Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

60%-al kevesebb betegséggel töltött napjaid lehetnek!

60%-al kevesebb betegséggel töltött napjaid lehetnek!

Steve Born írása

 

Valamivel több mint egy éve a Nutrients [1] folyóiratban megjelent egy figyelemre méltó tanulmány, amely a mai napig az egyik legfontosabb kutatatás az elmúlt években. Az eredmény a következő:

 

* A placebót szedő vizsgálati résztvevőkkel összehasonlítva azoknak a résztvevőknek, akik multivitamin/ásványi anyag kiegészítőt szedtek, minimum 60%-kal csökkent a betegnapjaik száma!

 

 * Ugyanezek a résztvevők kevesebb és enyhébb betegséggel kapcsolatos tünetről is beszámoltak!

 

Miért központi kérdés ez?

Mindig az erős immunrendszer fenntartására kell fókuszálnunk a mindennapi életünkben, és az elmúlt néhány év egészségügyi kihívásai valóban azt hangsúlyozták, hogy az egészség megőrzés mennyire fontos.

 

Ha ehhez hozzávesszük a szezonális változásokat - rövidebb napok (kevesebb D -vitamin), hidegebb hőmérséklet és nedvesebb időjárás az ország nagy részében -, az immunrendszerről való gondoskodás egyszerűen nem hagyható figyelmen kívül.

 

Bár sok mindent tehetünk az erős immunitás elősegítése érdekében - megfelelő alvás és a stressz csökkentése, csak hogy pár alap dolgot említsek - az első lépés mindig egy olyan étrend követése, amelyben a tápanyagokban gazdag teljes értékű ételek dominálnak.

 

Bármennyire fontos az egészséges táplálkozás, ez önmagában nem elegendő. Ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt érd el edzéseid és versenyeid során - és ami még ennél is fontosabb, hogy élvezhesd az optimális egészséget, ahogy a tanulmány eredményei is mutatják, nagyon kevés betegnappal -, a napi vitamin pótlás szükségszerű, nem pedig lehetőség.

 

A tanulmány lényege

Ha elmulasztottad elolvasni ezt a tanulmányt korábban, most íme egy összefoglaló ezzel kapcsolatban:

  

 1. Egészséges, 55 és 75 év közöttiek a résztvevők.

 2. 12 héten keresztül az egyik csoport naponta kapott multivitamin/ásványi anyag kiegészítést, míg a másik inaktív placebót.

 3. Ezen időszak előtt és után a kutatók megmérték a résztvevők vérében a vitamin/ásványi anyag állapotát és az immunfunkció különböző markereit.

 4. A vizsgálat végén a kutatás azt az eredményt hozta, hogy a multivitamin/ásványi anyag kiegészítőt szedő résztvevőknek átlagosan 2,29 betegnapjaik voltak, míg a placebo csoportnak átlagosan 6,43 nap.

 5. Azt is megjegyezték, hogy a multivitamin/ásványi anyag kiegészítést szedő csoport kevesebb betegségtünetet tapasztalt, mint a placebo csoport, és hogy ezek a tünetek észrevehetően enyhébbek voltak.

 

A közzétett jelentésben a kutatók néhány figyelemre méltó megjegyzést is tettek:

 

* „Mivel a több tápanyag támogatja az immunrendszert, az idősebb felnőtteknek még fontosabb a multivitamin- és ásványi anyag kiegészítés.”  [2]

 * „Biztonságosak, és a vény nélkül kapható étrend kiegészítők kevés és jelentéktelen mellékhatással rendelkeznek a klinikai vizsgálatok alapján.”  [3]

 * „Bár léteznek ellentmondásos  tanulmányok, vannak bizonyítékok arra, hogy az immunitáshoz kapcsolódó mikrotápanyagok kombinációjával kiegészített étrend-kiegészítés támogatja az immunrendszert, és csökkenti a fertőzés kockázatát vagy súlyosságát. ”  [3]

 * A vitaminok és ásványi anyagok szedése további védelmet nyújthatnak az Egyesült Államok által ajánlott és a megengedettnél (RDA) magasabb dózisok esetén is. [4]

 

A megoldás: Egészséges étrend + Premium Insurance Caps

  

Soha nem tértünk el attól az álláspontunktól, hogy a lehető legegészségesebb étrend fogyasztása a legfontosabb; csatakiáltásunk mindig is az volt, hogy „az elfogyasztott kalória minősége mindig számít”.

 

 Ez azt jelenti, hogy:

 

* Fogyassz teljes kiőrlésű gabonát és helyben termesztett bio gyümölcsöt és zöldséget, amennyire csak lehetséges.

 * Mindig kerüld a csomagolt, feldolgozott élelmiszereket és a gyorsételeket.

 * Fogyassz alacsony nátriumtartalmú ételeket, korlátozd az egyszerű cukrokat (glükóz, szacharóz, fruktóz stb.), ne használj mesterséges édesítőszereket, színezékeket, vagy tartósítószereket.

 

A vitamin szedése tehát ugyanolyan létfontosságú, mint a legegészségesebb étrend követése - főleg azok az ételek, melyek számtalan egészségre hasznos fitokemikáliát tartalmaznak, amik csak gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg. A kutatások azt mutatják, hogy az élelmiszer önmagában nem biztosítja mindazon mikroelemeket, amelyekre szükségünk van a hiány megelőzéséhez, nem hogy elérjük  az optimális egészséget. A táplálék kiegészítők tehát fontosak!

  

Mindenki - kortól, aktivitási szinttől vagy étkezési szokásoktól függetlenül - nagy hasznot húz a Premium Insurance Caps-ból, ha minden nap használja. Erőteljes multivitamin- és ásványianyag-kiegészítőnk optimálisan tartalmazza a szükséges mennyiséget (nem cask a minimális ajánlott napi bevitelét vagy napi értékét) a jól felszívódó vitaminokból, ásványi anyagokból és a kulcsfontosságú kiegészítő tápanyagokból.

 

A Premium Insurance Caps kifejezetten a modern étrend hiányosságainak pótlására készült.  Naponta két vagy több kapszula biztos módja annak, hogy megkapd azt, amire szükséged van az ősszel, télen és egész évben!

  

Referenciák:[1] https://www.mdpi.com/2072-6643/12/8/2447/htm[2] Maggini, S.; Pierre, A.; Calder, P.C. Immune Function and Micronutrient Requirements Change over the Life Course. Nutrients 2018, 10, 1531.[3] Gombart, A.F.; Pierre, A.; Maggini, S. A Review of Micronutrients and the Immune System-Working in Harmony to Reduce the Risk of Infection. Nutrients 2020, 12, 236.[4] Calder, P.C.; Carr, A.C.; Gombart, A.F.; Eggersdorfer, M. Optimal Nutritional Status for a Well-Functioning Immune System Is an Important Factor to Protect against Viral Infections. Nutrients 2020, 12, 1181.

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in