Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Az étrend-kiegészítés, melyre minden sportolóknak szüksége van

Az étrend-kiegészítés, melyre minden sportolóknak szüksége van

andldquo;Szintecsak egészséges dolgokkal táplálkozom. Ugyan miért lenne szükségem étrend-kiegészítőkre?andrdquo;

Sajnos az igazság az, hogy a andldquo;kiegyensúlyozott étrend mindent tartalmaz, amire szükséged vanandrdquo; állítás csak tévhit. Egyszerűen nem tudod csupán étkezéssel pótolni mindazokat a tápanyagokat, mikronutrienseket, amikre szükséged van. Ez különösen igaz a sportolókra.

 • Nagyon kevés olyan élelmiszerhez jutunk hozzá, melyeket a helyi termelők frissen kínálnak. Azok az alapanyagok, melyek messziről jöttek, éretlenül lettek leszedve és akár többszáz kilométert is utazhattak. Össze sem hasonlítható a tápértékük a helyi termesztésű ételekkel.
 • Lehet, hogy tartalmazza az étrended a megfelelő tápanyagokat, de nem biztos, hogy a megfelelő mennyiségben. Vegyünk egy példát: Valóban elfogyasztod az ajánlott mennyiséget, mely naponta 5 adagnyi zöldség?

Azegészséges étkezés természetesen nagyon fontos. De mit is jelent ez?

Az előbbiekben leírtakkal természetesen nem azt akarjuk sugallni, hogy ne figyelj oda az étrendedre és mértéktelenül kapkodd be a bogyókat. Semelyik étrend-kiegészítési terv sem élvezhet előnyt az egészséges táplálkozással szemben. A szó jelentésében pontosan benne van a funkció is: kiegészít. A vitaminok és ásványi anyagok, amiket pluszban viszel be, csak támogatják az egészségedet.

Azegészséges étkezés ismérvei:

 • Előnyben részesíted a teljes kiőrlésű gabonákat
 • Elkerülöd az előre csomagolt, feldolgozott és gyors ételeket
 • Mérsékelt a sóbeviteled
 • Olyan ételeket fogyasztasz, melyeket helyi termelőktől szereztél be, melyek organikusak, valamint gazdagok az omega-3 zsírsavakban
 • Elkerülöd a mesterséges összetevőket
 • Minimálisra csökkented az egyszerű cukrokat és telített zsírokat az étrendedben

Azétrend-kiegészítés célja

Sportolóként azért van szükséged a kiegészítőkre, hiszen így tudod könnyedén áthidalni a különbséget a szükséges és a valóban elfogyasztott mennyiség és minőség között. Következetesen követni a lehető legmegfelelőbb étrendet, megnövelve a hatékonyságot egy szakszerűen felépített étrend-kiegészítéssel a lehető legjobb stratégia az ideális táplálkozás érdekében. A tápanyagok, melyeket beviszel a következő tulajdonságokkal kell rendelkezniük:

 1. Ellátnak a megfelelő mennyiségű vitaminnal és ásványi anyaggal, melyek maximalizálják az egészségedet. A sportolóknak komplexebb kiegészítésre van szükségük, mint amit az RDI (átlagos napi bevitel) értékek előírnak.
 2. Ellátnak az antioxidánsok széles skálájával, melyek növelik az immunitást, valamint a szív- és érrendszeri funkciókat azáltal, hogy semlegesítik a sejtpusztító szabadgyököket, melyek a sportolás során keletkeznek.
 3. Kulcsfontosságú szubsztrátokkal látnak el, melyek az energiatermelés biztosításhoz és növeléséhez szükségesek.
 4. Biztosítják a mitokondriumok egészségét. Minél tovább tudod stimulálni a mitokondriumok számát, élettartamát és egészségét, annál hosszabban fogsz élni, és annál sikeresebben fogsz teljesíteni, hiszen ezek a sejtszervek a szervezet energiatermelő andldquo;kazánjaiandrdquo;.

A Hammer Nutrition több tucat étrendkiegészítőt kínál, melyek mind különleges odafigyeléssel készültek, hogy maximálisan tudják támogatni az egészséget. Amennyiben még csak most szeretnéd elkezdeni a tudatos étrendkiegészítést, a következőket javasoljuk:

 • Premium Insurance Capsandndash; Ez egy olyan multivitamin/ásványianyag komplex, mely tipikusan a sportolói szükségletekre lett kifejlesztve.
 • Race Caps Supremeandndash; Ellátja szervezeted koenzim Q10-zel, idebenonnal és más szubsztrátokkal (gondolj úgy ezekre, mintha szikraként gyújtanák be szervzetet), melyek segítik a hatékony energiatermelést.
 • Mito Capsandndash; Ez a kapszula a megnövelt mitokondriális funkciót és egészséget támogatja, hiszen r-alfa zsírsavat és acetil-L-karnitint is tartalmaz.
 • EndurOmegaandndash; Gazdag a két legkeresettebb omega-3 esszenciális zsírsavban, a DHA-ban és EPA-ban, melyek rendkívül előnyös hatásokkal szolgálnak mind a sportolói teljesítményt, mind az általános egészségi állapotot illetően, különösen a szív- és érendszerre gyakorolt hatásukkal.
 • Super Antioxidantandndash; Rendkívül hatásos összetétel, mely segít csökkenteni a sportolás során keletkező fájdalmat, izomlázat és fáradást, emellett növeli a keringést és erősíti az immunrendszert.
 • AO Boosterandndash; Ez az egyedi antioxidáns formula segít megvédeni szervezetedet a káros szabadgyökökkel szemben. Ezen felül segít csökkenteni a sportolás utáni izomfájdalmat és gyulladást, sőt a szem és bőr egészségéhez is hozzájárul.

Összefoglalva

Az étrendkiegészítők andndash; találó nevükből is következik, hogy az egészséges étrendet egészítik ki a kulcsfontosságú tápanyagokkal, melyeket még a legprofibban összeállított étrend sem tud biztosítani. Vedd figyelembe, hogy a kiegészítők nem helyettesítik a helyes étrendet, a minőségi edzést vagy a megfelelő regenerációt, de használatukkal szintet tudsz lépni a sportolói teljesítményedet illetően. Amennyiben a legjobb formádat akarod kihozni mind az edzéseken, mind a versenyeken és ezen túl az általános egészségi állapotodat is optimális szinten szeretnéd tartani, a mindennapos étrendkiegészítés nem választási lehetőség, hanem szükségesség.

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in