Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Perpetuem® - üzemanyag egész napra, kompromisszumok nélkül

Perpetuem® - üzemanyag egész napra, kompromisszumok nélkül

Kétség sem fér ahhoz, hogy napjainkban a ketogén diéta hatalmas népszerűségnek örvend. És nagyon úgy tűnik, hogy sok ember számára be is válik ez az étkezési szokás abban a tekintetben, hogy leadják a nem kívánt pluszkilókat. De, amikor az állóképesség és az atlétikai teljesítmény határainak tágítására kerül a sor, akkor az állóképességi sportolók egyáltalán nem rajonganak az alacsony szénhidráttartalmú diétákért. A szénhidrátok a legfontosabb üzemanyag-források az energia előállításához, éppen ezért, ha drasztikusan csökkentjük a szénhidrát-bevitelünket, akkor ez negatív hatással lehet a teljesítményünkre. Mi úgy véljük, hogy a megfelelő zsíranyagcsere érdekében szükségünk van optimális mennyiségű szénhidrátra, különösen edzés alatt és közvetlenül utána.

A zsírok a széndidrátok tűzében égnek el

Dr. Rick Kattouf így nyilatkozott erről: andbdquo;A szénhidrátok nem csak energiát képesek termelni az izmok működéséhez, hanem segítik a zsíranyagcserét is. Röviden: a szénhidrátoknak jelen kell lenniük azért, hogy a zsír energiaként legyen hasznosítva.andrdquo; [1]

Egy kutatás [2] kimutatta, hogyha a szénhidrátszint alacsony, akkor a piruvát nevezetű anyag andndash; amely a glükóz anyagcseréje során keletkezik andndash; képtelen részt venni az oxigénnel történő energiaelőállítási (azaz sejtlégzéses) folyamatban. Ha a piruvát a feladatait nem tudja elvégezni andndash; amit csak akkor képes, ha szénhidrátok is jelen vannak andndash; akkor a szervezet azon képessége, hogy a zsírt üzemanyagforrásként felhasználja, jelentősen lelassul, vagy rosszabb esetben teljesen leáll. Ugyanez a kutatás kimutatta, hogy a megfelelő mennyiségű szénhidrát feltöltése nélkül a szervezet egyes aminosavakat (BCAA-kat, alanint) az izomszövetekből fogja kinyerni (lehet úgy is fogalmazni, hogy kannibalizálni), ami nem csak az anyagcserét lassítja le, hanem a fáradtságot okozó ammónia túltermelését is okozza.

Az alacsony szénhidráttartalmú diéta elleni egyik legérdekesebb érvet az egyik legelismertebb sporttáplálkozási szakember, Dr. Gabe Mirkin [3] írta meg, a cikkből pedig a kulcsfontosságú rész így szól: andbdquo;Sok ember úgy gondolja, hogy ha korlátozza a szénhidrátbevitelt, akkor az izmait úgymond megtanítja a több zsír égetésére és a kevesebb cukor tárolására (Metabolism, 2016;65(3):100-10). Ez a megállapítás helyes, azonban a több zsír égetése és a kevesebb cukor téged fog lassítani (Nutrients, 2014;6.7:2493-508). Az a korlátozó tényező, hogy mennyire gyorsan tudsz megtenni egy távolságot az az idő is egyben, ami az oxigént az izmokhoz mozgatja. Mivel a cukor körülbelül 20%-al kevesebb oxigént igényel, mint a zsírok az izmok táplálására, le kell lassítanod akkor, amikor az izmaid inkább a zsírt kezdik el égetni, mint a cukrot.andrdquo;

Az idő a Perpetuemandreg;-et igazolja

A 2003-as bemutatása óta a Perpetuemandreg;-et számos, embert próbáló körülmények között tesztelték már, és eddig nem okozott csalódást! Ez a kiváló termék kiválóan helyt állt a Mount Everest megmászása közben, illetve a La Manche csatorna átúszása közben is. Ez nem véletlen vagy szerencse, ugyanis a Perpetuemban található komplex szénhidrátok és a szójafehérje-izolátum 8:1-es aránya andndash; plusz egy kis mennyiségű egészséges zsír andndash; pontosan az, amire a testednek szüksége van egy hosszabb idejű edzést, kihívást követően. A Perpetuem gondosan megtervezett formulája biztosítja számodra a megfelelő mennyiségű szénhidrátot, amely lehetővé teszi a szervezeted számára, hogy hozzáférjen a majdnem korlátlan mennyiségű kalóriához a zsírsav-készleteidből, illetve védelmet nyújt a soványizomtörzs összeomlása ellen. Az eredmény észrevehetően egyenletesebb, és az energia óráról órára hosszabban és hosszabban tart.

Bár lehet (a kulcsszó a andbdquo;lehetandrdquo;), hogy néhány előnyt tartogat számodra a ketogén diéta, a tény azonban az, hogy ha az edzés közbeni üzemanyagról van szó, akkor egyértelműen a szénhidrát viszi a prímet, különös tekintettel arra, hogy energiaforrásként a zsírt képes a legeredményesebben és leghatékonyabban felhasználni.

Éppen ezért lett a Perpetuem formula úgy megalkotva, ahogy, megfelelő mennyiségű komplex szénhidráttal, fehérjével és egészséges zsírral andndash; teljes andbdquo;menüandrdquo; egy üvegben a hosszútávú sportolók teljesítményének fokozására.

A Perpetuem immár 15 éve szolgálja ki a sportolók legmagasabb igényeit, és segítenek nekik elérni a céljaikat. Perpetuem: az igazi üzemanyag.

Források:

[1] https://www.trainingpeaks.com/blog/why-athletes-need-carbohydrates/
[2] McArdle WD, Katch FI, Katch VL. Exercise Physiology Nutritional. Energy, and Human Performance seventh, edition. 2010
[3] andldquo;Low-Carbohydrate Diets Harm Athletic Performanceandrdquo; at http://www.drmirkin.com/fitness/lowcarbohydrate-diets-harm-athletic-performance.html
Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login