Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A cukor fogyasztás negatívan hat a fontos tápanyagokra!

A cukor fogyasztás negatívan hat a fontos tápanyagokra!

Már eleve az elég nagy gond, hogy a túl sok cukor fogyasztása kockázatos, de tudtad azt, hogy a túlzott cukorbevitel csökkenti a létfontosságú vitaminok és ásványi anyagok felszívódását? Ez sajnos igaz!
  

A tápanyagok felszívódásának zavarát okozhatja és azok kimerülésének gyökere lehet a cukor, amely a szervezetet súlyosan károsítja.

Csökkentheti az immunitást, gyengítheti a csontokat, de cukorbetegséget is okozhat. 

A következő vitaminok és ásványi anyagok hatásai az édesszájúak megfékezésére ösztönöz. 

C vitamin

A legtöbb emlősökkel ellentétben az embereknek külső forrásból kell beszerezniük a C -vitamint. Dr. John Ely kutató bebizonyította, hogy a magas glükózszint gátolja a C -vitamin bejutását a sejtjeinkbe, csökkentve ezzel annak felszívódását. További kutatások kimutatták, hogy azok, akik csökkentik a cukorbevitelüket, jelentősen javítják a C -vitamin szintjüket és növelhetik a vitamin nyújtotta előnyöket.

D Vitamin

A magas cukorbevitel növeli a D -vitamin készleteit lebontó enzim termelését. A cukor alááshatja egy másik enzim működését is, amely -e kritikus tápanyag szintéziséhez szükséges. A D -vitamin hiánya gyengített immunrendszerhez és számos egészségügyi problémához vezethet, beleértve bizonyos rákos megbetegedéseket. Mivel a nyugati országok lakosságának körülbelül 75% -ának hiányzik a D-vitamin, a felesleges cukor fogyasztás nagyon nem javasolt. 

Magnézium

A magas vércukorszint és a túlzott cukorbevitelhez kapcsolódó inzulinszint egyaránt csökkenti a magnézium felszívódását, és a vesék gyorsabban bontják le a magnéziumot. Mivel a magnézium kulcsfontosságú a vércukorszint stabilizálásában, ez egy ördögi kört eredményezhet. Mivel a vércukorszint szabályozása romlik, még több lehet a magnézium veszteség. A cukor elhagyása azt eredményezi, hogy a rengeteg testi funkció megfelelő működéséhez szükséges létfontosságú magnézium felszívódik és megmarad.

Kálcium

Mindenki tudja, hogy a kalcium nagyon fontos az erős csontokhoz az egyéb egészségügyi előnyei mellett. Mivel azonban a kalcium felszívódása a D -vitamin szintjéhez kötődik, a cukor D -vitaminra gyakorolt ​​káros hatása a kalcium felszívódását is negatívan befolyásolja. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a felesleges cukor a kalcium kiválasztását is fokozza.

Króm

A króm, akárcsak a magnézium, részt vesz a vércukorszint szabályozásában. A krómhiány hozzájárul a csökkent glükóztoleranciához, ami a cukorbetegség előfutára. A magnéziumhoz és a kalciumhoz hasonlóan a magas cukorfogyasztás is elősegíti a krómveszteséget, így gyors ütemben vezethet hiányhoz. A Metabolism Clinical and Experimental folyóiratban megjelent egyik tanulmány kimutatta, hogy a 35% -ban egyszerű cukrokat tartalmazó étrend fogyasztása 300% -kal növeli a kiválasztási arányt!

 

Összefoglaló

A cukorbevitel csökkentésével a kulcsfontosságú vitaminokra és ásványi anyagokra gyakorolt ​​pozitív hatások jelentős mennyiségű bizonyítékot szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy a túl sok cukor káros a sportteljesítményre és az általános egészségre egyaránt. 

Az optimális egészség megőrzése érdekében elengedhetetlen a cukorfogyasztás drasztikus csökkentése és a megfelelő vitamin- és ásványi anyag -ellátás biztosítása.

Hagyd el a cukros italokat! Ezek a legnagyobb hozzáadott cukorforrások az étrendben. Tegyél tudatosan erőfeszítéseket arra vonatkozólag, hogy más cukros ételeket, például édességeket és pékárukat is töröld el az étrendedből. 

Használd a Hammer Nutrition termékeit. Üzemanyagaink csak összetett szénhidrátokat tartalmaznak, és nincsenek haszontalan, egyszerű cukrok bennük.
 

Szedd a  Premium Insurance Caps-ot naponta. Az étrendünk, bármennyire is jó, sajnos nem megfelelő tápanyag tartalmú. Tekintettel a cukor bizonyos tápanyagokra gyakorolt ​​hatására, elengedhetetlenné válik a hatékony multivitamin/ásványi kapszulák kiegészítése.

Az Essential Mg és a Chromemate termékünk segít abban, hogy optimális mennyiségű magnéziumhoz és krómhoz juttasd szervezeted, amelyek elengedhetetlenek számos egészségügyi tényező szempontjából.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login