Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A Hammer négy alap tényezője az egészségért és fittségért

A Hammer négy alap tényezője az egészségért és fittségért

Már több, mint 33 éve szolgálunk táplálkozási tanácsokkal!

Több mint 33 éve segítünk az embereknek a csúcsteljesítmény elérése, és az optimális egészség megőrzése érdekében. Ez alatt a három évtized alatt az egészség megőrzésére és a jó étrendre vonatkozó ajánlásaink állandóak maradtak, miközben számtalan diéta jött és ment. Mindennek alapja a megfelelő táplálkozás, mert amit eszel, az mindent befolyásol az életedben. Íme a Hammer étrendi ajánlásainak négy tényezője, amelyeket 1987 óta nem változtatunk.

Fogyassz hazai termesztésű, organikus, teljes értékű ételeket

Azt valljuk, hogy senki sem tudja kielégíteni a táplálkozási igényeket pusztán az étrendből, és hogy a kiegészítés elengedhetetlen. E mellet hangsúlyozzuk, és hajthatatlanok vagyunk a következőkkel kapcsolatban:

  1. A lehető legjobb étrend következetes fogyasztásának kell a legfontosabbnak lennie, a táplálék kiegészítés előtt.
  2. A helyben termesztett, biotáplálékok választása és fogyasztása létfontosságú.


Az első pontot illetően az elsődleges ok a lehető legegészségesebb étrend - elsősorban különféle friss gyümölcsök és zöldségek – követése,nem a vitamin- és ásványianyagtartalmuk miatt, hanem a számtalan, egészségre jótékony fitokemikália tartalmuk végett, amelyek csak a gyümölcsökben és a zöldségekben találhatók meg. Ennek egyik példája a természetes eredetű flavonoid, amely különböző gyümölcsökben (főleg eperben) van jelen, az úgynevezett fisetin. Kutatások kimutatták, hogy a fisetin nemcsak erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik (ami segít semlegesíteni a szabad gyökök negatív hatásait); úgy tűnik, hogy számos más egészségnövelő tulajdonsággal is bír. A legjobb lehetőség arra, hogy megfelelő mennyiségű fisetint juttass a szervezetedbe, az az egész eper és más fisetin-tartalmú ételek fogyasztása. Ugyanez a helyzet minden más gyümölcs és zöldség esetében is, csak akkor vagy képes aszámtalan egészségre előnyös tápanyagokhoz jutni, ha megeszed őket.

A második pont az, hogy a helyben termesztett, organikus ételeket csúcsérettségükben szedik, és a betakarítástól afogyasztásáig rövidebb idő áll rendelkezésre. Ez azt jelenti, hogy az élelmiszer nagyobb mennyiségben tartalmaz jótékony vitamint / ásványi anyagot / fitonutrient. A hagyományosan termesztett élelmiszereket korán betakarítják, hogy lehetővé tegyék a szállításukat és az üzletekbe történő elosztást, és idővel a tápanyagtartalmukis csökken. Ezenkívül a legtöbb helyi termelő (ha nem is az összes) ökológiai termesztési gyakorlatot alkalmaz, amely tisztaételt állít elő, peszticidektől, herbicidektől vagy más vegyi anyagoktól mentesen.


Kerül
d a cukrot

A Hammer Nutrition cégvezetője, Brian úgy említi a cukrot, mint „az a szörnyű, gonosz anyag, ami – teszi hozzá – maga az ördög! Amióta létezik a Hammer táplálékkiegészítő, az álláspontunk mindig az volt, hogy korlátozzuk – és ezt úgy érjük, hogy extrém módon limitáljuk - az elfogyasztott cukor mennyiségét. A cukorral kapcsolatos negatív egészségügyi problémák túl sokak ahhoz, hogy itt most felsoroljuk, de a legsúlyosabbak közül néhányat említünk. Ez a szívbetegség, a II-es típusú cukorbetegség és számos rákos megbetegedés forrása. Többet szeretnél erről tudni? Tekintsd meg weboldalunkon a nagy tekintélyű táplálkozástudós, Dr. Nancy Appleton „146 ok, amiért a cukor tönkreteszi egészségét” című cikkét.

Szívleld meg a cikk bevezetőjét:


„Amikor elolvasod a cukorfogyasztással járó, tudományos szempontból hivatkozott, egészségkárosító következmények alábbi listáját, reméljük, hogy ez mély hatással lesz rád. Ne feledd, hogy amit a szervezetedbe beviszel, az meghatározza, hogy mit kapsz belőle teljesítményszempontból. Ez nemcsak akkor igaz, amikor edzel és versenyzel, hanem ami még fontosabb, ez elengedhetetlen a mindennapi élethez. ”

Csökkentsd a nátrium bevitelét

Lehet, hogy a felesleges nátrium - feldolgozott élelmiszereken keresztül, az étel túlsózása következtében stb. – nem az ördög, de közel van hozzá. A nátrium természetesen létfontosságú az egészség szempontjából. Túl sokan azonban - az American Heart Association (AHA) szerint 10-ből 10 amerikai - túl sokat fogyasztunk. A nátrium napi értéke felnőtteknek 2300 mg, az AHA még alacsonyabb, 1500 mg / nap mennyiséget javasol. Sajnos az átlagos bevitel 3400 mg naponta, ez több mint kétszerese az AHA ajánlásának.


A fiatalok is túl sokat fogyasztanak belőle.

  • A 6-10 éves gyermekek átlagos bevitele napi 2900 mg
  • Az átlagos bevitel 14-18 éves korban napi 3700 mg


Nyilvánvaló, hogy mindannyian túl sok nátriumot fogyasztunk, és ez nemcsak negatívan befolyásolja sportteljesítményünket, hanem nagyon súlyos egészségügyi következményekkel is jár. A „Nátrium - az igazi gazember” (az Endurance News 121. számának 40–41. oldala) közli a kijózanító tényeket. A kutatás egyik szemet szúró megállapítása, amely cselekvésre késztet:

A kutatók megállapították, hogy az Egyesült Államokban évente csaknem 58 000 szív- és érrendszeri haláleset tulajdonítható a napi 2,0 grammnál nagyobb nátrium-fogyasztásnak.

Tagadhatatlan az az igazság, hogy a túl sok nátrium gyilkos, és az életveszélyes egészségügyi következmények kockázatának redukálása csak az étrendben lévő nátrium mennyiségének csökkentésével történhet. 


A táplálékkiegészítés fontossága

Ha a legjobban szeretnéd érezni magad, jól szeretnél kinézni, és el akarod érni a csúcsteljesítményedet, akkor az első lépés mindig az olyan étrend követése, amelyet a tápanyagban gazdag teljes értékű ételek uralnak. A megfelelő étrend önmagában azonban már nem elegendő. A teljes értékű ételek fogyasztásának fő oka az egészségre kedvezően ható fitotápanyagoké - de ahhoz, hogy ideális mennyiségű ilyen létfontosságú tápanyagot kapj, kiegészítésre is szükséged van.Ha az edzéseken és versenyeken szeretnéd elérni a legjobb teljesítményt - és ami még ennél is fontosabb, optimális egészségnek szeretnél örvendeni (nem minimális, optimális!), akkor a napi kiegészítés szükségszerűség, nem pedig lehetőség.

Az egyik legutóbbi cikkünk, „A kiegyensúlyozott étrend mítosza és a kiegészítés esete”, Dr. Bruce Ames következő nyilatkozatát tartalmazza: „A helytelenétkezés során túl kevés vitamin és ásványi anyaghoz jut az ember, valószínűleg az energiadús táplálékok túlzott fogyasztása miatt, melyek mikrotápanyagban szegény, finomított ételek. Ez a helytelen táplálkozás krónikus anyagcserezavarokat eredményezhet, beleértve a mitokondriális bomlást is.

Tehát az optimális étrendet részesítsd előnyben a lehető legkövetkezetesebben, és egészítsd ki azt elegendő mennyiségű vitaminnal, ásványi anyaggal, antioxidánssal és egyéb fontos kiegészítő tápanyagokkal. Ez a legjobb módja annak, hogy teljes mértékben fedezd az összes táplálkozási alapodabból a célból, hogy minél magasabb színvonalúak legyenek az edzéseid,és jobb eredményeket érj el a versenyeken, és ami a legfontosabb, kiemelkedő egészségnek örvendj.

Összegezve:

Az egészséges táplálkozást érd el a rengeteg helyben termesztett, organikus termék előnyben részesítésével, nagyon kevés cukor fogyasztással, alacsony sótartalmú ételek evésével, és erőteljes táplálék kiegészítő programmal. Ez mind segít az optimális étrend és a megfelelő táplálkozás elérésében. A csúcsteljesítmény és a legfőbb egészség itt kezdődik.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login