Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Stevia, xilit és a szerzetes gyümölcs

Stevia, xilit és a szerzetes gyümölcs

Itt az igazság a három természetes édesítőszerről.

És jöjjön egy kis tájékoztatás akkor, amikor már majdnem összezavarodsz a sok információ hatására. A közönséges cukor mesterséges és káros, de íme három növényi eredetű alternatíva, amelyek nemcsak természetesek, hanem bizonyos esetekben további egészségügyi előnyökkel is járhatnak.
 

Nézz utána a steviának, a xilitoltnak és a Hammer termékcsalád viszonylag új szereplőjének, a (Monk Fruit) szerzetes gyümölcsnek.

Évtizedek óta neveljük olvasóinkat arra, hogy a finomított egyszerű cukrok (bármi, ami „-óz-zal” végződik, például fruktóz, szacharóz és glükóz) egyáltalán nem járnak előnyökkel sem a sportteljesítmény, sem az egészségi állapot szempontjából.
  

Az alábbiakban röviden bemutatjuk ezeket az édesítőszereket, és azt, hogy a Hammer hogyan illeszti be ezeket számos termékükbe a Te javadra. 

Tudtad?

A stevia kalóriamentes és nem befolyásolja a vércukorszintet, ezért biztonságos a cukorbetegek számára. A stevia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében, miközben nem befolyásolja a normális vérnyomásban szenvedőket. A xilithez hasonlóan a stevia sem támogatja a fogszuvasodásért felelős savtermelő baktériumokat.

Megtalálható (beleértve, de nem korlátozva) PERPETUEM®, VEGAN PROTEIN BAR termékekben

Stevia

Ez a kivonat (steviosides) a Stevia rebaudiana, a szubtrópusi és trópusi Közép- és Dél -Amerikában őshonos növény leveleiből származik. A Stevia300 -szor édesebb mint a cukor, ami azt jelenti, hogy minimális mennyiség szükséges a termék édesítéséhez.

Xylitol

Ez a természetes anyag, amely számos rostos gyümölcsben és zöldségben megtalálható, nyírfacukor néven is ismert, elsősorban azért, mert általában nyírfákból nyerik ki/ állítják elő.(Kinyerhető kukoricacsutkából is.) 

Tudtad?

Az emberi szervezet természetes módon naponta több mint 15 gramm xilitolt termel a normál anyagcsere - folyamatok révén.

A xilit szintén elősegíti a száj egészségét, mivel nem erjed és nem támogatja a fogszuvasodást okozó savtermelő baktériumokat.  Ezért találod meg ezt az egyedülálló édesítőszert az ínyben, a fogkrémben és a szájvízben, és ez az egyik oka annak, hogy kis mennyiségben sok Hammer Nutrition üzemanyag is tartalmazza.

Megtalálható: HEED® RECOVERITE termékekben 

Monk Fruit - Szerzetesek körtéje 

A szerzetes gyümölcs egy kicsi, kerek gyümölcs, amelyet évszázadok óta használnak a keleti gyógyászatban megfázás esetén és emésztés segítőjeként, manapság pedig ételek és italok édesítésére is alkalmazzák. A szerzetes gyümölcs édesítőszereit a gyümölcs magjának és héjának eltávolításával, a gyümölcs összetörésével és a gyümölcslé összegyűjtésével hozzák létre. A szerzetes gyümölcs édes íze nem a természetes cukroknak köszönhető, mint a legtöbb gyümölcs esetében, hanem a benne előforduló antioxidánsoknak, az úgynevezett mogrosidoknak köszönhető.A bennük lévő magnozid vegyületek nem járulnak hozzá az étrend kalóriáihoz. 

Tudtad?

Kutatások kimutatták, hogy a szerzetes gyümölcsös édesítőszerrel készült ételek nem emelik meg a vércukorszintet, és hozzájárulhatnak a jobb glikémiás kontrollhoz.

Megtalálható: ENDUROLYTES® FIZZ, HAMMER PHOOD termékekben. 

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login