Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Magnézium – az inzulinrezisztencia megakadályozásának kulcsa!

Magnézium – az inzulinrezisztencia megakadályozásának kulcsa!

Írta: Steve Born

Az inzulin a hasnyálmirigy által termelt hormon, és amikor a szervezet megfelelően működik, a sejtek képesek felszívni az energiához felhasznált glükózt. Az inzulinrezisztencia, amely számos okból következik be - a magas cukortartalmú étrend fogyasztása, az elhízás, a mozgáshiány, a krónikus stressz, a dohányzás és egyebek -, amikor a sejtek glükózfelszívó („felvevő”) képessége csökken.

Amikor ez megtörténik, a hasnyálmirigy több inzulint termel abban a reményben, hogy a sejtek képesek lesznek felszívni a vérben lévő glükóz mennyiséget. Sajnos a sejtek egy idő után erre képtelenek, és végül ebben az ördögi körben a normálnál nagyobb mennyiségű inzulin termelődik. Idővel a hasnyálmirigy már nem tud lépést tartani az inzulinigénnyel, emiatt a glükózszint emelkedik és felhalmozódik a vérben. Ez 2-es típusú cukorbetegséghez és számos súlyos egészségügyiproblémához vezethet (szívbetegség, stroke, vesekárosodás és még sok más).

Nyilvánvalóan bármilyen lépést meg akarunk tenni ennek megakadályozása érdekében, ígymegfelelő életmóddal és étrenddel kapcsolatos döntéseket  fontolgatunk. Abban biztosak vagyunk, hogy a szükség van táplálék kiegészítőre annak biztosítása érdekében, hogy bizonyos inzulint támogató tápanyagokat juttassunk a szervezetünkbe. És anélkül, hogy elvetnénk az inzulin szempontjából hasznos tápanyagokat, mint például a krómot és az omega-3 zsírsavakat, úgy tűnik, hogy a magnézium talán a legfontosabb mind közül.

Ennek a kijelentésnek az az oka, hogy a magnézium nem csak segít megvédeni az inzulinrezisztenciától, új kutatások azt mutatják, hogy a magnéziumkiegészítés nagy hasznot jelent azok számára, akik már a 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek.

Ebben a tanulmányban a 35-60 év közötti 2-es típusú cukorbetegeket két csoportra osztották, és egyikük sem különbözött szignifikánsan az életkor, a nem, a vércukorszint és a magnéziumszint tekintetében. Az egyik csoport három hónapig napi 250 milligramm magnéziumot kapott, a másik pedig semmit.

A három hónapos időszak során mindkét csoportot arra utasították, hogy fogyasszon magas gyümölcs-, zöldségféléket, dióféléket, hüvelyeseket és teljes kiőrlésű gabonaféléket tartalmazó étrendet (azaz „egészséges étrendet”). Vérmintákat gyűjtöttek a vizsgálat előtt és után, és számos glikémiás kontrollmutatót elemeztek: vércukorszint, inzulin, C-peptid és hemoglobin A1c. Szérum kalcium- és magnéziumszintet is mértek.
 

Nem meglepő, hogy a három hónapos időszak végén a magnéziumot szedő résztvevők alacsonyabb kalciumszinttel és magasabb magnéziumszinttel rendelkeztek, mint a kezeletlen csoport, ami lehetővé tette az ideálisabb kalcium / magnézium arány elérését. A magnéziummal kiegészített csoport esetében az inzulin, a hemoglobin A1c, a C-peptid és az inzulinrezisztencia szignifikánsan csökkent a magnéziumot nem szedő csoporthoz képest.

Talán a leglátványosabb az összes közül: vércukorszint átlagosan 10,55 milligramm / deciliter (mg / dL) értékkel csökkent a magnéziumot szedő résztvevőknél, míg átlagosan 10,1 mg / dL-rel nőtt azoknál, akik nem szedtek kiegészítésként magnéziumot.
 

A tanulmány vezető szerzője, Dr. Wafaa El Derawi kijelenti: "A kutatás eredményei azt mutatták, hogy amagnéziumkiegészítés csökkenti az inzulinrezisztenciát és javítja a glikémiás kontroll mutatóit a 2-es típusú cukorbetegek körében."
 

Mindannyiunknak meg kell tennünk az inzulinrezisztencia és annak nemkívánatos következményei elleni védelmet. Aztény, hogy a magnéziumkiegészítés nemcsak ezt a védelmet nyújtja, hanem egyéb jelentős előnyökkel is jár.Az egészség és élet kulcsa, így mindenkinek kellene szednie.

Az Essential Mg nem egy, nem kettő, hanem öt biológiailag hozzáférhető magnéziumformát tartalmaz. Hihetetlenül egyszerű és gazdaságos ezzel biztosítani magadnak, hogy nap mint nap optimális mennyiséghez juss ebből az alapvető ásványból.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login