Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A gluténmentes étkezés és a sport

A gluténmentes étkezés és a sport

Gluténmentes étkezés és sport? Milyen lehetőségeid vannak, ha szeretnéd tartani a gluténmentes diétád, de szeretnéd kiváló minőségű táplálékkiegészítőkkel és sportitalokkal növelni a teljesítményed az edzések és a versenyek során? A Hammer Nutritions ebben is tud neked segíteni.

Egyesek az egészséges életmód és az egészségmegőrzés céljából száműzték a glutént az étrendjükből.

Másoknak ez létfontosságú, mivel a gluténérzékenység valamelyik fajtájában (cöliákia, glutén tartalmú gabonafélék okozta allergia vagy nem cöliákiás gluténérzékenység) szenvednek és a gluténmentes táplálkozás, gyakran az egész életen át tartó diéta elengedhetetlen a betegség tüneteinek megelőzésében és kezelésében, illetve a megfelelő életminőség fenntartásában.

Gluténmentes étkezés és sport

Azoknál, akiknél gluténérzékenységet diagnosztizáltak, elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás és a gluténmentes diéta szigorú betartása, mivel a betegség tünetei keresztbe tehetnek a tervszerű edzésnek és versenyzésnek.

Súlyosabb esetben, a tápanyag-felszívódási zavarok miatt vitamin, ásványi- és tápanyag hiány is kialakulhat, ami már nem csak a sportteljesítményt befolyásolhatja negatívan, de az egészségre is káros lehet.


Aki valaha gluténmentes diétába kezdett, tudja, hogy milyen komoly odafigyelést igényel a betartása.

Nem elegendő egyszerűen a glutént tartalmazó gabonák (búza, árpa, rozs) fogyasztásának elhagyása, de figyelni kell, hogy semmilyen más elfogyasztott élelmiszer se tartalmazzon glutént, még nyomokban sem. 

Ebbe a körbe tartoznak a táplálékkiegészítők, a sportitalok, az energiaszeletek és a gélek is. Fontos kérdés, lehet-e tartani a gluténmentes diétát az aktív edzés és a versenyzés mellett is? A válasz egyértelműen igen és a Hammer Nutrition a tökéletes megoldást is biztosítja.


A legjobb választás: Hammer Nutrition

A glutén egyik fontos jellemzője, hogy „szennyező” tulajdonsága miatt előfordulhat akár húsokban, vitaminokban vagy szinte bármilyen élelmiszerben, ezért kizárólag a legtisztább körülmények között és szigorú előírásokat követve lehet tökéletesen gluténmentes termékeket készíteni.

A Hammer Nutritions gluténmentes táplálék- és étrendkiegészítői, valamint egyéb sportkészítményei megfelelnek ezeknek a szigorú elvárásoknak és egyszerűen beilleszthetőek a gluténérzékenyek vagy az egészséges életmódot folytatók étrendjébe.


FONTOS!!! Mindig győződj meg róla, hogy az adott Hammer termék biztosan gluténmentes. Keresd a Gluten Free feliratot a dobozon vagy a termék leírásában!

A következő gluténmentes termékeinket tudjuk ajánlani, amiket teljes biztonsággal fogyaszthatsz, mivel a Hammer Nutrition-tól megszokott minőségben, biztonságos gyártási technológiával, az USA-ban készített táplálékkiegészítők:

  • Ha edzés és verseny előtt vagy közben szeretnél frissíteni, az egyenletes szénhidrátpótlást biztosító Heed sportitalt vagy ha gyors energiapótlásra van szükség, akkor a Hammer gélt és a Hammer Food Bar-t ajánljuk. Mindegyik teljesen gluténmentes és több ízben is elérhető, hogy mindenképp megtaláld a kedvedre valót.
  • Az emésztés támogatására válaszd az Enduro Zyme-ot, amellyel optimalizálhatod a tápanyag felszívódását és enyhítheted az esetleges emésztési problémák tüneteit.
  •  Az egyik legjobb multivitamint keresed, amely beépíthető a gluténmentes diétádba? Premium Insurance Caps!
  •  Keresd a Race Caps Supreme-et, ha az energiaszinted, az állóképességed és a regenerációs képességed szeretnéd növelni!
  • Az esszenciális Omega-3 zsírsavak pótlására az ENDUROMEGA táplálékkiegészítőt ajánljuk, amely teljesen gluténmentes, emellett pedig megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek és biztosítja a napi bevitelt az elengedhetetlen Omega-3 zsírsavakból.
  • A szervezet megfelelő méregtelenítése elsődleges fontosságú, aminek oroszlánrészét a májunk végzi, ezért fontos, hogy megfelelő támogatást kapjon. Ennek érdekében fejlesztettük ki az LSA Caps étrend kiegészítőnket, amelyet szintén teljes biztonsággal beilleszthetsz a gluténmentes diétába.
  • Mito Caps: Anti-aging formulát tartalmazó étrend kiegészítő, a mitokondrium optimális működése érdekében.

Csak a legjobbat!

Amennyiben gluténmentes étrendedbe első osztályú táplálékkiegészítőket szeretnél beilleszteni, a Hammer Nutritions termékeiben megbízhatsz.

Csak válaszd ki a shopban vagy viszonteladóinknál az igényeidnek legjobban megfelelőt, ellenőrizd a gluténmentes matricát és élvezd a termékeink teljesítményedre gyakorolt jótékony hatásait. Ennyi az egész.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login