Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A csoda tápanyag

A csoda tápanyag

Brian Frank és Steve Born írása

1983-ban túlhajszolt középiskolás voltam a kaliforniai Long Beach-en, napi 3-5 órát edzettem.Vízilabdáztam és motokrosszoztam, miközben a 3.8 GPA-t minősítésű gyorsított osztályokba jártam! Mindezek mellett két-három munkát is elvégeztem a versenyzésem kifizetése érdekében. Nem meglepő, hogy jóval a nap vége előtt kimerültem. Annak ellenére, Folyton küzdöttem az energiám fenntartásával és a megfelelő regenerálódással is, pedig egészséges, fehérjében gazdag étrendet követtem, finomított cukrok, szénhidrátok és kémiai adalékanyagok nélkül. Apám, a néhai Jerry Frank DC javaslata alapján elkezdtem Q10 koenzimet szedni E-vitaminnal és inozinnal együtt. Nehéz volt elhinni azt a jelentős különbséget, amelyet energiámban, állóképességemben és regenerálódásom során észleltem.

Ezt a három mikroelemet, az összes többi normál vitaminommal együtt, középiskolai karrierem hátralévő részében mindig használtam. Folytattam a Q10 koenzim magasdózisban való szedését, amikor egyetemre mentem San Franciscóba, és a második térdműtétem rehabilitációjaként országúti kerékpározást gyakoroltam. A Golden Gate-hídon és a Marin Headlands-be vezető hosszú utam során rájöttem, hogy üzletelni tudnék azzal, hogy ezeket a tápanyagokat eladom minden korosztályú triatlonistáknak, kerékpárosoknak és állóképességi sportolóknak. Ez vezetett arra, hogy 1987-ben apám segítségével elindítottam az E-CAPS programot.

Ne feledd, hogy ebben az időben a Q10 koenzim nagyrészt ismeretlen volt a nagyközönség számára, és a kutatás a kezdeti szakaszában volt. Ma a Q10 koenzim az egyetlen legtöbbet vizsgált tápanyag, és a világon a legszélesebb körben használják a szív- és érrendszer egészségének megóvása érdekében.

Most már ismer egy kicsit többet a Q10 koenzimmel kapcsolatos tapasztalataimról, javasolom, hogy olvassa el Steve kiváló cikkét arról, hogy miért a CoQ10 készítményünk a kívánt, és mégis a legjobb forrása a legjobb választásnak, valamint a leghatékonyabb, leggazdaságosabb módszer hogy ez a csoda tápanyag az életed mindennapi része legyen!

COQ10

1957-ben Dr. Frederick Crane a történelem egyik legfontosabb táplálkozási felfedezését vitte véghez, miközben a marhahús szív mitokondriumából izolálta a vegyületeket: azaz a ma már Q10 koenzimként (CoQ10) ismert kinont, amely a ciklikus szerves vegyületek osztályába tartozik. Dr. Crane felfedezése elindította Dr. Peter Mitchell Nobel-díjas kutatását, amely azt mutatta, hogy a CoQ10 egy természetes eredetű tápanyag, amely ATP-t (energiát) termel sejtszinten, olyan energiát, amelyre a testnek szüksége van az egészség megőrzéséhez és minden funkciójának optimalizálásához.

Amióta Dr. Crane és Mitchell az 50-es évek végén / a 60-as évek elején végzett mérföldkőnek számító kutatást végzett, számtalan tanulmány készült az ubikinonnak minősített CoQ10-ről a „mindenütt” szóból. A CoQ10 azért kapta ezt a nevet, mert minden sejtben jelen van a testben.

A táplálkozástudósok egyetértésben vannak a CoQ10 fontosságában,ímenéhány megjegyzés:

"CoQ10 vagy annak egy jó helyettesítője nélkül az emberi élet gyorsan véget ér." - James South MA

„Kétségtelen, hogy a CoQ10 döntő szerepet játszik az öregedésben. Ugyanez vonatkozik a CoQ10 immunrendszerbeli szerepére is. És létfontosságú kapcsolat van az immunrendszer és az öregedés között, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. ” - Emile G. Bliznakov orvos

"A CoQ10 energia növelésére. Régóta csodálatos tápanyagnak tartom a szív egészségét támogató képessége miatt." - Dr. Stephen Sinatra

"Az ubikinon (CoQ10) valószínűleg az a központ, amely körül az élet folyamatai forognak az emberi testben." - Dr. William V. Judy

Az emberi egészség számos aspektusának sok előnye mellett a CoQ10 energiatermelő tulajdonsága, antioxidáns képességei által ideális tápanyaggá válik a sportteljesítmény és a regenerálódás természetes fokozásához. 34 évvel ezelőtt a legtöbb ember még csak nem is hallott a CoQ10-ről, nemhogy megértette volna annak számos előnyét a sportteljesítmény és az általános egészségi állapot szempontjából.

Az egyik vállalat, a Hammer Nutrition (akkoriban E-CAPS néven ismert) azonban már "ismerte" ezt a figyelemre méltó tápanyagot, felhasználva a CoQ10 (ubikinon) erejét a "Race Caps" nevű termékbe.
 

Nem tartott sokáig, hogy végre valóban hatékony, biztonságos és tökéletesen legális állóképességet növelő kiegészítő kapható legyen. Ha az 1980-as évek végén és az 1990-es években komoly állóképességű sportoló voltál, akkor a Race Caps az arzenálod része volt. Az elkövetkező években a sportolók és a nem sportolók egyre jobban tájékozódtak a CoQ10-nek tulajdonított előnyök sokaságáról, és a CoQ10-kiegészítők könnyebben elérhetővé váltak. A Hammer Nutrition tovább ment az ösvényen. 2003-ban, miközben más cégek még mindig próbálkoztak a felzárkózással, ezt a remek terméket még jobbá alakítottuk át, és átneveztük Race Caps Supreme névre. Így egy kitűnő termék még jobb lett, ezért új nevet is kapott: Race Caps Supreme.

Mi az Ubiquinol? 

 "Ez nagyon jól hangzik” - mondhatod.  „De mi van ezzel az„ új ”CoQ10-el, amelyet Ubiquinolnak hívnak?  Úgy hallottam, jobb, mint a „régi” ubikinon CoQ10.  Ez igaz?"

Ezek jó kérdések, és itt van néhány információ a válaszokhoz:

Mindkettő CoQ10. Az ubikinon a CoQ10 oxidált formája, az ubikinol pedig a CoQ10 redukált formája.

2007-ig az ubiquinone volt az egyetlen CoQ10 forma a piacon.  Azóta szabadalmaztatott technológiát fejlesztettek ki a CoQ10 ubiquinol nevű aktív és védjegyes formájának előállítására. A fejlesztési technológia és a szabadalom eredményeként az ubiquinol drágább, mint az ubiquinon.

Lényegesen több kutatás folyt az ubikinonnal kapcsolatban, mint az ubiquinollal. Dr. William V. Judy szerint: "Klinikai vizsgálatok százai azt mutatják, hogy az ubiquinone hatékony és még mindig főleg ez a gyakorló kardiológusok választása."
 

A testben lévő CoQ10 folyamatosan változik a két formát illetően. Nem számít, melyik CoQ10 formát használod, tested szükség szerint átalakítja azt másik formává.
 

Míg az ubiquinol a CoQ10 jobban felszívódó formája, legalább egy tanulmány kimutatta, hogy a nagyobb felszívódás nem jelentéktelen. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy „... az összehasonlító ubiquinol kapszulák biohasznosulásában a különbség nem volt statisztikailag szignifikáns [a standard ubiquinon kapszulákkal összehasonlítva].  Fontos kiemelni azt is, hogy nem figyeltünk meg szignifikáns különbségeket az abszorbeált CoQ10 redox státuszában a készítmények között, ami azt jelzi, hogy a CoQ10 a vérben szinte kizárólag ubiquinolként jelenik meg, még akkor is, ha ubiquinonként fogyasztjuk. "

Általánosan elfogadott, hogy az ubiquinol-kiegészítők nem felszívódnak, mint az ubiquinol. Dr. Judy szerint a szervezetben leginkább ubiquinonként szívódik fel, mert a gyomor rendszer az ubiquinolt ubiquinonná oxidálja a felszívódás előtt. ”
 

Ezek a felszívódási különbségek az ubiquinone és az ubiquinol között többnyire minimalizálhatóak, vagy akár meg is szűntethetőek egy szabadalmaztatott fekete bors kivonat segítségével, mely Bioperine® néven található meg a Race Caps Supreme-ban. A kutatások azt mutatják, hogy a Bioperine®-t alkalmazva 30% -kal nő a felszívódás. 

Úgy tűnik, hogy az ubikinol nem olyan hőstabil, mint az ubikinon-kiegészítők. Ez az egyik oka annak, hogy a Race Caps Supreme száraz ubikinont tartalmaz, így sokkal jobb lehetőség a hosszan tartó testmozgások során, különösen meleg időben.

Gyors felszívódású, de még ennél is több ez a termék! 

 
A CoQ10 és a Bioperine® összetevők mellett a Race Caps Supreme sokkal több mindent tartalmaz, mint a szokásos ubikinon vagy ubiquinol kiegészítők, hogy növelje az állóképességet, az általános egészségügyi előnyöket és megfelelelő regenerációt biztosítson. 

Idebenone

Az egyik táplálkozástudományi tudós elmagyarázza: "Az Idebenone ugyanazokat az előnyöket nyújtja, mint a CoQ10, de bonyolultabb kémiai szerkezeten alapuló különféle előnyei és tulajdonságai is vannak."  

Ezek a következők:

  1. Hangulat javító, csökkent a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór okozta károsodás, valamint szerepet játszik az excitotoxinok (olyan anyagok osztálya, amelyeket MSG és néhány mesterséges édesítőszer fogyasztásából állítanak elő) károsodásának megelőzésében, amelyek roncsolhatják az idegsejtek működését. 
     
  1. A máj mitokondriális működését javítja, ami arra utal, hogy ez támogathatja és fokozhatja a máj méregtelenítő funkcióit.
     
  1. Az idebenon talán legismertebb tulajdonsága, hogy egyedülállóan képes hipoxiás (alacsony oxigén) körülmények között működni, elősegítve az energiatermelést és a magas energiaszint fenntartását a szabad gyökök létrehozása nélkül. Más szavakkal, ugyanazokban a sejtekben alacsony oxigéntartalmú körülmények között, amelyek hatására a CoQ10 prooxidánsként hat, az idebenon segít megelőzni a szabad gyökök károsodását, miközben továbbra is támogatja az ATP termelést.

E Vitamin

Az energiatermelés nem teljesen "tiszta" folyamat, természetesen előfordulhatnak és elkerülhetetlenül metabolikus melléktermékek keletkezhetnek szabad gyökök formájában, amelyek szövet- és sejtkárosodást okozhatnak.

 

Ezért az E-vitamin létfontosságú eleme a Race Caps Supreme formulának. Az E-vitamin egy erős antioxidáns, amely a CoQ10 és az idebenon mellett segít semlegesíteni az energiatermelés során természetesen keletkező szabad gyököket. Az E-vitamin számos egészségügyi előnnyel jár, különösen a szív- és érrendszeri valamint a keringési rendszerben.

Állatokon végzett kutatások kimutatták, hogy az E-vitamin kiegészítése önmagában csökkenti a gyulladást azáltal, hogy csökkenti a C-reaktív fehérje (CRP) szintet. A CRP magasabb szintje a kardiovaszkuláris problémák fokozott kockázatával jár.  A CoQ10-el történő kiegészítés jelentősen fokozza az E-vitamin ezen gyulladáscsökkentő hatását. 

Oxy-Assist

A tápanyagok egyedülálló keveréke, amelyek kombinálva fokozzák az oxigénfelhasználást, optimalizálják a zsírégetést, növelik az energiatermelést és megszüntetik a sav felhalmozódását.

1. A trimetilglicin (TMG) elősegíti a zsírsavak energiává történő átalakítását. Izomgyengeség és degeneráció kezelésére használták, részben az oxigén izomszövetekbe juttatásában játszott szerepe miatt.  A TMG szintén erős antioxidáns, amely segíti a szív- és érrendszeri betegségekben szerepet játszó homocisztein alacsonyabb szintjének csökkentését.
 

2. Az inozin növeli a vér oxigénhordozó képességét, lehetővé téve több oxigén szállítását a dolgozó izmokba, ezáltal csökkentve a fáradtságot. 

Krebs ciklus elősegítése

Támogatja az energiatermelés Krebs-ciklus folyamatát (AKA a citromsav-ciklus vagy a trikarbonsav-ciklus) azáltal, hogy pontos mennyiségű malátot, citrátot, aszpartátot, lizinátot és glicinátot, a kalcium, magnézium és kálium ásványi anyagokat, kelátképző anyagokat szolgáltat. A Krebs-ciklus egy másik rész termékét, az alfa-ketoglutarátot is tartalmazza. 

Enzim keverék

A Race Caps Supreme egyedülálló enzimkeveréke (proteáz, amiláz, glükoamiláz, lipáz, celluláz, fitáz, maltáz és szacharáz) segít a tápanyagok megfelelő emésztésében és felszívódásában.
 

Összegzés

A Race Caps Supreme sokkal többet nyújt, mint az önálló ubiquinon vagy ubiquinol CoQ10 kiegészítők. A Race Caps Supreme rendkívüli kombinációja a „szuper tápanyagoknak” segít fenntartani az egyenletes és hatékony energiatermelést, miközben támogatja a magas szintű hasznosulást. A 34 éven keresztüli Race Caps Supreme által nyújtott sportteljesítmény előnyök továbbra sem teljesen hasonlíthatók össze más sportolo specifikus kiegészítőkkel.

Talán még ennél is lenyűgözőbbek a termék egészségre gyakorolt ​​előnyei.

A sportteljesítmény és az általános egészségi állapot javítása érdekében a Race Caps Supreme-vel való következetes kiegészítés egyszerű stratégia. Meggyőződésünk, hogy minden ember profitálhat ebből a termékből, és a sportolók számára ez egy nagyon fontos termék. 

 

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in