Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Új kutatás - A glükózamin csökkenti a halálozás kockázatát!

Új kutatás - A glükózamin csökkenti a halálozás kockázatát!

Írta: Steve Born

A glükózamin az ízületi egészséggel kapcsolatos formulák alapanyaga - beleértve a Tissue Rejuvenator-t és a Vegan Tissue Rejuvenator-t - amely két fő célt szolgál:

 1. Olyan kulcsfontosságú nyersanyagot biztosít, amelyre az ízületeknek, szalagoknak, inaknak és kötőszöveteknek szükségük van, valamint teljes mértékben segít megőrizni szilárdságukat is. 

 2. Enyhíteni az ízületek és az egész test fájdalmait

 
Az Annals of the Rheumatic Diseases című folyóiratban közzétett izgalmas új kutatás a glükózaminkiegészítés kapcsán még jelentősebb előnyt tárt fel: Az alacsonyabb halálozási kockázatot!
 

A kutatók közel 500 000 56,6 éves átlagéletkorú férfit és nőt vizsgáltak, akik 2006 és 2010 között vettek részt az Egyesült Királyság Biobank tanulmányában. A vizsgálat kezdetén a résztvevők 19,1% -a számolt be glükózaminkiegészítők rendszeres használatáról. 8,3–9,7 éves (átlag = 8,9 év) követési időszak alatt 19 882 halálesetet regisztráltak, amelyek a következőket tartalmazták:

 •  3802 szív- és érrendszeri betegség (CVD) okozta haláleset
 •  8090 rákos haláleset
 •  3380 légúti betegség okozta haláleset
 •  1061 emésztőrendszeri haláleset


Azokhoz a résztvevőkhöz képest, akik nem kaptak rendszeresen glükózamint, azok a résztvevők, akiknél rendszeresen alkalmaztak glükózamint:

 • 27% -kal lett alacsonyabb a légúti megbetegedések okozta halálozás kockázata
 • 26% -kal lett alacsonyabb az emésztőrendszeri megbetegedések halálának kockázata
 • 18% -kal lett alacsonyabb a szív- és érrendszeri betegségek (CVD) által okozott halálozás kockázata
 • 6% -kal lett alacsonyabb a rák okozta halálozás kockázata
 • 15% -kal lett alacsonyabb bármilyen okból bekövetkező halálozás kockázata


A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy "a rendszeres glükózamin kiegészítés következtében a rák, CVD, légzőszervi és emésztőrendszeri betegségek miatti halálozás alacsonyabb lett".


Míg a glükózamin specifikus mennyiségét a vizsgálat nem fedte fel, úgy vélik, hogy a tartomány napi 500-1500 milligramm volt.

 

Összefoglalva

Tissue Rejuvenator vagy a Vegan Tissue Rejuvenator (vagy mindkettő!) a Hammer Nutrition fogyasztók ezreinek az alap táplálékkiegészítője, amelyek segítenek csökkenteni a fájdalmat, valamint helyreállítani / megerősíteni az ízületeket, szalagokat, inakat és kötőszöveteket. Ennek a jelentős, új kutatásnak köszönhetően mindenkinek valamelyik vagy mindkét Tissue Rejuvenator terméket szednie kellene, hiszen ez már többről szól, mint az izületek védelméről

Ki gondolta volna? E kutatás szerint a glükózamin segít csökkenteni számos, az életkorral összefüggő betegség kockázatát, ezért függetlenül attól, hogy vannak-e izületi problémáid, komolyan fontolóra kell venned a glükózamint tartalmazó Tissue Rejuvenator formulák egyikének vagy mindkettőnek a napi használatát.

Hivatkozások: Li ZH, Gao X, Chung VC, Zhong WF, Fu Q, Lv YB, Wang ZH, Shen D, Zhang XR, Zhang PD, Li FR, Huang QM, Chen Q, Song WQ, Wu XB, Shi XM, Kraus VB, Yang X, Mao C. Associations of regular glucosamine use with all-cause and cause-specific mortality: a large prospective cohort study. Ann Rheum Dis. 2020 Jun;79(6):829-836.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login