Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Regeneráció: Ez a kulcs ahhoz, hogy jobb és egészségesebb sportoló legyél

Regeneráció: Ez a kulcs ahhoz, hogy jobb és egészségesebb sportoló legyél

Steve Born írása

A Hammer Nutrition-nál töltött 20 év után az egyik kérdés, amelyet még mindig rendszeresen kapok ügyfeleinktől, a következő: „Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy jobb sportoló legyek?” Bár ez egy meglehetősen tág kérdés, számos, teljesen megvalósítható és logikus válasz mellett, mindig először ezt mondom:

„Győződj meg róla, hogy mindent megteszel-e annak érdekében, hogy rendesen regenerálódj az edzések között, kezdve azzal, hogy megfelelő üzemanyaggal pótolod a tested olyan hamar amilyen hamar csak tudod.”

Most, hogy javában zajlik a nyári szezon, és az edzés időtartama és intenzitása eléri a csúcspontját, nem hagyhatod figyelmen kívül a sportteljesítmény ezen döntő szempontját. Fogadd el a mantrát: "Ha az edzés befejeződött, akkor valójában nincs is még vége ... csak akkor, ha már visszatöltöttem egy kis üzemanyagot a testembe." Mielőtt kiszabadulnál az izzadt ruhákból, és nyújtanál vagy lezuhanyoznál, győződj meg róla, hogy először „újratöltötted a tartályt”.

Ez a kulcsa annak, hogy az edzések során eltöltött perceket teljes mértékben kamatoztasd, és nagyobb erőnlétet, jobb egészséget érhetsz el általa. Az edzés utáni mielőbbi üzemanyag feltöltésnektöbb előnye is van. Töltsd fel a tested kiváló minőségű szénhidrátokkal és fehérjével edzés után fél órán belül (de minél előbb, annál jobb), és nézd meg mi fog történni:

  1. Izomsejtjeid feltöltöd az üzemanyaggal, így jobban fel tudsz készülni a holnapi edzésre. Valójában minél következetesebben edzel és látod el a tested üzemanyaggal, annál inkább nagyobb mennyiségű üzemanyagot vagy képes tárolni az izmokban. Ez azt jelenti, hogy könnyebben elérhető üzemanyagot fogsz kapni, amikor a nagy versenyed előtt állsz, és ez határozott előny!

  2. Az izomszövetekben megtalálhatók a szükséges alapanyagok, így könnyebben fejlődsz, hiszen lehetővé válik az edzések mennyiségének és intenzitásának növelése.

  3. A mostani és a következő edzés között tapasztalt fájdalom nagymértékben csökken. Tehát ahelyett, hogy azon aggódnál, hogy képes leszel-e még felkelni az ágyból, felkészülhetsz a következő napi edzésre.

  4. Az immunrendszered is erősödni fog. Amikor befejezel egy edzést, az immunrendszered még mindig dolgozik. Az edzés utáni mielőbbi feltöltésselaz immunrendszeredet erősítheted, így elkerülhetővé válnak a betegség miatti elmaradt edzések.

A Hammer Nutrition Recoverite® termékeivel könnyen tudsz regenerálódni!

Ha komolyan veszed a regenerálódást, tudod, hogy nem csak azt ehetsz, amit akarsz. Sajnos egyes sportolók azt fogyasztják, ami kényelmes, és feltételezik, hogy bármi működni fog: "A kalóriák kalóriák, nem igaz?" Nem!
Képtelenség javítani a sportteljesítményen, és nem tudod támogatni az optimális egészségi állapotod, ha szemetet teszel a „benzintartályodba”.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login