Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Miként ne frissíts ultramaraton alatt!

7 elkerülendő stratégia

Az ultramaratonok nem tréfák, főleg az üzemanyag fogyasztás és a táplálkozás terén. Noha nagy pikniknek tűnnek, néhány futással együtt, a versenynap eseményei intenzív tervezést igényelnek, és vannak olyan általános feltételezések, amelyek a versenynap üzemanyag ellátásával kapcsolatosak, és sok gondot okoznak. Csomagoljunk ki hét tipikus frissítéssel kapcsolatos hibát, és keressük meg a Hammer Nutrition legjobb alternatíváit, hogy az első vagy ötvenedik ultramaraton is sikeres legyen.  

Kerülendő ultramaraton stratégiák 

1. Ne gondold: Meg kell ennem minden kalóriát - szükségem lesz rá!

Hacsak nem élvezed a gyomorpanaszok sokféle változatát, amelyek gyakran azzal járnak, hogy hasi görcsöket okoznak, legyél bölcs a kalóriafogyasztással. Felejtsd el azt a módszert, hogy megpróbálod pótolni az összes elégetett kalóriákat az üzemanyagod egyenlő vagy közel azonos mennyiségével. . . ez a „stratégia” mindig kudarcot vall! Amint a siker titkai kézikönyvünkben kifejtjük, a tested hatékonyan képes kezelni az óránként 120–180 kalória bevitelt, amely lehetővé teszi, hogy felhasználd a zsírsavtartalékaid kalóriáit is. Mivel a zsírsavak a sportolás során természetesen kielégítik energiaigényünk közel kétharmadát, egyszerűen nem kell túl sok kalóriát fogyasztanod a frissítés során.

Ne vigyük túlzásba! A bélrendszer problémája miatt nem éri meg.

2. Ne gondold: A hidratáláshoz csak egy kis kulacsra van szükségem. Így tesznek az elitek, így nekem is elég!

A hidratálás fontos dolog. Amit a legtöbb kép nem mutat az elit futókról, az az, hogy:

(a) mennyit fogyaszt a sportoló, és

(b) milyen gyakran tölti fel a futó a kulacsait.

Garantálhatom, hogy a versenyképek nem mutatják, hogy hányszor töltik meg az kulacsokat! Vannak fantasztikus hidratációs eszközök és derékövek, amelyek megfelelő segítséget képesek nyújtani a hidratáláshoz, és üzemanyagokhoz. Törekedj arra, hogy óránként 5-7 dl vizet fogyassz a megfelelő hidratálás fenntartása érdekében. . . és ne felejtsd el az elektrolitjaidat se!

3. Ne gondold: Versenyzés közben minden frissítőponton ehetek. A segítségemre vannak.

Láttad a frissítőpontokon felszolgált ételek miből állnak? A legtöbbjük egy cukorfesztivál! Bármennyire is csábítóak ezek a rágcsálnivalók, egyáltalán nem látják el testünket az energiához szükséges fontos összetevőkkel, és hosszú távú erőfeszítések során sem támogatják sovány izomtömegünket. Nagyobb az esély az izomfájdalom és az izom-kannibalizáció miatti károsodásokra, ha rövid szénláncú szénhidrátokat és egészségtelen ételeket használsz. Szemét be = szemét ki, úgyhogy okosan válassz üzemanyagot! Ha hosszú távú erőfeszítésekhez szénhidrátokra és izomtámogatásra van szükséged, akkor elsődleges üzemanyagforrásként használd a Perpetuem-et, vagy a Perpetuem Solids-ot és ezeket akár a Hammer Gél-lel egészítsd ki.

4. Ne gondold: Fel kellene töltenem magam sókapszulákkal, hogy pótoljam az összes sót, amit a verseny alatt ki fogok izzadni.

Mondtam már, és mindig is mondani  fogom: izzadunk, de nem csak sót. A sókapszula némi megkönnyebbülést nyújthat, bár csak ideiglenesen, de a görcsök elkerülése érdekében az elektrolitok széles spektrumára van szükség. Az elektrolitok megfelelő arányban tartalmazzák a nátrium-, klorid-, kalcium-, magnézium-, kálium- és mangán-keveréket, hogy teljesebben kielégítsék a test elektrolitigényét edzések, vagy egyéb sportesemények során. Óránként vegyél be egy adag kapszulát, vagy tegyél egy Endurolytes Fizz pezsgőtablettát a vizedbe.
 

5. Ne gondold: Minden gél egyforma. A cukor a legjobb üzemanyag a gyors energia biztosításához.

Számos népszerű gél tartalmaz glükózt, szacharózt és / vagy fruktózt, amely nagyszerű módja a versenyek során történő üzemanyagfeltöltésnek. Rengeteg cikk állítja, hogy a „gyors energia finom ízekben” a sikeres teljesítmény kulcsa. De a felhang és a népszerűség alatt ezek a termékek nem nyújtanak tartós előnyöket. Vess egy pillantást az összetevőikre. Nem csoda, hogy a legtöbb ember, aki használja őket, vagy GI-terhelést kap, vagy túl hamar kiég. Valójában túlzott mennyiségű cukros gélre lenne szükség ahhoz, hogy a testmozgáshoz szükséges energia fenntartásához közel kerülj. A hatékony megoldás a Hammer Nutrition géljeivel biztosított üzemanyag. Tartalmaznak maltodextrint, egy hosszú láncú komplex szénhidrátot, amely finom és tápláló energiát biztosít anélkül, hogy GI-terhelést okozna!

6. Ne gondold: Az „I-vitamin” szedése enyhíti a fájdalmamat és a kellemetlenségeket.

Csak a fájdalomreceptorokkal lép kölcsönhatásba, és sokkal rosszabb mellékhatások mellett nyújt azonnali enyhülést. A kényelmetlenséget nem szabad szintetikusan elfedni - a kényelmetlenség a testünk jelzéseazért, hogy tudatában legyenünk egy problémának, amelyre figyelmet kell fordítani. Adj egy lehetőségettestednek, és az izom- és ízületi fájdalmakatkezeld a Tissue Rejuvenator-ral vagy a CBD termékeink egyikével a természetes támogatás érdekében, negatív, egészségre káros következmények nélkül.
 

7. Ne gondold: Amikor befejezem a versenyzést, azt ehetem, amit csak akarok - végül is x-kilométert lefutottam!

Az, hogy állóképességi versenyeket futunk, nem jelenti azt, hogy hulladékgyűjtőknek kell lennünk a célvonal átlépése után! Nem azt mondom, hogy a verseny utáni sört vagy a „jutalom” ételt mellőzd, de a regenerálódást először jó minőségű szénhidrátokkal és fehérjével kell kezdenünk. Először fogyaszd el ezt, hogy elindítsd a legfontosabb helyreállítási folyamatot! Keverj össze egy adag Recoverite, vagy Vegan Recoverite adagot, és a sporttevékenységed befejezése után minél hamarabb fogyasszd el. Minél előbb, annál jobb. Ezzel pontosan megadod a testednek a szükséges tápanyagokat: összetett szénhidrátokat, tejsavó- vagy borsófehérjét, elektrolitokat és legfontosabb kiegészítő tápanyagokat. Ezt tedd először, mielőtt meginnád a verseny utáni sört, vagy felfalnád azt a sajtburgert. . . a tested nagyon meg fogja köszönni!

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login