Magas minőségű, hosszantartó energiát mindenkinek, prémium üzemanyagga – Hammer Nutrition CEE
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Magas minőségű, hosszantartó energiát mindenkinek, prémium üzemanyaggal!

Magas minőségű, hosszantartó energiát mindenkinek, prémium üzemanyaggal!

Steve Born írása

Rengeteg energiagélt találsz a piacon. Míg a Hammer Gél külsőleg hasonlít sokukhoz, belülről teljesen más! Csak nézd meg a termékek címkéit. Ha az andbdquo;-oseandrdquo; (pl. Glükóz) végű ​​összetevőket tátod, akkor az energiagél nagy mennyiségű egyszerű cukrot tartalmaz (egyébként az olyan összetevők, mint a andbdquo;cukornád szirupandrdquo; vagy andbdquo;mézandrdquo; is egyszerű cukrok).


Egyszerű cukor az egyik összetevő, amit biztosan szeretnénk minimalizálni vagy elkerülni a frissítésed során és az étrendben is! Sokféle és komoly problémát jelent az egészségre, az egyszerű cukor gyors, teljesítménycsökkentő ingadozást okoz az energiaszintedben, valamint az emésztőrendszeredben.

A Hammer Gél összetett szénhidrátokat (maltodextrin) tartalmaz, nincs benne egyéb hozzáadott cukor, így biztosítja a gyors hatású, tartós energiát gyomorpanaszok nélkül, nem úgy, mint más energiagél.

Amiért a maltodextrin kiváló szénhidrát az energiatermeléshez:

  • A maltodextrin glikémiás index értéke 100, ami megegyezik a glükózéval (100) és magasabb, mint a szacharóznak (58-65) és a fruktóznak (12-25). A maltodextrin a vércukorszintet ugyanolyan hatékonyan növeli, mint a glükóz, és elfogyasztása után nagyon gyorsan energiát biztosít.

  • A Maltodextrin lehetővé teszi a szervezet számára, hogy nagyobb mennyiségű kalóriát emészthessen, mint az egyszerű cukrok, és ezt a GI-traktusból való késleltetés nélkül tegye. A gyomor bántalmak lehetőségét minimálisra csökkenti, de gyorsan biztosítja az energiatermelést a szervezet részére. Egy táplálkozási tudós szerint a andbdquo;maltodextrin lehetővé teszi, hogy több energiához jussunk kisebb mennyiségekben.andrdquo;

  • A maltodextrin stabilabb, tartósabb energiát biztosít, mint az egyszerű cukrok, a andbdquo;flash és crashandrdquo; nélkül, ami általában egyszerű cukrokra jellemző.


Egyszerű cukrokat, például glükózt, szacharózt és fruktózt időnként adnak a komplex szénhidrát-tartalmú termékekhez, ráadásul elég nagy mennyiségben, viszont azt tudni kell, hogy a két szénhidrát-forrás különböző oldatkoncentrációban emészthető. Az egyszerű cukor megfelel a testfolyadék-kémiájának (ozmolaritás), és csak akkor emészthető hatékonyan, ha 6andndash;8% cukortartalmú kalóriatartalmú oldatokban keveredik. Ezzel szemben a maltodextrin a testfolyadék ozmolaritási paramétere magasabb kalória-sűrűségű, 15andndash;18% -os. A lényeg az, hogy ha jelentős mennyiségű egyszerű cukrot kombinálunk komplex szénhidrátokkal, akkor kritikusan veszélyeztetjük a hatékony energiaforrás emésztését.

Ezért a Hammer Gél, amennyire csak lehetséges, nem tartalmaz semmilyen hozzáadott cukrot. A legtöbb ízünk tehát nulla hozzáadott cukrot tartalmaz, némelyikükhöz viszont, - elsősorban a diótartalmú ízek esetén - körülbelül csak egy vagy két gramm tapióka szirupot adnak, ezt is azért, hogy a termék pH-ját egyensúlyba hozzák.

Mindenki szeretné a legtöbbet kihozni az időből és energiából, amit az edzéseken és versenyeken tölt. Éppen ezért elengedhetetlen a legmagasabb minőségű üzemanyaggal való andbdquo;raktározásandrdquo;, nem pedig az energiagélként álcázott cukros termékek fogyasztása. A Hammer Gél-el a szervezet megkapja a kíméletes prémium üzemanyagot, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa!

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login