Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Támogasd az egészséged! Legyél aktív, rendszeresen sportolj és használj Hammer Whey Proteint!

Támogasd az egészséged! Legyél aktív, rendszeresen sportolj és használj Hammer Whey Proteint!

Steve Born írása

 

Nagyon furcsa egy cikket azzal kezdeni, hogy „legyél aktív” és „rendszeresen sportolj”, amennyiben sportolók és aktív emberek számára íródik. Hiszen mindig ezt tesszük, nem? A jelenlegi helyzetben, amiben épp vagyunk - arra kérnek mindig, „hogy tartsuk a távolságot másoktól” (Már alig várjuk, hogy ennek vége legyen.), és azt is mondják, hogy fontoljuk meg, hogy egyáltalán kimenjünk -e a szabadba – ezek már mind nem újdonságok számunkra. Fontos viszont emlékeztetni magunkat, hogy törekednünk kell mind a testi, mind pedig a mentális egészségünk megőrzésére is.

 

Az a gondolat, hogy „a szabadban való testmozgás jót tesz”, ez teljesen helyénvaló; ráadásul léteznek olyan tanulmányok, amelyek ezt bizonyítják is. Az egyik ilyen kutatás [1] 11 különféle vizsgálatban közel 850 felnőtt adatait elemezte. Nem meglepő, hogy az eredmények azt mutatták, hogy a beltéri testmozgással összehasonlítva a szabadban történő testmozgás hatékonyabbnak bizonyul: „a természetes környezetben nagyobb mértékű a revitalizáció, magasabb lesz az energiaszint, valamint a feszültség, a zavar, harag és depresszió csökken. A résztvevők arról is beszámoltak, hogy nagyobb élvezetet és elégedettséget nyújtanak nekik a szabadtéri tevékenységek, és kijelentették, hogy valószínűbb, hogy később újra megismétlik a kültéri tevékenységeiket.” Mindezen előnyökre a jelenlegi helyzetben még inkább szükségünk van.

 

Nyilvánvaló, hogy szükségünk van a szabadban való tartózkodásra és a friss levegő belégzésére. A szabadban és a napfényben történő testmozgás D-vitaminnal látja el a testet, amely számos előnnyel jár, ideértve a következő két jelentős tényezőt is:

 

• A megfelelő D-vitamin szint stimulálja a hangulatnövelő szerotonin termelését. [2]

• A megfelelő D-vitamin szint jobb alvást eredményez. Az egyik metaanalízis arra a következtetésre jutott, hogy: „A D-vitamin hiány az alvászavarok nagyobb kockázatával jár a lakosság körében”. [3]

 

A Hammer Whey protein sokféle előnnyel jár az egészség megőrzése szempontjából!

 

Amikor a fehérje fajták között válogatok, az első, amit nézek, hogy a termék savófehérje-izolátum -e, amit a Hammer Whey Protein-ben is használunk. Két speciális oka van ennek:

 

 1.     Rendkívüli immunrendszer erősítő tulajdonságok.

A savófehérje kiváló mennyiségű glutaminsavat, ciszteint és glicint tartalmaz - a három aminosavat, amelyek a glutation előállításához szükségesek. Számos szakértő úgy véli, hogy a glutation az első helyen van az antioxidánsok számának növelésében. Egy másik aminosav, amelyet hozzáadunk a Hammer Whey Proteinhez, a glutamin (6 gramm / kanál), sok előnnyel jár az általános egészség számára, ideértve egy újabb prekurzort a glutationt. [4, 5] Ezenkívül a tejsavó speciális fehérjéket, úgynevezett immunglobulineket tartalmaz, amelyek stimulálják az immunrendszert.

 

 

 1.     Hangulat javító.

Noha a savófehérje fő előnyei között általában nem tárgyalják (talán azért, mert sok előnye van), fontos tudni, hogy a savófehérje javítja a hangulatot. A kutatások kimutatták, hogy a savófehérje egyik alkotóeleme az alfa-laktalbumin, ami növeli az agy szerotonin aktivitását és megküzdési képességét, valamint javítja a hangulatot stressz következtében. [6]

 

 

A Hammer Whey Protein további előnyei:

 

• A fehérjemérési szabványok fölénye.

Nem számít melyik fehérje minőségének mérését alkalmazzák - biológiai érték (BV), fehérje hatékonysági arány (PER), fehérje emészthetőség, javított aminosav pontszáma (PDCAAS) vagy nettó fehérje felhasználás (NPU) - mivel a Whey protein bármelyik mérési eredmény legmagasabb szintjén áll, a tejsavófehérje előnyös formájával, ami nem más, mint a protein-izolátum. A Hammer Whey Protein 100% savófehérje-izolátum. [7, 8, 9]

 

• Mind a kilenc esszenciális aminosav leggazdagabb forrása.

A hisztidint, izoleucint, leucint, lizint, metionint, fenilalanint, treonint, triptofánt és valint „esszenciális” aminosavaknak nevezik, mivel a szervezet nem tudja előállítani, és külső forrásból kell beszerezni őket. A tejsavófehérje-izolátum mind a kilenc esszenciális aminosavat a legtöbb mennyiségben tartalmazza, beleértve az összes fontos elágazó láncú aminosavat (BCAA) is. [8, 10]

 

Összefoglalva

A mostani helyzetben jobban szükségünk van mint valaha arra, hogy fentartsuk a szokásos fittségünket, tekintettel a potenciális betegség fokozott tudatosságára, és a jelenlegi helyzethez kapcsolódó stresszre. Ezzel fentartható az erős immunitás, és segít megőrizni a pozitív hangulatot. Ha lehetséges, végezd szabadban az edzést, ahol élvezheted a tiszta levegő és a napfény további előnyeit is. Edzéseid végén a lehető leghamarabb fogyassz savófehérje-izolátum alapú Recoverite-t, amelyet a nap másik részén a Hammer Whey Protein fogyasztása követhet.

Tipp: Az egyik fehérje adagod közvetlenül a lefekvésed előtt fogyaszd el. Pl. a Hammer Whey Protein-t.

További részletek: https://www.hammernutrition.com/knowledge/advanced-knowledge/elevate-hgh-while-sleepingsinging.

 

Referenciák:

 

 1.     J. Thompson Coon, K. Boddy, K. Stein, R. Whear, J. Barton, M. H. Depledge. Does Participating in Physical Activity in Outdoor Natural Environments Have a Greater Effect on Physical and Mental Wellbeing than Physical Activity Indoors? A Systematic Review. Environmental Science and Technology, 2011; 110203115102046 DOI: 10.1021/es102947t
 2.     https://www.fasebj.org/doi/abs/10.1096/fasebj.2018.32.1_supplement.lb155
 3.     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6213953/
 4.     Kent KD, Harper WJ, Bomser JA. Effect of whey protein isolate on intracellular glutathione and oxidant-induced cell death in human prostate epithelial cells. Toxicol In Vitro. 2003 Feb;17(1):27-33.
 5.     Bounous G, Gervais F, Amer V, Batist G, Gold P. The influence of dietary whey protein on tissue glutathione and the diseases of aging. Clin Invest Med. 1989;12:343-9.
 6.     Markus CR, Olivier B, Panhuysen GE, et al. The bovine protein alpha-lactalbumin increases the plasma ratio of tryptophan to the other large neutral amino acids, and in vulnerable subjects raises brain serotonin activity, reduces cortisol concentration, and improves mood under stress. Am J Clin Nutr. 2000 Jun;71(6): 1536-44.
 7.     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3905294/
 8.     https://www.hammernutrition.com/knowledge/endurance-library/protein-debate-which-protein-is-best
 9.     http://wheyproteininstitute.org/sites/default/files/protein-quality-comparison-chart.pdf
 10. https://www.dairyglobalnutrition.org/about-us/editorials/whey-protein-provides-an-ideal-dietary-source-of-essential-amino-acids

 
 

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login