Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Perpetuem! A Hammer Nutrition terméke, mely 17 éve töretlenül bizonyít a sporteseményeken!

Perpetuem! A Hammer Nutrition terméke, mely 17 éve töretlenül bizonyít a sporteseményeken!

Steve Born írása
 

2003 elején, a Hammer Nutrition hosszabb távú futásokhoz egy olyan üzemanyagot vezetett be, amely ugyanolyan jótékony összetevőkkel és tulajdonságokkal rendelkezik, mint a korábban már tesztelt Sustained Energy formula (amely 1992 óta létezik), csak néhány további összetevővel egészítette ki azt, így még további előnyöket képes nyújtani.  Ezt az üzemanyagot Perpetuem-nek hívják (gondolj az „örökmozgóra”).

A másfél évtizeddel ezelőtti bevezetése óta, minden futás terén elképzelhető teszten kitűnő eredményt ért el. 

A brutális Furnace Creek 508-as út mentén, összesen 1 016 mérföldön át, 75.5 óráig tartó kerékpáros esemény során - miközben rekordot állítottam fel - a Perpetuem-et használtam  üzemanyagként. 

Nagyrészt ennek a csodálatos üzemanyagnak köszönhetően 2002 októberében képes voltam végigmenni életemben előszőr és utoljára, a Double Furnace Creek 508 versenyen. Bár az utam során némi fáradtságot tapasztaltam (ami nem is csoda, amikor ilyen hosszú utat tesz meg az ember kerékpáron..), de soha nem voltak energiaproblémáim a megfelelő frissítésem miatt. Mivel a Perpetuem volt az elsődleges üzemanyagom, amelyet kiegészítettem Hammer Gel-el (akkoriban nem volt még HEED), az energiaszintem mindig tökéletes volt.
 

A több mint 17 évvel ezelőtti sikeres rekordom óta (amelyet eddig még nem döntött meg senki), mindenféle elképzelhető állóképességi versenyen részt vevő versenytárs sportolók ezrei - sőt talán még néhány elképzelhetetlen is - a Perpetuemre támaszkodtak az alapos és sikeres feltöltés érdekében. 
 

Még olyan szélsőséges extrém versenyeken / rendezvényeken is, mint például a Race Across America (RAAM), az English Channel crossings, a Double, a Triple, a Deca Triathlons, a Mt. Everest és még sok más, a Perpetuem bebizonyította, hogy a legmagasabb minőségű rendkívüli üzemanyag, és a következők mindegyikét tartalmazza:

  •  Következetes, tartós energia
  •  A zsír maximális felhasználása
  •  Csökkenő izomfáradság

 

Perpetuem - a valós ultra távú üzemanyag

Az olyan kifejezéseket, mint a „helyes technika alapja” és a „kvantumugrás”, olyan gyakran használják a sporttáplálkozási készítményekben, hogy jelentéseik már érvényüket vesztették. A Perpetuem esetében nem ez a helyzet. Bármely más üzemanyagtól eltérően - a Hammer Nutrition Sustained Energy-n kívül, amely az ultra távok eredeti üzemanyaga - a Perpetuem újra és újra bebizonyította, hogy ez a valódi legkorszerűbb „folyékony étel” és kalóriaforrás, amely hosszú órákon keresztül képes biztosítani a megfelelő üzemanyagot. 

Azok az üzemanyagok, amelyeket egész napra használnak frissítésként, és  nem tartalmaznak mást, mint egyszerű cukrokat (glükóz, szacharóz, fruktóz stb.),valamint sok sót, nem lesznek képesek a feladatuk elvégzésére. Ha hosszú ideig tartó sporttevékenységet folytatsz, lényegesen teljesebb és megbízhatóbb üzemanyagra van szükséged a munka elvégzéséhez.
 

A fő üzemanyagod alkotóelemei komplex szénhidrátok legyenek, és ne egyszerű cukrok.Ezenkívül elegendő mennyiségű fehérjét, egy kis egészséges zsírt és más hasznos tápanyagot is tartalmazzanak.
 

Hatásos formula Ultrafutásokhoz 

Komplex szénhidrátok - A Perpetuem maltodextrint tartalmaz, egy olyan komplex szénhidrátot, amely gyors hatású, de hosszú távú energiát biztosít, a „hirtelen felvillanyzás és utána sokkal rosszabb állapotba való kerülés” nélkül, melyet az egyszerű cukrok okoznak.  A szénhidrátok és a fehérjék 8:1 aránya optimális a hosszabb távolságokhoz.

Szójafehérje - A szója nagy mennyiségben tartalmaz a természetben előforduló specifikus aminosavakat - hisztidint, alanint, aszparaginsavat, fenilalanint és még sok mást -, amelyeknek „edzés közbeni” előnyeik vannak, így ideális fehérjévé teszik a hosszabb edzések során.

Lizo-lecitin-zsírsavak - Kis mennyiségű egészséges szója eredetű zsírt tartalmaz a Perpetuem, ami segíti a szervezeted abban, hogy felszabadítsa a zsírsav-készleteit, amelyek így energiává válnak. Ez azt is jelenti, hogy a kevesebb kalória ellenére ki tudod magadból hozni a maximumot

 

Trinátrium-foszfát - Ez a vegyület semlegesíti a fölösleges tejsav hatásait és növeli a sportolás időtartamát azáltal, hogy kiegyenlíti a vér savas / lúgos szintjét, és javítja az oxigén hozzáférhetőségét a dolgozó izmok számára.

Króm-polinikotinát - Ez egy nyomelem, amely segíti a vércukorszint szabályozását, úgy, hogy az inzulinnal együttműködve szállítja a vércukrot a sejtekbe energiatermelés céljából, és elősegíti a szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok anyagcseréjét.

L-karnitin - Az L-karnitin a zsírsavak transzportereként szolgál a mitokondriumokba, ahol ezek energiatermelés céljából felhasználódnak. Ha a test kimerül vagy kevés az L-karnitin, akkor a zsírsavak nem állnak rendelkezésre, így energiaforrásként sem hasznosulnak.
 

Kolin-bitartarát - A kolin sejtszinten működik, segíti a szervezetet abban, hogy a tárolt zsírsavakatenergiáváalakítsa át. A kolin-bitartarát (a kolin egy bizonyos sóval kombinálva) a kolin olyan formája, amelyet a szervezet könnyen hasznosít.
 

L-karnozin - Az L-karnozin a hisztidinből és az alaninból származó, természetesen előforduló dipeptid. Lenyűgöző antioxidáns előnyöket nyújt.

Összefoglaló

Függetlenül attól, hogy a Perpetuem-et egyedüli üzemanyagként használod a sporttevékenységed során, vagy egyéb különböző Hammer Nutrition üzemanyagok mellett (nem számít, milyen időtartamú az edzésed vagy a versenyed), minden kalóriaigényed alaposan és teljes mértékben fedezve lesz.17 éven keresztül, töretlenül haladva, egyetlen más üzemanyagnak sem sikerült megfelelnie úgy a szélsőséges kihívásoknak, mint a Perpetuemnek. 
 

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login