Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A D vitamin és a Magnézium összefüggése

A D vitamin és a Magnézium összefüggése

„Azt hallottam, hogy ha D-vitamint szed valaki, akkor magnéziumot is kell szednie mellé. Igaz ez? Ha igen, miért?”

Az elmúlt néhány évben a D-vitaminnal kapcsolatban rengeteg pozitív visszhang volt a sajtóban, és jó okkal – az emberi egészségre gyakorolt​​ jótékony hatásai hihetetlenül széleskörűek. Valójában nehéz lenne olyan területet találni az egészséggel kapcsolatban, ahol a D-vitamin ne játszana alapvető szerepet.

Ezért igazolhatóan megugrott a D-vitamint szedők száma, köztük van több ezer ügyfelünk is, akik a Hammer Nutrition D3-vitamin/K2-vitamin-kiegészítőjét, az EnDuro D-t szedik. A kutatások azonban azt mutatják, hogy a D-vitamint nem tudjuk hasznosítani elegendő magnézium nélkül.

Magnézium nélkül a D-vitamin inaktív marad, ami megakadályozza, hogy kihasználjuk minden hatalmas előnyét. A D-vitamin egyik legfontosabb és legismertebb előnye a csontvesztés és a csontritkulás elleni védő hatása. A The Journal of the American Osteopathic Association folyóiratban megjelent áttekintés hangsúlyozza annak fontosságát, hogy elegendő magnézium legyen a D-vitamin kíséretében. A tanulmány társszerzője, Mohammed S. Razzaque, MBBS, Ph.D. szerint „Az emberek D-vitamin-kiegészítőket szednek, de nem értik, hogyan működik. Magnézium nélkül a D-vitamin nem igazán hasznos vagy nem biztonságos.”

Az egyik legnagyobb gond a kalciumszint növekedése, amelyet a túl sok D-vitamin okoz. Megfelelő mennyiségű magnézium nélkül nem csak D-vitamin raktározódik a szervezetben és marad inaktív, hanem megemelkedik a kalciumszint is, növelve az erek meszesedésének kockázatát(a kalcium ásványianyag-lerakódásai fokozatosan növekednek a fő artériákban).
 

Az American Heart Association szerint „az érelmeszesedést ma már elfogadják a szívkoszorúér-betegség kialakulásának előfutáraként”. A magnézium elengedhetetlen a hatékony kalcium-anyagcseréhez, csökkentve a D-vitamin okozta kalcium felhalmozódást. Dr. Guy Abraham, a Journal of Applied Nutrition című folyóirat „Calcium Controversy” című könyvének szerzője kijelenti: „A magnézium serkenti a kalcitonin hormon felszabadulását, amely a kalciumot a csontokba juttatja, ahová tartozna is, és a lágy szövetektől távol tartja, ahová viszont nem tartozik.” Az Essential Mg a megoldás!

Az Essential Mg 100 mg magnéziumot tartalmaz kapszulánként, öt nagy biológiai hozzáférhetőségű formából. Az emberi egészség számos területén az Essential Mg az ideális módja annak, hogy optimális mennyiségben juss hozzá ehhez a rendkívül fontos tápanyaghoz.
 

„A Premium Insurance Caps-on és az Enduro D-n kívül milyen kiegészítők erősíthetik még az immunrendszeremet?”

A válasz talán meglep... a Clear Day! Íme, miért:

  • Az OLIVALEVÉL kivonat két kémiai vegyületet tartalmaz: oleuropeint és elenolsavat – ami az oleuropeinben található. Egy táplálkozástudományi tudós kijelenti, hogy ez a dinamikus kettős „a hiányzó láncszem, amely vírus- és retrovírus ellenes szerként működik azáltal, hogy lelassítja a szervezetben ezek szaporodási ciklusát”.

  • A KVERCETIN antihisztamin és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. Erős antioxidáns, valamint a tüdő és a szív- és érrendszer erős védelmezője, a kutatások feltárták, hogy rendkívüli a fertőzésekkel szembeni ellenálló képessége. 
  • A BROMENALIN a kvercetinhez hasonló irritáció/fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik, és jelentősen növeli annak felszívódását. A kutatások azt sugallják, hogy a bromelain legerősebb hatásai közé tartozik a bronchitis és a sinusitis tüneteinek enyhítése.
     
  • Valószínűleg a RESVERATOL rendelkezik a legszélesebb körű egészségügyi előnyökkel a vizsgált vegyületek közül. A kutatások szerint "Ennek a biológiailag aktív vegyületnek az immunrendszerre gyakorolt ​​hatásai széles körben elterjedt egészségügyi előnyökkel járnak a különböző autoimmun és krónikus gyulladásos betegségekben."


Naponta kétszer két Clear Day kapszula biztosítja azt az immunrendszer védelmet, amelyre a szervezetnek szüksége van és amire Neked is szükséged van, egész évben.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login