Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Az egyszerű cukor káros!

Az egyszerű cukor káros!

Steve Born írása

Közel 50 évvel ezelőtt a Sugar Research Foundation (SRF) finanszírozta a 259 -es projektet. Ez egy állatkísérlet volt, amely a szacharóz (asztali cukor) szív- és érrendszerre gyakorolt ​​hatását vizsgálta. A San Francisco -i Kaliforniai Egyetem közelmúltbeli megállapításai szerint azonban, amikor a bizonyítékok összefüggést mutattak a szacharóz, a szívbetegség és a hólyagrák között, a 259 -es projektet megszakították, és az eredményeket soha nem tették közzé.

Egy 2016 -ban közzétett tanulmány azt mutatja, hogy a magas cukortartalmú eledelt fogyasztó egereknél nagyobb valószínűséggel alakul ki mellrák. Egy csoport, a Sugar Association ennek a tanulmánynak az eredményeit „szenzációhajhásznak” nevezte, és kijelentette, hogy „nincs hiteles kapcsolat a bevitt cukrok és a rák között”.

Néhány hónappal később egy újabb nyugtalanító részlet látott napvilágot: 1967-ben az SRF által fizetett három harvardi tudós azt állította, - azért, hogy a cukor kevésbé egészségtelennek tűnjön - hogy az étrendünkben található zsír az igazi főbűnös.
 

Míg évtizedes kutatások kimutatták, hogy a cukor káros hatással van az egészségre, ismét úgy tűnik, hogy a „Big Sugar” manipulálja a tudományt - sőt eltemeti saját projektjük eredményeit. Ha a cukor ártatlan, miért tüntetné el a cukoripar a bizonyítékokat, vagy fizetne a tudósoknak egy olyan tanulmány elkészítéséhez, amelynek egyetlen célja az volt, hogy elterelje a felelősséget a cukorról?

A tény az, hogy a cukor egyáltalán nem ártatlan, ahogy mi a Hammer Nutrition -nál buzgón hirdetjük több mint 30 éve.

A cukor káros az egészségre. Egy évtizeddel ezelőtt világszerte megdöbbentő volt a halálozások száma, amelyeket kifejezetten a megemelkedett vércukorszint okozott. A cukoripar elfedi és manipulálja azokat a kutatásokat, melyek a cukor egészségkárosító tulajdonságairól számolnak be, és a halálozások száma még magasabb értéket mutatna, ha tudnák a teljes igazságot.
 

Stanton Glatz, a cukoripar árnyékos oldalának legújabb felfedezésének társszerzője kijelenti:

"A kutatások manipulációja hasonló ahhoz, mint amit a dohányiparban is tapasztalunk. Ez a fajta magatartás megkérdőjelezi a cukoripar által finanszírozott tanulmányokat, melyek nem megbízható információforrásokból származnak.  A mi tanulmányunk is hozzájárul az irodalom szélesebb köréhez, amely dokumentálja a tudomány ipari manipulációját.”


Mi a Hammer Nutrition-nál az
első naptól kezdve soha nem tértünk el az ajánlásainktól, hogy csökkentsük vagy teljesen eltávolítsuk az egyszerű cukrokat az étrendből és az edzés során felhasznált üzemanyagokból.

A cukor nem jó neked, és nem támogatja az optimális sportteljesítményt és egészséget.

Ezért a sok széles körben elérhető sportenergia-termékkel ellentétben a Hammer Nutrition üzemanyagok - Hammer Gel®, HEED®, Perpetuem®, Sustained Energy és Recoverite® - nem tartalmaznak finomított egyszerű cukrokat.
 

Referenciák: [1] Cristin E. Kearns, Dorie Apollonio, Stanton A. Glantz. Sugar industry sponsorship of germ-free rodent studies linking sucrose to hyperlipidemia and cancer: An historical analysis of internal documents. PLOS Biology, 2017; 15 (11): e2003460 DOI: 10.1371/journal.pbio.2003460 [2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login