Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A GMO által jelentett kockázatok - A Hammer Nutrition GMO mentes táplálékkiegészítőinek háttere

A GMO által jelentett kockázatok - A Hammer Nutrition GMO mentes táplálékkiegészítőinek háttere

Neked is fontos, hogy kizárólag olyan táplálékkiegészítőket fogyassz, amelyekben egyáltalán nincsenek genetikailag módosított növényekből származó összetevők? Vagy egyáltalán nem is hallottál még erről és szeretnéd megismerni a GMO-k felhasználásával járó kockázatokat? Amennyiben legalább az egyik kérdésre igen a válaszod, nincs is más teendőd, mint tovább olvasni, mert két bejegyzésben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

Számos kérdés merülhet fel, ha még csak most ismerkedsz a témával. Előző anyagunkban már tisztáztuk, mit is jelent pontosan a GMO rövidítés és hogy általában milyen okokból módosítják a növények génszerkezetét.

Mai posztunkban arról lesz szó, hogy melyek a GMO vonatkozásában leggyakrabban hangoztatott környezeti, gazdasági és egészségügyi kockázatok. illetve azt is elmondjuk, miért állunk ki a Hammernél a teljesen tiszta, GMO-mentes termékek mellett.

A kockázatok

A legnagyobb kockázatot az jelenti, hogy nem vagyunk tisztában a genetikailag módosított növények, az azokból készült termékek fogyasztásának hosszú távú hatásaival.

Mivel az ilyen növényeket előállító biotechnológiai cégeket a szabályozások nem kötelezik arra, hogy független hatásvizsgálatoknak vessék alá ezeket a termékeket, ezért szinte minden esetben csak az általuk megosztott adatok állnak rendelkezésre. Emiatt az génmódosítással előállított növények

  • egészségügyi: antibiotikum-rezisztencia kialakulása, allergén és mérgező hatás;
  • ökológiai: génszennyezés, új vírusok, növényvédő szerekkel szemben ellenálló fajok kialakulása;
  • gazdasági: a hagyományos és biogazdaságok visszaszorulása és eltűnése;
  • etikai: a génmódosított szervezetek szabadalmaztathatóak, ami miatt veszélybe kerülhet az élelmiszer-ellátás;

hatásairól nincs átfogó hatásvizsgálat, aminek következtében a génmódosított növények termesztésének és felhasználásának biztonsága kérdésében az álláspontok erősen megosztottak. Azért is lenne a területen kiemelkedően fontos az engedélyezés előtti teljes kivizsgálás, mivel

a génmódosított növények természetbe történő kijuttatása után a folyamat már nem fordítható vissza.

Mit tehetsz te?

Bár a génmódosított növények túlnyomó többségét Amerikában termesztik, míg az Európai Unió több országában - köztük Magyarországon - nem engedélyezett az ilyen növények termesztése.

A forgalmazásuk azonban nem ütközik ilyen korlátokba, ezért sajnos az Európai Unióban forgalmazhatóak olyan termékek, amelyek valamilyen génmódosított növényi összetevőt tartalmaznak vagy állatok esetében génmódosított takarmánnyal tápláltak.

Mi tehetsz annak érdekében, hogy tiszta élelmiszereket fogyassz? A legtöbb esetben megoldást jelenthet, ha vásárláskor mindig ellenőrzöd a csomagoláson található összetevőket, és az is, ha megpróbálsz minél kevesebb előre feldolgozott élelmiszert fogyasztani.

 

Mit tehetünk mi?

A Hammer Nutrition elkötelezett abban, hogy a lehető legegészségesebb összetételű táplálékkiegészítőket kínálja a sportolóinak, ezért a legnépszerűbb termékeink, többek között a Hammer Food Bar, a Hammer Gélek, a Whey Protein Bar, a CBD és a Perpetuem GMO mentes összetevőkből készülnek.

Ha GMO mentes táplálékkiegészítőket keresel, akkor nálunk az edzések utáni proteintől kezdve, a versenyek közben használható gélekig és energiaszeletekig, vagy épp a vitaminokig számos első osztályú, káros anyagoktól és doppingszerektől mentes teljesítményfokozót és étrendkiegészítőt találsz.

Ezek vásárlásával és fogyasztásával pedig nem csak a saját egészségedet támogatod, de egyben a GMO mentes növényeket termesztőket is.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés