Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Sports reports

Hammer Ököl vasököl, oda üt ahova köll!

Hammer Ököl vasököl, oda üt ahova köll!

Ismerjétek meg egy orvos szemszögéből és tapasztalataiból a Hammer termékeit.
- 2016 júliusában a budapesti Ironman 70.3 versenyen ismerkedtem meg először a Hammer céggel, a verseny hivatalos expóján. Azóta az érdeklődés állandó kapcsolattá vált. A termékeket lassan egy éve használom, és 2017.07.02-án célba értem első Ironman versenyemen. Fogadjátok szeretettel a tapasztalataimat.

Orvosként, gyermeksebészkét dolgozom, így a sport mellett a táplálkozás és annak milyensége létfontosságú számomra. Mivel az élettani és kórélettani folyamatokkal tisztában vagyok, számomra nagyon nem mindegy milyen táplálékkiegészítőket és frissítőket használok. Minél kevesebb színező és vivőanyag, és tartósítószer számomra nagyon fontos mint ahogy az is minőségi esszenciális anyagokat használjanak fel a termékekben. Az orvosi precizitás mellett, sajnos a kórelőzményem is terhelt. Epekövesség miatt eltávolították az epehólyagom, ezért bizonyos adalékanyagoktól, hasfájás, és hasmenés is jelentkezik nálam, illetve versenyek alatt savas gyomortartalom regurgitációm is van. Ezért is próbáltam ki szinte az összes Magyarországon elérhető frissítése lehetőséget és Nekem a Hammer vált be.

A termékekkel való ismerkedés során 2 utat jelöltem meg. Elsőként az Ironman felkészülési idejére szerettem volna olyan táplálékkiegészítőket választani amivel teljesen le tudom fedni a 8 hónapos edzésidőszakot. Másod sorban minden frissítő terméket szerettem volna kipróbálni, hogy kijelöljem azt a párat amivel célversenyemen menni fogok.


Lássuk az első utat a napi táplálékkiegészítőket.

1.Premium Insurance Capsandndash; Teljesértékű multivitamin. Naponta 3-4 kapszulát szedtem, nehéz edzések napján emeltem az adagot 5-7 kapszulára ahogy az tájékoztató írta. A többi multivitamintól korábban elképesztő falási inger jött rám, de ennél ezt nem éreztem. Azt gondolom egy alapelvet kijelenthetek, az a jó multivitamin aminek nem érezzük a hatását, mert akkor minden rendben van. Magyarul nem vagyunk fáradtak, a ritkábban kapunk el felsőlégúti hurutos tüneteket, jól érezzük magunkat a bőrünkben. Számomra az egy meggyőző adat, hogy krónikus fejfájásaimmal régóta küzdöttem, de az utóbbi 6 hónapban jelentősen csökkent a fejfájás miatt bevett fájdalomcsillapítók száma. Természetesen nem biztos hogy csak ettől a kapszulától, de biztosan szerepet játszik ez is ebben. Van 2 fiam, az idősebbik 2 éves bölcsődés. A lehető összes felső légúti nyavaján átesett az elmúlt 6 hónapban és ahogy kell ezeket haza is hozta. A Feleségem az össze is szedte mindet, szerencsére vagy inkább a megfelelő immunstátusz segítségével én kimaradtam a szórásból.

2.EndurOmegaandndash; Esszenciális Omega 3 szírsav Naponta 3 kapszulát szedtem belőle , mivel elég kevés halat eszem így szedése kulcsfontosságú szerintem.

3.Tissue Rejuvenator

  • Gyulladáscsökkentő hatást eredményezhet
  • Támogathatja az ízületek sértetlen állapotának és mozgékonyságának megőrzését
  • Segítheti a természetes szöveti regenerációt
  • Hozzájárulhat, hogy csökkenthető legyen a nem-szteroid gyulladáscsökkentő (NSAID) használatának mennyisége

Ez áll a hivatalos leírásban. Fogalmazhatunk úgy, hogy már ezért a termékért megérte a Hammert választanom. A javasolt alkalmazásban napi 2 kapszula van, mai mint egy MSN és Glükozaminoglikán pótlásként használatos az ízületek védelme érdekében. Sérülések esetén emelhető az adag 4-5 kapszuláig. Nem tagadom elég sérülékeny vagyok, ami sajnos elég merev ízületeknek és kötött izomzatomnak köszönhető. Krónikus Achilles tenditisem van és mindkét combomban volt már ITB szindróma, és sokszor küzdök a sarkamban periosteum gyulladással. Ezeket gyönyörűen karban tudtam tartanai ezzel a szerrel. Sokkal kevesebb fájdalmam volt amióta a Tissue Rejuv-ot szedem, sőt állítom, hogy tényleg kevesebb NSAID-pt szedtem be. Kemény edzések után midig vettem be egy kapszulát és ez bevált mert nem jelentkeztek a panaszok. Csak egy példa, a bal achillesem krónikus gyulladása miatt a sprint edzések után korábban heves fájdalom és a gyulladás fellángolása volt jellemző, pár napig a járás is fájt nemhogy az edzés. Amióta sprint edzések után szedem a Tissue Rejuv-ot ritkábban jelentkezik az Achillesemben heves fájdalom.

4.REM capsandndash; ez egy kiegészítő szer ami az alvás minőségét ( REM fázis) próbálja javítani. Ez az a fázis amit pihentető alvásnak hívunk. Régóta küzdök kialvatlansággal amit az orvosi ügyeletek mellette az edzések és az elmúlt 2 évben született 2 fiam okoz. De sajnos az alvásom minősége sem jó, mert nagyon éber alvó vagyok gyakran ébredek fel apró zajokra is. NOS az ironman felkészülés egyik alapvető követelménye a kellő mennyiségű alvás, hiszen szervezetünk akkor regenerálódik. A REM caps szedése óta tényleg mélyebben alszom, és pihentebben ébredek, nekem ez a szer nagyon bevált. Esténként elalvás előtt veszek be egy kapszulát. Úgy 2 hét után éreztem először hatását, egyszer ébredtem fel 2 hónapos fiam sírására, és a füldugót is el tudtam hagyni.

Ezeket szedtem napi rendszerességgel.

Nézzük azokat a termékeket amiket az edzésekkel kapcsolatban használtam.

1.Hammer Gelandndash; 12 féle íz közül választhatunk ebből 2 félében koffein is van. Az összeset próbáltam és én kettőnél tettem le a voksom. Nekem a mogyoró-csokoládé és a banános a favorit. Ez természetesen szubjektív dolog, de a feleségem aki gyógyszerész mindig mondja h a legjobb ízfedők a csoki a banán és a vanília. Nekem ezeknek a zseléknek van a legtermészetesebb íze. A csokis édes bomba a számban kicsit lágyabb mint a banános, jól öblíthető vízzel, és nem tapad a szájpadlásomra. A banános kicsit fanyar kevésbé édes ízű és sűrűbb ezt főleg bringán használom. Egy tapasztalat hogy nagy hidegben ezek a zselék nagyon sűrűvé válnak és nehéz őket teljesen kiszívni a zacskóból, ezt én ezt így hidalom át hogy mindig a testemre erősítem a zseléket télen így a testmelegem felfűti annyira hogy használható legyen.

2.Hammer Barandndash; ezek nagyon finomak, mindet próbáltam. Velem egy baj van edzés közben nem tudok nagyon enni, vagyis rágni. Ez mint később kiderült elég nagy hiba, erről majd később.

3.Endurolytes Extremandndash; Kalcium, Nátrium Klorid, Kálium és Magnézium pótlás, hívhatjuk sótablettának. Rendszeresen használom edzések közben is. Használatuk előtt voltak görcs problémáim, de azóta versenyen egyszer sem görcsöltem.

4.Recoverite- Por állagú fehérje és szénhidrát tartalmú ital. Edzések követően 30 percen belül elengedhetetlen a fehérje és szénhidrát pótlás. Ez termék tényleg top kategória. 3,5 -4 órás görgőzések után télen kb 2 litert izzadva elmásztam a hűtőig megittam az előre bekevert Recoverite-ot és 30 perc múlva úgy érzetem magam hogy akkor menjünk még egy kört. Egy sztori még idekívánkozik. Szuperbalatonon párban futottuk körbe a Balatont. Az első nap 32K volt az én etapom, nagy mellénnyel álltam rajthoz és ahogy kell jött is a kalapácsos ember. Nem frissítettem eleget és nem is ittam túl sokat az év első igazán meleg napján és alig értem be a célba. Barátaim aggódva jegyezték meg h elég szarul vagyok. Gyorsan megittam az előre bekevert italom, és 20 perc múlva hamvaimból feltámadva futottam egy 7K levezetőt. Azóta a barátok gumibogyó szörpnek hívják a Recoverite-ot.

Amit még kipróbáltam:

Race day boost,Fully chargedandndash; Berobbantó tabletta és por verseny vagy edzés előtt. Első alkalommal eléggé felnyomta a pulzusom, és kiszáradt egy kicsit a szám, de azóta megtanultam alkalmazni és szerintem jó hatású szerek, felnyomja még jobban az adrenalit szerintem ami remek rajt előtt.

Ilyen előzményekkel álltam rajthoz 2017.07.02-án Klagenfurtban Ironman versenyen. A frissítési tervemet egy applikáció használatával lőttem be.
Előzetesen csak Hammer zselékkel, vízzel és Edurolytes Extreme sótabival kalkuláltam. Minden nagyon jól ment, nem volt görcs vagy hasfájás. Viszont a bringa második harmadában kicsit megunta a gyomrom a zseléket, érzetme kell valami volumen ezért a hivatalos frissítőkön vettem magamhoz banánt és pár szeletet. Ezt magamba erőltettem, említettem hogy nem nagyon tudok rágni sport közben. Sokkal jobban lettem utána. Szóval elkélt volna egy két bar is a bringa alatt, ez természetesen a saját hülyeségem, ha újra indulnék biztos nem csak zselét használnék a bringán.

A futáson 9 zselét használtam el a maraton alatt, és a végén egy kicsit hiányzott valami sós íz, ezért úgy 35 k-nál ahol pizzát is szolgáltak fel, betankoltam egy két pizzaszeletet. Tudom nem tudatos frissítés de nagyon jól esett.
10.52.20 lett az első Ironman versenyem úgy hogy végig stabilan megingás vagy holtpont nélkül hoztam le. Biztosan a rengeteg munkának volt jó hatása, de az is tény, hogy sokat köszönhetek a Hammer termékeknek is.

Számomra nagyon beváltak és mint orvos mindenkinek csak ajánlani tudom!

Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login