasszal eléred ezt a célt.

Egy másik megfontolandó javaslat az, hogy egész nap talpon maradj (legalábbis akkor, ha nem vezetsz, vagy nem csinálsz semmit, amihez ülni kell). Szerencsés vagyok, hogy otthon dolgozhatok, így igaz, hogy könnyebb egész nap állva maradnom, de még mindig figyelnem kell rá.

Attól a pillanattól kezdve, hogy befejezem a reggelit, egészen addig a pillanatig, amíg visszabújok a paplan alá este, soha nem ülök le. Nem csak azt teszem, hogy állva állandóan fel-alá ugrálok a lábujjamon, és behajlítom a térdemet. Még akkor is ugrálok, amikor ezt a történetet írom (hála Isten, az automatikus javításért!). Próbáld ki az egész napos álló kihívást heti két napon, és nézd meg, hogy meg tudod-e csinálni. Ha olyan vagy, mint én, hamarosan az edzési rutinod részévé válik.

Utolsó javaslatom a tavaszi állóképesség valódi előnyeinek megszerzésére az az, hogy az elmúlt hónapok során felhalmozott kiegészítő téli szigetelésed csökkentsd. Ha te is olyan vagy, mint én, akkor a hidegebb hónapokban hajlamos vagy a hízásra. Ekkor fordulok a Hammer PHOOD étkezés helyettesítőhöz egy kis segítségért. A Hammer Phood egy magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidráttartalmú italkeverék, amely egészséges növényi alapú zsírokból készül, és semmi mesterséges anyag nincs benne.

A Hammer Phoodban azt szeretem a legjobban, hogy laktató, ízletes és kielégítő, ugyanakkor nem tartalmaz emulgeálószert vagy transzzsírokat. A csokoládéban és vaníliában kapható Hammer Phood összetevőinek listája rövid és jól kimondható, ellentétben sok más étkezést helyettesítő termékkel, így biztos vagyok abban, hogy tudom mit eszek, és nincs benne semmi rejtett összetevő.

Remélem, hogy ezek az egyszerű javaslatok segítenek kilábalni a téli hibernálásból, és a holnap reggeledet már fekvőtámasszal indítod.


-----------------------------------

Dean Karnazes ultramaratonista és Hammer Nutrition atléta. Világszerte versenyzett, és lefutott 50 maratont az Egyesült Államok mind az 50 államában, 50 egymást követő napon.

Legújabb könyve az A Runner’s High.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login