A cukor fogyasztás negatívan hat a fontos tápanyagokra!
Már eleve az elég nagy gond, hogy a túl sok cukor fogyasztása kockázatos, de tudtad azt, hogy a túlzott cukorbevitel csökkenti a létfontosságú vitaminok és ásványi anyagok felszívódását? Ez sajnos igaz!
A tápanyagok felszívódásának zavarát okozhatja és azok kimerülésének gyökere lehet a cukor, amely a szervezetet súlyosan károsítja.
Csökkentheti az immunitást, gyengítheti a csontokat, de cukorbetegséget is okozhat.
A következő vitaminok és ásványi anyagok hatásai az édesszájúak megfékezésére ösztönöz.
C vitamin
A legtöbb emlősökkel ellentétben az embereknek külső forrásból kell beszerezniük a C -vitamint. Dr. John Ely kutató bebizonyította, hogy a magas glükózszint gátolja a C -vitamin bejutását a sejtjeinkbe, csökkentve ezzel annak felszívódását. További kutatások kimutatták, hogy azok, akik csökkentik a cukorbevitelüket, jelentősen javítják a C -vitamin szintjüket és növelhetik a vitamin nyújtotta előnyöket.
D Vitamin
A magas cukorbevitel növeli a D -vitamin készleteit lebontó enzim termelését. A cukor alááshatja egy másik enzim működését is, amely -e kritikus tápanyag szintéziséhez szükséges. A D -vitamin hiánya gyengített immunrendszerhez és számos egészségügyi problémához vezethet, beleértve bizonyos rákos megbetegedéseket. Mivel a nyugati országok lakosságának körülbelül 75% -ának hiányzik a D-vitamin, a felesleges cukor fogyasztás nagyon nem javasolt.
Magnézium
A magas vércukorszint és a túlzott cukorbevitelhez kapcsolódó inzulinszint egyaránt csökkenti a magnézium felszívódását, és a vesék gyorsabban bontják le a magnéziumot. Mivel a magnézium kulcsfontosságú a vércukorszint stabilizálásában, ez egy ördögi kört eredményezhet. Mivel a vércukorszint szabályozása romlik, még több lehet a magnézium veszteség. A cukor elhagyása azt eredményezi, hogy a rengeteg testi funkció megfelelő működéséhez szükséges létfontosságú magnézium felszívódik és megmarad.
Kálcium
Mindenki tudja, hogy a kalcium nagyon fontos az erős csontokhoz az egyéb egészségügyi előnyei mellett. Mivel azonban a kalcium felszívódása a D -vitamin szintjéhez kötődik, a cukor D -vitaminra gyakorolt káros hatása a kalcium felszívódását is negatívan befolyásolja. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a felesleges cukor a kalcium kiválasztását is fokozza.
Króm
A króm, akárcsak a magnézium, részt vesz a vércukorszint szabályozásában. A krómhiány hozzájárul a csökkent glükóztoleranciához, ami a cukorbetegség előfutára. A magnéziumhoz és a kalciumhoz hasonlóan a magas cukorfogyasztás is elősegíti a krómveszteséget, így gyors ütemben vezethet hiányhoz. A Metabolism Clinical and Experimental folyóiratban megjelent egyik tanulmány kimutatta, hogy a 35% -ban egyszerű cukrokat tartalmazó étrend fogyasztása 300% -kal növeli a kiválasztási arányt!
Összefoglaló
A cukorbevitel csökkentésével a kulcsfontosságú vitaminokra és ásványi anyagokra gyakorolt pozitív hatások jelentős mennyiségű bizonyítékot szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy a túl sok cukor káros a sportteljesítményre és az általános egészségre egyaránt.
Az optimális egészség megőrzése érdekében elengedhetetlen a cukorfogyasztás drasztikus csökkentése és a megfelelő vitamin- és ásványi anyag -ellátás biztosítása.
Hagyd el a cukros italokat! Ezek a legnagyobb hozzáadott cukorforrások az étrendben. Tegyél tudatosan erőfeszítéseket arra vonatkozólag, hogy más cukros ételeket, például édességeket és pékárukat is töröld el az étrendedből.
Használd a Hammer Nutrition termékeit. Üzemanyagaink csak összetett szénhidrátokat tartalmaznak, és nincsenek haszontalan, egyszerű cukrok bennük.
Szedd a Premium Insurance Caps-ot naponta. Az étrendünk, bármennyire is jó, sajnos nem megfelelő tápanyag tartalmú. Tekintettel a cukor bizonyos tápanyagokra gyakorolt hatására, elengedhetetlenné válik a hatékony multivitamin/ásványi kapszulák kiegészítése.
Az Essential Mg és a Chromemate termékünk segít abban, hogy optimális mennyiségű magnéziumhoz és krómhoz juttasd szervezeted, amelyek elengedhetetlenek számos egészségügyi tényező szempontjából.