Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Mit jelent a GMO? - A Hammer Nutrition GMO mentes táplálékkiegészítőinek háttere

Mit jelent a GMO? - A Hammer Nutrition GMO mentes táplálékkiegészítőinek háttere

Neked is fontos, hogy kizárólag olyan táplálékkiegészítőket fogyassz, amelyekben egyáltalán nincsenek genetikailag módosított növényekből származó összetevők? Vagy egyáltalán nem is hallottál még erről és szeretnéd megismerni a GMO-k felhasználásával járó kockázatokat? Amennyiben legalább az egyik kérdésre igen a válaszod, nincs is más teendőd, mint tovább olvasni, mert két bejegyzésben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

Számos kérdés merülhet fel, ha még csak most ismerkedsz a témával.

Ebben a posztban tisztázzuk, mit is takar a GMO rövidítés, a következő bejegyzésünkben pedig áttekintjük, melyek a GMO vonatkozásában leggyakrabban hangoztatott környezeti, gazdasági és egészségügyi kockázatok. és elmondjuk, hogy miért állunk ki a Hammernél a teljesen tiszta, GMO-mentes teljesítményfokozó és regenerációs termékek mellett.

Mit jelent a GMO rövidítés?

A GMO a Genetically Modified Organism, azaz genetikailag módosított szervezetek kifejezés rövidítése és olyan növények, állatok, élő szervezetek vonatkozásában használják, amelyek genetikai örökítőanyagát mesterségesen alakították át annak érdekében, hogy a természetben előforduló fajtájuktól eltérő egyedeket hozzanak létre.

A génmanipulációs technológiával készült élő szervezeteket laboratóriumban, a gének és génszakaszok átültetésével állítják elő, aminek köszönhetően nem rokon fajok génjei is keresztezhetőek.

A GMO-kat biotechnológiai cégek fejlesztik ki, előállításuk elsődleges célja a profitszerzés.

A genetikailag módosított növények

Genetikailag manipulált növények és állatok egyaránt létrehozhatóak, de a jelenlegi jogi szabályozás tiltja az állatok genetikai módosítását, ezért számunkra csak az ezzel a technológiával előállított növények az érdekesek.

A GMO növények négy nagyobb csoportba sorolhatóak.

 A növényvédő szereknek ellenálló növények:

Ezeket a haszonnövényeket abból a célból módosították, hogy ellenálljanak a növényvédő szereknek. A növény genetikai módosításának hatására a gyomirtó szerek a módosított haszonnövényen kívül mindent elpusztítanak.

Ezeket a vegyszereket általában ugyanaz a cég forgalmazza, amelyik a növényt is kifejlesztette. Káros hatásuk, hogy a gyomnövények egy idő után ellenállóvá válnak a gyomirtó szerrel szemben, így a génmódosítás feleslegessé válik.

Kártevőknek ellenálló növények:

A génmódosítás hatására a növény saját maga termeli azokat az anyagokat, amelyek elpusztítják a haszonnövényre veszélyes kártevőket. Hatásukra azonban olyan kártevők fejlődnek ki, amelyek rezisztensek a növények által előállított mérgekre.

Ennek a folyamatnak az a következménye, hogy további növényvédő szerek alkalmazására van szükség, amik tovább szennyezik és pusztítják a környezetet, emellett a növények által termelt, a kártevőket elpusztító anyagok bejuthatnak a növényt elfogyasztó emberi vagy állati szervezetbe egyaránt.

Vírus-rezisztens növények:

Genetikailag módosított, egy, vagy akár több vírus által okozott betegségnek ellenálló növények.

Valamilyen speciális anyag előállításának céljából módosított növények:

Ezeket általában ipari felhasználás céljából állítják elő és termesztik. Az ilyen, génmódosított növények által termelt speciális anyagokat felhasználják többek között a gyógyszeriparban, a vegyiparban és a műanyagiparban.

Kövessétek a Hammer Nutrition oldalát, következő bejegyzésünkben ugyanis bemutatjuk a GMO növények alkalmazásának kockázatait.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés