Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

HEED – Még mindig ez a legszuperebb sportital

HEED – Még mindig ez a legszuperebb sportital

Körülbelül 17 évvel ezelőtt a Hammer Nutrition megváltoztatta a sportitalok világát! Létrehozta a HEED (High Energy Electrolyte Drink) nevű italt válaszul erra a gyakran feltett kérdésre: Készítene valaki olyan sportitalt, ami cukor és szirupos édes íz nélküli?

 

A HEED bemutatkozásakor rendkívül magabiztosan kijelentettük: Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy úgy gondoljuk, hogy a HEED szó szerint felülmúlja az összes, jelenleg kapható sportitalt. Ez az állítás most, évekkel később is 100%-ban igaz!

Természetesen sok más sportital is nagyszerű állításokat mond, de a legújabb és legjobb, technológiailag fejlett kínálatuk egyáltalán nem forradalmi. Nagyjából még mindig ugyanaz a képlet, amely mindig is jelen volt: mesterséges aroma, cukor és nátriumos víz.

Ez az oka annak, hogy a HEED egyedülálló a sportolók és aktív emberek számára elérhető sportitalok bőségében:

 

1. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, ízesítőszert és édesítőszert

Egyáltalán nem jár egészségügyi előnyökkel ezeknek az ócska összetevőknek a fogyasztása (viszont rengeteg negatív hatással), így garantált, hogy nem lesz semmilyen sportteljesítményt javító eredmény sem a fogyasztásukkor. A HEED nem tartalmaz mesterséges összetevőket, csak egészséges édesítőszereket - steviat és xilitet - és természetes aromákat.

 

2. Nincsenek egyszerű cukrok benne

Két fő probléma van az egyszerű cukrokból (glükóz, szacharóz, fruktóz stb.) álló üzemanyagokkal, beleértve az úgynevezett egészséges cukrot, például a nádcukrot, amely egyszerűen szacharóz (asztali cukor):

• Az egyszerű cukroknak komoly korlátai vannak a hatékonyan megemészthető és energiatermelésre felhasználható kalóriák mennyiségét illetően.

• Az egyszerű cukrok jellemzően durva ingadozásokat okoznak az energiaszintben, ami egy villanás és összeomlás típusú energia, amelyet mindenképpen el kell kerülni.

 

Az emésztés megkönnyítése érdekében, még kalóriasűrűbb koncentrációban is - ami több rendelkezésre álló kalóriát jelent az energiatermeléshez - a HEED csak összetett szénhidrátokat (maltodextrint) tartalmaz, hozzáadott egyszerű cukrok nélkül.

 

3. Nincs citromsav

Ha rendszeresen éri a fogakat citromsav, akár a nyáltermelés serkentésére és fanyar íz biztosítására is, akkor egy ásványi anyaggal (például kalcium-citráttal) keláttá bomlik, ami általában maradandó károsodást okoz. A citromsav nem szükséges és nem hasznos egy sportitalban, ezért nincs a HEED-ben.

 

4. Megfelelő mennyiségű nátrium

Szinte mindenki túl sok nátriumot fogyaszt napi étrendjében, és ez negatívan befolyásolja a sportteljesítményt, és ami még fontosabb, az általános egészségi állapotot. Éppen ezért rejtély, hogy a cégek  továbbra is miért növelik a nátrium-tartalmat a sportital-keverékeikben, azt hirdetve, hogy ez pótolja az elektrolitokat. Ez nem igaz, és ezért csak kevés, nem túlzott mennyiségű nátrium van a HEED-ben. Ugyanilyen fontos, hogy a HEED teljes spektrumú elektrolitprofilt tartalmaz, amely megfelelőbben és teljesebben lefedi az elektrolit szükségletet.

 

5. Enyhe íz

Sok sportital erős, édes ízétől eltérően, a HEED érezhetően finom és kellemes ízű. A maltodextrinnek, a természetes édesítőszereknek és a citromsav hiányának köszönhetően a HEED könnyedén eljuttatja a kívánt kalóriákat és elektrolitokat a megfelelő helyre anélkül, hogy túlterhelné az ízlelőbimbókat, károsítaná a fogakat vagy felborítaná a gyomrot.

6. Nincsenek szükségtelen vitaminok, ásványi anyagok és segédtápanyagok

Miért teszünk extrákat egy termékbe, ha a mennyiség nem elegendő a változáshoz? Például: a C-vitamin napi értékének (DV) 2%-a (majdnem 9 mg) nem jelent nagy egészségügyi előnyt, de növeli a termék költségét. Ha vitaminokat, ásványi anyagokat vagy egyéb tápanyagokat is beiktatunk a HEED-be, azok meghatározott okokból, hatékony mennyiségben vannak benne.

 

Megyjegyzés: Évekkel ezelőtt számtalan sportoló és aktív emberben felmerült a jobb sportital iránti igény, amely így szólt: “Elég volt! Szeretnénk egy jobb sportitalt, olyat, ami működik és valóban jó ízű! meghallgattuk és létrehoztuk. Ettől a naptól fogva a HEED az ízletes, egészséges és rendkívül hatékony alternatívája lett a sportitalnak álcázott szirupos leveknek. Csak jótékony összetevőket tartalmaz (hatékony mennyiségben!), és mentes minden korábban említett szeméttől. A HEED pontosan az, amire szükséged van!

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés