Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Szuper immunítást segítő termékek

Szuper immunítást segítő termékek

Ezek a táplálkozást kiegészítő termékek segítenek megvédeni a megfázástól és az influenzától!

Írta: Steve Born

Az egészség megőrzése elengedhetetlen egész évben.

Most azonban, amikor az ősz közepén járunk, és lassan, de biztosan elkezdjük a télre való átmenetet – az évnek ebben az időszakában a legkönyebb megbetegedni –, itt az ideje, hogy fokozzuk szervezetünk immunrendszerének működését.

Számos proaktív lépést tehetsz az immunrendszer optimális működésének biztosítására, kezdve azzal, hogy ellátod szervezeted olyan tápanyagokkal, amelyek támogatják az erős immunitást:

Clear Day

Nem, ez nem elírás! A Hammer Nutrition Clear Day terméke – bár elsősorban arról ismert, hogy segít megvédeni az allergiáktól és enyhíti az allergiás tüneteket – négy olyan tápanyagot tartalmaz, amelyeket sok táplálkozási szakértő az immunrendszer „szupersztárjának” tart.

  • Az olívalevél kivonat az egyik legerősebb antioxidáns, elképesztő az oxigéngyök-abszorpciós kapacitása (ORAC) 7608. Fő összetevője az oleuropein nevű kémiai vegyület (ejtsd: oh-lee-OR-oh-peen), egy másik kémiai vegyület – az elolsav – pedig az oleuropeinben található. Ez a dinamikus kombináció számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik az immunrendszer számára. Dr. Lisa Weinrib az olívalevél-kivonat erőteljes hatásaival kapcsolatban kijelenti: "Ez a hiányzó láncszem, amely vírus- és retrovírusellenes szerként működik azáltal, hogy lelassítja a szervezet szaporodási ciklusát. A lassulás... lehetővé teszi, hogy a páciens immunrendszere támadásba lendüljön. "

  • A kvercetin különféle gyümölcsökben és zöldségekben található vegyület. Antihisztamin tulajdonságai mellett a kvercetin jól ismert a fájdalom elleni jótékony hatásairól, ezért van benne a Tissue Rejuvenator és a Vegan Tissue Rejuvenator termékekben is. Erőteljes antioxidáns, és hatékonyan védi a tüdőt, a szív- és érrendszert, és a kutatások kimutatták, hogy rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik a fertőzésekkel szemben is.

  • Az ananászból származó bromelain (ejtsd: BRO-muh-lane) a kvercetin tökéletes kiegészítője, mivel hasonló irritáció-/fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik, és jelentősen növeli a kvercetin felszívódását. A kutatások azt sugallják, hogy a bromelain legerősebb hatásai közé tartozik a bronchitis és a sinusitis tüneteinek enyhítése.

  • A rezveratrol, amely a vörös szőlő héjában, bogyóiban és a japán göcsörtös növényben található, a mai napig az egyik legtöbbet tanulmányozott vegyület, és a legszélesebb körű egészségügyi előnyökkel járhat a vizsgált vegyületek közül. Antioxidáns és immunrendszer-erősítő tulajdonságai páratlanok. A kutatások szerint "Ennek a biológiailag aktív vegyületnek az immunrendszerre gyakorolt ​​hatásai széles körben elterjedt egészségügyi előnyökkel járnak a különböző autoimmun és krónikus gyulladásos betegségekben."

Endurance C

A C-vitamin mindig az első helyen áll az immunrendszert erősítő tápanyagok listáján; azonban ahelyett, hogy egy újabb „sima C-vitamin”-kiegészítőt állítottunk volna elő, hosszan és keményen dolgoztunk azon, hogy olyan C-vitamin-kiegészítőt biztosítsunk Neked, ami semmihez sem hasonlítható.

1) A C-vitamin nem egy, hanem három formáját találod meg a termékünkben.

* Kalcium-aszkorbát, „semleges C”, vagy „nem savas C” néven ismert, pH-ja 7,0-7,4. (Eltérően a "szokásos" C-vitamintól (aszkorbinsav), amely erősen savas és gyomorpanaszokat okozhat).

* Az aszkorbil-palmitát a C-vitamin biológiailag nagymértékben elérhető, nem savas, zsírban oldódó formája, amely képes elérni olyan szöveti területeket, amelyeket az alap C-vitamin nem. Így az aszkorbil-palmitát semlegesíteni tud bizonyos szabad gyököket, amelyeket a vízben oldódó C-vitamin nem.

* Csipkebogyó (Rosa canina). A C-vitamin természetes forrása, a csipkebogyó antioxidáns karotinoidok és polifenolok gazdag forrása.

2) Több citrus bioflavonoid. Noha nem kifejezetten vitaminok, a bioflavonoidok lenyűgöző vitaminszerű tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért ez a vegyületcsoport P-vitamin néven ismert. A citrusfélék számos bioflavonoidot tartalmaznak, mint például a diozmin és a naringin tangeretin, dioszmetin, marirutin, neoheszperidin, nobiletin és mások. Ezek a bioflavonoidok a C-vitaminnal szinergikusan együttműködve támogatják az immunrendszert antioxidáns tulajdonságokkal. A citrusfélék bioflavonoidjai fokozzák a keringést, csökkentik a fájdalmat és a gyulladást, és segítik az ízületek egészségét.

3) A 95%-os heszperidin HPLC egy fő bioflavonoid, amely elsősorban citromban, narancsban és mandarinban található. A heszperidin erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik az immunrendszer létfontosságú működésének támogatására, de segítheti a vérerek jobb működését is, ezáltal támogatja az optimális keringési és szív- és érrendszeri egészséget. Meg kell említeni a heszperidin szerepét is, csökkenti a fájdalmakat és a gyulladást, támogatja az inzulinérzékenységet, és segíthet a kognitív egészség védelmében is.

4) A Clear Day-ben is megtalálható kvercetin rendkívüli antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, így az immunrendszer egészségének legfontosabb tápanyaga. A kvercetin és a C-vitamin két tökéletesen egymást kiegészítő tápanyag, mivel együttesen optimalizálják egymás felszívódását.

Enduro D

A D3-vitamin és a K2-vitamin dinamikus kettőse az EnDuro D-ben leginkább a csontok egészségére gyakorolt ​​pozitív hatásáról ismert – a D3-vitamin irányítja a kalcium felszívódását a belekből a vérbe, ahol a K2-vitamin vezeti ezt a kalciumot a csontokba. Mind a D és a K vitamin ennél sokkal több előnnyel jár, beleértve az immunrendszer hatékony támogatását. A kutatások kimutatták, hogy a D-vitamin „döntő fontosságú immunvédelmünk aktiválásához, és elegendő vitaminbevitel nélkül – az immunrendszer ölősejtjei, a T-sejtek – nem lesznek képesek reagálni a szervezetben előforduló súlyos fertőzésekre, és nem fogják tudni leküzdeni azokat. ” Dr. Richard Mellanby a következőket írja: "Az alacsony D-vitamin státuszt régóta számos autoimmun betegség kialakulásának jelentős kockázati tényezőjeként tartják számon. Tanulmányunk feltárja az egyik módot, amellyel a D-vitamin metabolitjai drámai módon befolyásolhatják az immunrendszert."

A K-vitaminnal kapcsolatban a kutatás rámutat a K-vitamin szerepére a sejtjelátviteli komplexum, a kappa-B nukleáris faktor (NF-kB) modulálásában. Ez a fő transzkripciós faktor segít a veleszületett és az adaptív immunválaszért felelős gének szabályozásában. A K-vitamin szabályozhatja az NF-kB útvonal aktiválását, modulálva az immun- és gyulladásos válaszokat.

AO Booster

Rengeteg kutatás - túl sok ahhoz, hogy itt felsoroljuk - azt mutatja, hogy az antioxidánsok „hozzájárulnak a hatékony immunválasz fenntartásához”. Számos Hammer Nutrition termékben sok antioxidánst találsz. Azért választottuk az AO Boostert a Super Immunity Booster Kithez, mert olyan egyedi és rendkívül erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek ritkán találhatók meg más formulákban.

Összefoglalva:

Egy tanulmány állítja: „Az immunrendszer szervek, sejtek és fehérjék összetett hálózata, amely megvédi a szervezetet a fertőzésektől, miközben védi a sejteket. Az immunrendszer minden olyan csírát (mikrobát) rögzít, amelyet valaha legyőzött, így gyorsan felismeri és elpusztítja a mikrobát, ha ismét a szervezetbe kerül. Az immunrendszer rendellenességei allergiás betegségekhez, immunhiányos állapotokhoz és autoimmun betegségekhez vezethetnek.”

Immunrendszered soha nem pihen – a nap 24 órájában, a hét minden napján, az év 365 napján dolgozik. Számos lépést tehetünk azért, hogy immunrendszerünket erősítsük a Super Immunity Booster Kit napi használatával.

Referenciák:


1. Choi HJ, Song JH, Park KS, Kwon DH. Inhibitory effects of quercetin 3-rhamnoside on influenza A virus replication. Eur J Pharm Sci. 2009 Jun 28;37(3-4):329-33.
2. Ganesan S, Faris AN, Comstock AT, et al. Quercetin inhibits rhinovirus replication in vitro and in vivo. Antiviral Res. 2012 Mar 23.
3. https://www.spandidos-publications.com/br/5/3/283?text=fulltext
4. https://www.mdpi.com/2072-6643/11/5/946/htm
5. https://www.sciencedaily.com/releases/2010/03/100307215534.htm
6. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2019.00600/full
7. Ghosh S, Dass JFP. “Study of pathway cross-talk interactions with NF-κB leading to its activation via ubiquitination or phosphorylation: A brief review.” Gene. 2016;584(1):97-109.
8. Rossol M et al. “LPS-induced cytokine production in human monocytes and macrophages.” Crit Rev Immunol. 2011;31(5):379-446.
9. Wintergerst ES, Maggini S, Hornig DH: Contribution of selected vitamins and trace elements to immune function. Ann Nutr Metab. 2007, 51 (4): 301-23. 10.1159/000107673.
1
0. https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/conditionsandtreatments/immune-system

 

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login