Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Szükséges táplálék kiegészítőt szedni!

Szükséges táplálék kiegészítőt szedni!

Steve Born írása

Ideális lenne, ha az étrendünkből minden tápanyaghoz hozzá tudnánk jutni, ami a sport teljesítményünk javításához és - ami még fontosabb - az optimális egészség megtartásához szükséges. Ez sokkal egyszerűbbé tenné a dolgunkat!  Sajnos a mai, egyre mérgezőbb és szennyezettebb világban az általunk fogyasztott tápanyagok összetétele és általános minősége egyre csak csökken.

Sok ember áldozatul esett annak a mítosznak, hogy a kiegyensúlyozott étrend biztosítja a szervezet számára az összes szükséges tápanyagot, és ennek eredményeként egészsége nincs rendben. A helyzet az, hogy csupán a táplálkozásod során nem juthatsz hozzá minden tápanyaghoz. Itt vannak az okok, hogy miért nem:

* Soha nem volt egyetlen, olyan tudományos vizsgálat sem, amely dokumentálta volna a kiegyensúlyozott étrend tartalmát, sem olyan, amely azt bizonyítaná, hogy az alapvető tápanyagszükségletek teljes egészében önmagukban elegendők lennének.

* Az egyre több erre vonatkozó kutatás azt bizonyítja, hogy az élelmiszer önmagában nem tartalmazza az összes mikrotápanyagot, amelyre szükségünk van a hiány elkerülése érdekében, nem is beszélve arról a szintről, amelyre szükség lenne az optimális egészség fenntartásához. A táplálkozási tudós, Bruce Ames hidegen kijelenti: „A vitaminok és az ásványi anyagok nem elegendő bevitele széles körben elterjedt, valószínűleg az energiagazdag, mikrotápanyag-hiányos, finomított ételek túlzott fogyasztásának köszönhetően. A nem megfelelő bevitel krónikus anyagcsere zavart okozhat, ideértve a mitokondriális bomlást is. ” Egy kutatási tanulmány következtetése: „Szinte a teljes USA lakosság olyan étrendet fogyaszt, amely nem felel meg az ajánlásoknak.”

* Nagyon kevés embernek van folyamatos hozzáférése a friss, helyben termelt ételekhez. Táplálkozásunk nagy része távolról termesztett ételekből származik, éretlen állapotban leszedve, majd csomagolásban küldve. A táplálék tartalmuk kérdéses és gyakran nem elegendő.

* Még ha minden tápanyagot meg is szerezhetnénk az étrendből (amit nem tudunk), többségünk nem következetesen tartja be az ideális étrendet.

Szükségesek a táplálékkiegészítők 

Mivel ezek a dolgok ellenünk vannak, a táplálékkiegészítés nem csak jó ötlet, hanem szükségszerű. Ez azt jelenti, hogy nem azt javaslom, hogy ne figyelj oda az étrendedre, és vegyél be egy marék vitamint / ásványi tablettát, ami fedezné az összes tápanyag igényed. Nem, egyáltalán nem erről van szó. A kiegészítő pont azt jelenti, hogy kiegészítés, és nem helyettesíti az egészséges táplálkozást. Az étrend-kiegészítők csak azt a hiányosságot pótolják, amelyeket az étrended nem képes biztosítani - figyelembe véve a fent említett tényezőket és a sportolók gazdag tápanyagigényét.

Hol kezd el?

A Hammer Nutrition Premium Insurance Caps napi használatát javasoljuk, hogy áthidaljuk a táplálékból nyert tápanyagok és a szükségletek közötti különbséget. Ez a hatékony multivitamin / ásványi termék úgy lett kialakítva, hogy kitöltse a modern étrendben rejlő tápanyaghiányokat. A Premium Insurance Caps vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza az optimális napi bevitel (ODI) mennyiségben, nem pedig kevés mennyiségben (DV) vagy a referencia napi értékben (NRV), amely az a minimális mennyiség, amely a hiányos betegségek megelőzéséhez szükséges. Az aktív életmód támogatására tervezték, bár mindenki számára megfelelő az egészség védelme és az energia maximalizálása érdekében. A Premium Insurance Caps az első állomás az élet minőségét javító kiegészítők között.

Összegzés

A Hammer Nutritionnál hangsúlyozzuk a minőségi táplálkozást és a minőségi étrend kiegészítőket. Az sportteljesítmény és az általános egészség optimalizálása érdekében következetesen be kell tartani a lehető legjobb étrendet. Ez azzal kezdődik, hogy amennyire csak lehetséges, helyben termesztett bio gyümölcsöt és zöldséget kellene fogyasztani. De tudd, hogy ezzel nem juthatsz hozzá a szükséges vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz (hiszen ezek már nem elérhetők elegendő mennyiségben az élelmiszerekben). Ezenkívül vedd fel a teljes kiőrlésű gabonát és az egészséges zsírokat az étrendedbe, ügyelve arra, hogy a nátrium bevitel minimális legyen, és kerüld el minden esetben a csomagolt, feldolgozott ételeket és az egészségtelen táplálékokat.

Annak érdekében, hogy az optimális tápanyag mennyiséget megkapd, az étkezés hiányosságait pótold kiváló minőségű, átfogó étrend kiegészítőkkel. Hisszük, hogy a Premium Insurance Caps hozzájárul az egészséged megtartásához, és ahhoz, hogy a sport teljesítményed javuljon.

Amennyiben feljavítod az egészséged, az életminőséged és a teljesítményed is javulni fog! Meglátod, hogy a Premium Insurance Caps rendszeres használata gyorsítja a sportolás utáni felépülést, csökkenti a fáradságot, a betegségek és a fertőzések mennyiségét, és javítja az általános egészséget.

Referenciák:

1 Ames, B. Az alacsony mikrotápanyag-bevitel felgyorsíthatja az öregedés degeneratív betegségeit azáltal, hogy a szűkös mikrotápanyagokat az egészségügyi osztályozás alapján osztja el. Az Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratai. 

2006. november 21 .; 103 (47): 17589-94. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17101959

2Krebs-Smith S, Guenther P, et al. Az amerikaiak nem felelnek meg a táplálkozási ajánlásoknak. The Journal of Nutrition. 2010. október; 140 (10): 1832-8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20702750
Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login