Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Étkezz egészségesen, spórolj többet!

Étkezz egészségesen, spórolj többet!

Brian Frank írása

Gondolj a benzinkúton kapható hotdogra, ez vajon a legolcsóbb dolog, amit vacsorára kitalálhatsz magadnak? Vedd fontolóra!

A munkanap véget ért, esetleg kerékpározol egy kört, vagy futsz egy gyorsat, és már indulhatsz is hazafelé, de megállsz a kútnál, hogy elfogyaszd a hotdogot, hogy feltöltsd magad energiával. Úgy gondolod, a legjobb megoldás egy gyors étkezéshez, ha beugrasz a kútra, és megragadod azt, ami a polcon maradt, mert végül is túl fáradt vagy ahhoz, hogy főzz otthon.

Várj! Ne csinálj ebből nagy gondot!

Megértjük – mivel manapság látszólag mindennek emelkedik az ára, a zsebünk érzi először ezt. Ha hozzáadjuk a hosszabb munkaidőt és a megfelelő edzés időt, igen, az a celofánba csomagolt, összetört hideg titokzatos húsos szendvics, ami pár száz forintért kapható, valahogy logikus választásnak tűnik.

Az utóbbi időben betévedtél a helyi piac zöldség/gyümölcs termék részlegébe?

Zöldségek és gyümölcsöket találsz ott. 

Az egészséges táplálkozás sokkal kevesebbe kerül, mint gondolnád.

Ami az időt és az erőfeszítést illeti, gondolj erre a következőképpen: állóképességi sportolóként, ha órákig tudsz futni vagy kerékpározni – egészen biztosak vagyunk benne, hogy öt percet kibírsz egy sárgarépa megpucolásával.

Elvégeztünk néhány saját összehasonlító vásárlást, hogy képet kapjunk arról, hogy az egyszerű alapanyagok a hűtőben hogyan tarthatnak a pályán, és arra jöttünk rá, hogy úgy étkezhetsz, ahogy egészségesen kell, miközben komoly pénzeket takaríthatsz meg! 

Ezenkívül hasonlítsd össze a költségeket kalória-kalória alapon, és nézd meg, hogy táplálkozási és gazdasági szempontból megéri-e nem egészségesen étkezni. 

Aztán ott van ízlés is!

Oké, nem fogok hazudni, az egyetlen kulináris gyengém az egész világon egy óriási jalapeno sajtos hotdog!

Azonban egyszerűen össze se lehet hasonlítani egy készen kapott elázott, túl sózott, gyorséttermi sült krumplit, az általunk készített ropogós sült "krumplival" fokhagymás pármai sonkával, borssal és tengeri sóval, egy kis mártogatóssal hozzá. Fincsi! 

Minimális előkészítés a maximális ízvilág eléréséhez!

Ha legközelebb szeretnél jót tenni a bankszámládnak, inkább töltsd fel magad ízletesen kielégítő, könnyű és olcsó egészséges ételekkel, és vigyél magaddal az edzésre egészséges üzemanyagokat.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login