Powered by Smartsupp
Skip to content

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Sports reports

Születésnapi Maraton kis ráadással

Születésnapi Maraton kis ráadással

Április 22-én, vasárnap rendezték meg Balatonfüreden a Runners Word Run-t, aminek immár hagyomáányosan a maratoni távján indultam. Mivel ez mindig egy nagyon jó hangulatú verseny, ráadásul a csodálatos Balaton partján, évről-évre helyet kap a naptáramban. Idén még a szokásosnál is jobban vártam ezt a napot, hiszen épp a születésnapomra esett. Az időjárás-előrejelzésből már napokkal a verseny előtt sejtettük, hogy fázni nagyon nem fogunk, aminek én kifejezetten örültem. A téli hónapokat mindig nagyon nehezen viselem, a hétköznapokban is, és futás tekintetében is, így alig vártam már a jó időt, a szikrázó napsütést, a meleget. Furcsamód a legtöbb futóval ellentétben én pont olyankor szeretek futni, amikor minél melegebb van; a nyáron, kánikulában. A születésnapomra tehát finom balatoni nyarat kértem, és meg is kaptam. A maraton 11 órakor rajtolt, így a déli melegben futhattunk; áprilishoz képest szokatlanul, végig 30 fok körül mozgott a hőmérséklet, a pályán alig akadt árnyékos szakasz, így a végére sikerült rendesen megalapozni a nyári színünket.

A pálya - az elmúlt évekhez hasonlóan - 4, elvileg 10,55 km-es körből állt, azonban idén a szervezők némiképp "megviccelték" a mezőnyt, és elég nagyvonalúak voltak a pálya kijelölésekor, így körönként mintegy 300 méterrel volt hosszabb a táv. A maraton tehát az ő olvasatukban 43,4 km, a hagyományos 42,2 helyett. Hááát nem mondom azt, hogy az utolsó körben annyira jól esett volna az a plusz 1,2 km, de inkább lelkileg volt "megerőltető", mintsem testileg.

Az előző évek tapasztalataiból kiindulva tudtam, hogy az első és a második körben még nagyon népes a mezőny (ilyenkor ugyanis még velünk futnak a 10,5 és a félmaratoni távon indulók is), majd a harmadik és negyedik körre már csak a maraton marad. Bevallom, én ezt a megfogyatkozottabb mezőnyt mindig sokkal jobban szeretem már, ekkorra már családiasabb az egész, jóllehet szerencsére ez a verseny (még) nem az a tipikus tömegrendezvény, amit én introvertált emberként igyekszem kerülni.

A tempóra vonatkozóan az volt a tervem, hogy a nekem hosszútávon is kényelmes és biztonságos 6-6:10-es km-eket futom egyenletesen, ha szükségesnek látom, az utolsó kör emelkedőjébe belesétálhatok, amit gyakorlatilag sikerült is tartanom; végig egy stabil, jó érzésű futás volt. A tempót sosem szoktam hajszolni, számomra sokkal fontosabb, hogy a célba érés után is mozgásképes legyek; illetve mivel a bokám/talpam néha hajlamos vacakolni, mindig különösen odafigyelek a testem jelzéseire. A frissítési tervemet is ennek megfelelően építettem fel. A 4 körre 5 adag Hammer géllel, 3 Hammer Bar-ral, és két, egyenként 3 adagolókanálnyi Hammer Perpetuem-ot tartalmazó 750 ml-s kulaccsal készültem, illetve a futás utánra az elmaradhatatlan Recoverite-tal; a frissítőpontokon csak vizet, és kólát ittam, illetve sós paradicsomot ettem. A Hammer termékek ismét hozták a tőlük elvártakat, egyenletes energiaszintet biztosítottak a Bar-ok pedig tökéletesen pótolták az ebédet. Nagy melegben azonban a későbbiekben érdemes lesz figyelnem arra, hogy ne csokit tartalmazó Bar-t vigyek, mert az sajnos nagyon megolvad, és kicsit macerásabb a fogyasztása, de a mandulás és az áfonyás ilyenkor is tökéletes. Összességében tehát egy nagyon élvezetes futás volt ez, meseszép helyen, áprilisi nyárban; soha rosszabb szülinapot J.

Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
is added to your shopping cart.
Terms & Conditions
this is just a warning
Login