Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Mondj nemet az NSAID fájdalomcsillapítókra, azaz a nem-szteroid gyulladáscsökkentőkre

Mondj nemet az NSAID fájdalomcsillapítókra, azaz a nem-szteroid gyulladáscsökkentőkre

Az ibuprofen már szinte minden háztartásban és női táskában megtalálható. Sokan nem is tudják, hogy a Étkezési és Gyógyszerészeti Kabinet (FDA – Food and Drug Administration) Amerikában az egyik legmagasabb értékű figyelmeztetést adta ki ezzel a közimert fájdalomcsillapítóval kapcsolatban.

Az FDA az olyan gyógyszerekre adja ki ezt a fajta figyelmeztetést, melyek jelentős káros hatással lehetnek az egészségre. Ezzel együtt arra kérik a pácienst, hogy fokozott figyelemmel legyen az alkalmazást illetően és mindenképp konzultálon az orvosával, mielőtt beszedi a készítményt.

Ez a szigorú megjelelölés onnan ered, hogy az NSAID, azaz nem-szteroid gyulladáscsökkentőkről kiderítették, hogy a nyilvánvaló fájdalomcsillapító hatásukon felül számos mellékhatással is rendelkeznek: gyomor- bélrendszeri elváltozások, mint a gyomorfekély és belső vérzés; szív- és érrendszeri megbetegedések, mint a trombózis vagy stroke, valamint a hallás romlása.

Ezen felül, a legutóbbi kutatások megállapították, hogy a NSAID-ok használata annak ellenére, hogy a fájdalomcsillapításra lett kifejlesztve, még rontja is az arthritiszes betegek állapotát.

Holland kutatók több, mint 1600 csípő-arthritisszel és 635 térd-arthritisszel küzdő személyt vizsgáltak meg. A Proloterápia Folyóiratában (Journal os Prolotheraphy) megjelent eredményekből láthatjuk, hogy az NSAID-eket használó páciensek körében háromszor nagyobb a térd-arthritisz előrehaladása hat éven belül, a csípő-arthritiszesek esetében ez kétszerese az NSAID-okat nem használókhoz viszonyítva.

„A tudományos irodalomban megjelent tanulmányokból bárki tisztán láthatja, hogy a NSAID-ok alkalmazása jelentős negatív hatással van a porcokra, megsokszorozza a degenerálódását az arthritiszes ízületeknek.” – mondja Sunli Pai író, A gyulladásos nemzet (An Inflammation Nation) c. könyv szerzője. „Azon túl, hogy semmilyen pozitív hatása nincs, sőt megnöveli a betegség előrehaladottságát is.”

Akkor mit szedj helyette?

  • Az arthritisre a kutatások alapján a kollagén a legmegfelelőbb választás. A Hammer Nutrition Tissue Rejuvenator terméke speciális, védjegyzett kollagént – nem denaturált II-es típusú kollagént (UC-II™) – tartalmaz.
  • A kurkuma, a gyömbérek családjához tartozó Indiában és Indonéziában őshonos növény, szintén rendelkezik gyulladáscsökkentő hatással. Ez a hatásos antioxidáns szintén megtalálható a Tissue Rejuvenatorban.
  • Az Omega3-zsírsavaknak az előzőekhez hasonlóan szintén vannak gyulladáscsökkentő hatásaik. Az Enduromega napi alkalmazásával számos előnyös hatásra tehetsz szert, mint például a gyulladáscsökkentés, fájdalomcsillapítás...
  • A glutamin segíthet megvédeni a bélfalak épségét, mely rongálása szintén lehet az NSAID-ok alkalmazásának következménye, ezen felül segíthet a gyomorfekély kezelésében is. A Hammer Nutrition két terméke, a Recoverite és a Whey bőséges mennyiséget tartalmaz ebből az aminosavból (3 ill. 6 gramm) az egészséged érdekében.

Amennyiben továbbra is használod a nem-szteroid készítményeket az osteoporózis, arthritis vagy általános fájdalomcsillapításra, azt ajánljuk, vedd figyelembe az FDA figyelmeztetéseit! Fontold meg az egészségesebb, biztonságosabb utat, hogy ne gyorsítsd fel az ízületek elhasználódását!

Hammer ON!

 
Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login