Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

C-VITAMIN – ERŐS VÉDELEM

C-VITAMIN – ERŐS VÉDELEM

Steve Born írása

A közelmúlt kutatás eredményei: „A szakirodalmak átfogó áttekintése után arra a következtetésre jutottunk, hogy a C-vitamin bevitele összefüggésben van a különböző területeken előforduló többszörös rákos megbetegedések alacsonyabb kockázatával.”  [1] Tekintettel arra, hogy a rák a második vezető halálok a szívbetegségek után, ezek az eredmények meglehetősen figyelemfelkeltőek.  A CDC szerint „2020-ban 602 350 rák okozta haláleset volt;  284 619 nő és 317 731 férfi esetében.”  [2]

Zeyu Chen (PhD) vezetésével a kutatók átfogó vizsgálatokat végeztek, amelyet úgy definiálnak, mint „olyan áttekintést, amely összegyűjti a témával kapcsolatos meglévő összes bizonyítékot, amely azt a célt szolgálja, hogy magas szintű áttekintést adjon”.  Összesen 19 metaanalízist vizsgáltak meg, amelyek 3562 cikket tartalmaztak a C-vitamin-bevitellel kapcsolatos rákos megbetegedések kimeneteleiről. Az eredmények a kutatás szerint:

A C-vitamin-fogyasztás csökkentette a húgyhólyagrák, az emlőrák, a méhnyakrák, az endometriumrák, a nyelőcsőrák, a gyomorrák, a glióma, a tüdőrák, a hasnyálmirigyrák, a prosztatarák, a vesesejtes rák előfordulási gyakoriságát.

A C-vitamin szedése összefüggésben volt az emlőrák prognózisának csökkenésével (kiújulás, rák specifikus mortalitás és minden ok miatti halálozás).

Számokkal összevetve a legalacsonyabb C-vitamin-bevitelt végzőkhöz képest azok, akiknek a C-vitamin bevitelük a legmagasabb volt, a következő adatok jöttek ki:
 

 •  42%-kal csökkent a nyelőcsőrák kockázata
 •  42%-kal csökkent a méhnyakrák kockázata
 •  34%-kal csökkent a gyomorrák kockázata
 •  30%-kal csökkent a hasnyálmirigyrák kockázata
 •  22%-kal csökkent a vesesejtes karcinóma kockázata
 •  17%-kal csökkent a tüdőrák kockázata
 •  16%-kal csökkent a hólyagrák kockázata
 •  15%-kal csökkent az endometriumrák kockázata
 •  14%-kal csökkent a glióma (az agy- és gerincvelőrák egy fajtája) kockázata
 •  11%-kal csökkent a mellrák kockázata
 •  11%-kal csökkent a prosztatarák kockázata

 

Összességében a rákos megbetegedések száma 13%-kal volt alacsonyabb a legmagasabb C-vitamin-bevitellel rendelkező résztvevőknél.

Ezek az eredmények elképesztőek, és mindez a C-vitamin bevitelének eredménye. Az embereknek szükséges C-vitamin mennyiségével kapcsolatban a kutatók kijelentették:

„Az Orvostudományi Intézet ajánlott napi C-vitamin-bevitele felnőtt nők esetében 75 mg/nap, felnőtt férfiak esetében pedig 90 mg/nap; ez az ajánlás azonban csak a C-vitamin-hiány megelőzésére vonatkozott, és évek óta kétséges.”

Évek óta ezt az üzenetet hangoztatjuk;  A mindenki által leginkább ismert szabványok – napi érték (DV), ajánlott napi bevitel (RDA), napi referencia bevitel (RDI) – lényegében a minimális mennyiség, amely a hiánybetegségek megelőzéséhez szükséges, és nagyon kevés közük van az optimális egészséghez. Ahogy ez a tanulmány is egyértelműen mutatja, a magasabb C-vitamin-bevitel csökkenti a rák számos formájának kockázatát.
 

Megfelelőbb szabvány az Optimális napi bevitel (ODI), amely a C-vitamin esetében napi 500 mg és 5000 mg között mozog, és 2000 mg/nap a leggyakrabban javasolt mennyiség. Ezek a nagyobb mennyiségek különösen fontosak a sportolók számára, akik nagyobb mértékben fogyasztják a tápanyagokat, mint az ülő emberek. Megjegyzendő, hogy a kétszeres Nobel-díjas, Dr. Linus Pauling, akit gyakran „a C-vitamin keresztapjaként” emlegetnek, elérte a 18 gramm (18 000 mg) C-vitamin napi szintet.
 

Pauling extrém C-vitamin-adagolása soha nem volt negatív hatással az egészségére, ehelyett nagyon valószínű, hogy hosszú, 93 éves életéhez hozzájárult. Noha senkinek sem kell Pauling adagolási gyakorlatát utánozni, az ő napi C-vitamin protokollja megmutatja, mennyire biztonságos ez a vitamin. 

TÍZ MAGAS C-VITAMIN tartalmú élelmiszer:

 1.  Guava – 377 mg csészénként
 2.  Kiwi – 167 mg csészénként
 3.  Paprika (különösen a piros kaliforniai paprika) – 152 mg csészénként
 4.  Eper - 98 mg csészénként
 5.  Narancs – 96 mg csészénként
 6.  Papaya – 88 mg csészénként
 7.  Brokkoli - 81 mg csészénként
 8.  Paradicsom – 55 mg csészénként Paradicsom
 9.  Borsó - 38 mg
 10.  Kelkáposzta - 23 mg

 

Szerezd meg a szükséges C vitamin mennyiséget az Endurance C-vel!

Bár arra kell törekednünk, hogy a napi C-vitamin nagy részét élelmiszer forrásokból nyerjük ki– és a számtalan egészségre jótékony fitokemikáliából is, amelyek csak a teljes értékű élelmiszerekben találhatók –, egyértelmű, hogy az ODI-szint eléréséhez pótlásra van szükség.

Itt jön képbe az Endurance C. Minden 3 kapszula adag 800 mg C-vitamint tartalmaz két különböző formából: kalcium-aszkorbátból ("pufferolt C") és aszkorbil-palmitátból (zsírban oldódó C). Ezenkívül az Endurance C olyan tápanyagokat/vegyületeket tartalmaz, amelyek tökéletesen kiegészítik a C-vitamint: citrusfélék bioflavonoidokat, heszperidint, kvercetint és csipkebogyót. Amint látod, ez nem pusztán C-vitamin termék; ez sokkal, de sokkal több annál... ez az, amit a Hammer C-vitamin tartalmaz!

Az egyedülálló, hatékony és költséghatékony C-vitamin-kiegészítő összetevőiről szóló részletesebb információkért kattints a Kiegészítő Információk hivatkozásra az Endurance C termék oldalán. Próbáld ki az Endurance C-t, és nézd meg, hogyan hat pozitívan az egészségedre és jólétedre, beleértve azt a fő előnyt, hogy megvéd a rák többféle formájától is.

Hivatkozások:

[1] https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2021.812394/full

[2] https://www.cdc.gov/cancer/dcpc/research/update-on-cancer-deaths/index.htm

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in