Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

HEED - Cukor hozzáadása nélküli sportital, az állóképességi sportokhoz!

HEED - Cukor hozzáadása nélküli sportital, az állóképességi sportokhoz!

1. Egy adagban összesen 27 g szénhidrát van. Komplex szénhidrátot használunk, a Maltodextrint.

2. Ebből a 27 gramm szénhidrátból 1 gramm cukor, ami egy- vagy kétláncú szacharidmolekulát jelent.

3. Nulla (0) gramm hozzáadott cukrot tartalmaz.

A maltodextrin használata vitathatatlanul fontos, mert:

  • A tested több kalóriát képes felhasználni nagyobb hatékonysággal a maltodextrinből, mint a rövid láncú (más néven „egyszerű”) cukrokból. 

  • A maltodextrin magas glikémiás indexű szénhidrát (GI = 100), így hatékonyan működik. Ennek a hatákonyságnak az az oka, hogy több száz szacharid molekula van egymással gyengén összekötve, így a maltodextrinből származó energia könnyebben felhasználható és következetesebb (nincs vad energiaingadozás) energiát biztosít, ami lényegesen hosszabb ideig tart, mint a cukor által szolgáltatott energia.

A 2. és a 3. ponttal kapcsolatban: Fontos információ, hogy nagy különbség van aközött, hogy a cukor „az egész részeként” van-e jelen egy termékben (például a fruktóz, amely természetesen fordul elő egy gyümölcsdarabban), vagy külön adják hozzá.

A maltodextrin, amelyet a HEED-ben használunk, és más szénhidráttartalmú üzemanyagaink egy keményítő-szerű szénhidrát, amely különféle szacharidmolekula láncokat tartalmaz, elsősorban pentaszacharidokat, amelyeket „öt oldalas komplex szénhidrátokként definiálunk. Ezek egyedi tulajdonságai lehetővé teszik az energiává való maximális átalakulást.” A maltodextrin teljes mátrixának részeként mindig tartalmazni fog egy kis mennyiségű egy- vagy kétláncú cukrot (monoszacharidok, diszacharidok). Mivel azonban ezek természetesen, a teljes komplex szénhidrát-szerkezet részeként fordulnak benne elő, és nem külön adják hozzá, a szervezet képes hatékonyan felhasználni a maltodextrint üzemanyag forrásként.

Összegzés: A szervezet sokkal kedvezőbben reagál a rövid szénláncú cukorra, amikor a szénhidrátforrás teljes mátrixának része, szemben azzal, amikor külön adják hozzá egy termékhez.

Vess egy pillantást más sportitalok összetevőire. Valószínűleg vagy teljesen cukorból állnak, vagy hozzáadott cukrokkal vannak tele. Akárhogy is, a glükóz, szacharóz (beleértve a nád- és kókuszcukrot), a dextróz, a fruktóz és a “bármi más, ami ózissal ér véget” cukros ital nem biztosítja a HEED által biztosított energiaminőséget. És ez a sok cukor fogyasztás is káros.

Mi kizárólag egészséges édesítőszereket használunk (sztevia és xilit), amelyek nem tartalmaznak mesterséges összetevőket és a fogzománcot lebontó citromsavat, valamint kiegészítjük kiegyensúlyozott, teljes spektrumú elektrolitprofillal (nem csak sóval teletöltve, mint a legtöbb más sportitalnál), így a HEED vitathatatlanul a sportitalok királya.

Amikor először bevezettük a HEED-et, akkor magabiztosan ezt nyilatkoztuk: “Hisszük, hogy a HEED szó szerint becsukja az ajtókat bármely más jelenleg elérhető sportital előtt.” A Heed-del egy új fejezet kezdődik. Tizenhat évvel később ez az állítás továbbra is 100% -ban igaz. Míg más sportital előállításával foglalkozó társaságok megpróbálták feljavítani a terméküket, még mindig nem tudják minőségben utolérni a HEED-et, és soha sem fogják tudni.

Évekkel ezelőtt, számtalan sportoló és aktív ember kiáltotta: „Elég elég! Egy jobb sportitalt akarunk, amely működik és valóban jó ízű!” hallgattunk erre és megvalósítottuk. Azóta a nap óta a HEED ízletesen egészséges és rendkívül hatékony alternatívája a sportitaloknak álcázott szirupos italoknak. Csak a hasznos összetevőket (hatékony mennyiségben!) tartalmazza, hozzáadott cukrokat és a korábban említett felesleges adalékanyagokat nem. A HEED pontosan az, amire vágysz, és amire szükséged van! 

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login