Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Chromemate

Chromemate

Króm! Tudod mire jó?

A fogyást segítheti elő és a vércukorszintet egyensúlyban tarthatja.

A króm a szervezetünk egyik alapvető ásványa, de csak kis mennyiségben van jelen a szervezetünkben.Nagy szükség van rá, de nem mindegy, milyen forrásból jutunk hozzá. A lakosság 90%-a nem fogyaszt elegendő krómot.

A króm esszenciális nyomelem, ásványi anyag az emberi szervezetben, amely megkönnyíti az inzulin hatását, serkenti a szénhidrátot, a fehérjét és a zsíranyagcserét is.

A króm a szénhidrát anyagcserében vesz részt, de az emberi szervezetben betöltött szerepe még nem tisztázott teljesen. Feltételezések szerint hiányában megnő az esélye az I. típusúinzulinfüggőcukorbetegségnekés akoszorúér-betegségeknek. A króm több enzimrendszer alkotórésze, ezek közül kiemeljük a cukorháztartásban GTF-ként (glucose tolerantia faktor) betöltött szerepét. A cukorháztartást (rövid távon bizonyítottan[2]) kedvező irányban befolyásolja, a kóros cukor-toleranciát javítja, inzulinnal kezelt cukorbetegek inzulinigényét csökkenti. Elősegíti a növekedést, csökkenti avérnyomástés akoleszterinszintet.

Biológiai hasznosulása alacsony: alig 0,5-1%.[3]Hozzájárulhat ahipoglikémiaés azöld hályogkezeléséhez.

Fogyásban is segit, hiszen az éhségérzetet csökkenti. A túlzott cukorbevitel a króm fokozott kiválasztását okozza, amielhízáshozés cukorbetegséghez vezet.

A fokozott cukorfogyasztás, a nagy mennyiségben fogyasztott finomított szénhidrátok növelik a króm kiválasztását, így ilyen esetekben nőhet szervezeted krómigénye. Tehát hasznos az elhízás, a cukorbetegség, az inzulinrezisztencia és az étkezés utáni fáradtság elkerülésére is.

A fogyókúrák eredményességéhez hatékonyan hozzájárul, megfelelő étrend és egy kis mozgás mellett. Azok a sportolók, akik króm táplálék-kiegészítőt kaptak, egy hathetes kísérlet folyamán 3,2kg testzsírt vesztettek, akiknek viszont nem adtak krómot, csak 1kg-ot. A 2,2kg többlet súlycsökkenés legalább 5kg hagyományos fogyásnak felel meg, mivel a testzsír fajsúlya kisebb az izoménál.

A Hammer Nutrition nem csak a sportolás során nyújt teljes körű megoldást a frissítésre és feltöltésre, hanem a mindenapi életbe is beilleszthetőek a természetes összetevőkből álló, magas minőségű készítményei, melyek hatására minden nap kirobbantó formában lehetsz.

A Hammer Nutrition Chromemate terméke segítségedre lehet a króm hiány megelőzésében.

Hozzájárul a koleszerinszint, a vércukorszint, és a vérnyomás megfelelő szabályozásához is.

Króm-polinikotinátot tartalmaz, (nem összekeverendő a króm-pikolináttal) mely kereskedelmi forgalomban kapható króm-kiegészítő. A Chromemate a króm pótlás legérzékenyebb és legbiztonságosabb formájának tekinthető.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login