Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A D vitamin szedése során alacsonyabb a szív- és érrendszeri betegségek kockázata!

A D vitamin szedése során alacsonyabb a szív- és érrendszeri betegségek kockázata!

Ha jelenleg nem szeded a Hammer Nutrition Enduro D kiegészítőjét, itt van a kitünő alkalom a kezdésre – A European Heart Journal-ban nem rég megjelent tanulmány mélyreható hasznot tár fel: a kutatók becslése szerint a szérum D-vitamin szintjének 20 ng/ml-re történő növelése a szív- és érrendszeri betegségek akár 4,5%-át is megelőzheti.

A D-vitamin a májban 25-hidroxi-D-vitaminná alakul, amely a D-vitamin keringő formája, amelyet a vitamin állapotának mérésére használnak, nanogramm per milliliterben vagy ng/ml-ben. Még megdöbbentőbb, hogy a 20 ng/ml értéket sok szakértő a „normál tartomány” alsó határának tartja.

Más kutatások azonban azt mutatják, hogy az előnyös egészséges tartomány 30-60 ng/ml. Ezért e tanulmány alapján úgy tűnik, hogy a D-vitamin státusz marginális növekedése is – a „normál alsó határáig” (20 ng/ml) – hihetetlen előnyökkel jár.  Természetesen ez felveti a kérdést: mennyivel nagyobb lenne az előnyök növekedése, ha a „preferált” 30-60 ng/ml tartományban lenne?

Ebben a vizsgálatban közel 45 000 szív- és érrendszeri betegségben szenvedő férfi és nő, valamint több mint 250 000 szív- és érrendszeri betegségben nem szenvedő férfi és nő vett részt.

A kutatók a mendeli randomizációs módszert alkalmazták, amely genetikailag megjósolja az alanyok szérum 25-hidroxi-D-vitamin szintjét, hogy megbecsüljék a javuló szint szív- és érrendszeri betegségek kockázatára gyakorolt ​​hatását.

Az alanyok közel 52%-ánál hiányos volt a 25-hidroxi-D-vitamin szint (azaz andlt;20 ng/ml). Ezt a szintet kiegészítéssel növelték, így elérték a 20 ng/ml-t "alapértelmezett" mennyiséget.  Az eredményeket a kutatásvezető, Dr. Elina Hyppönen ismertette:
 

„Eredményeink izgalmasak, mivel azt sugallják, hogy ha a D-vitamin szintjét a normákon belül tudjuk emelni, akkor a szív- és érrendszeri betegségek arányát is befolyásolnunk kell. Ha a D-vitamin-hiányos egyének számát legalább 50 nmol/l [20 ng/ml] szintre emeljük, becsléseink szerint az összes szív- és érrendszeri megbetegedések 4,4 százaléka megelőzhető lett volna.”

A tanulmány erre a következtetésre jutott:

„Azoknál, akiknél a legalacsonyabb koncentrációjú a D-vitamin-státusz, egy kis plusz D vitamin valószínűleg nagy hatásokkal jár. Ezek alapján elmondható, hogy a D-vitamin-hiány felszámolását az egész népességre ki kellene terjeszteni, így csökkenteni lehetne a szív- és érrendszeri betegségek (CVD) terhét.”

Összegzés

Több tucatnyi egészségügyi előnnyel jár, ha a szervezetben elegendő mennyiségű D-vitamin van jelen, és ez a legújabb kutatás is egyértelműen megmutatja, hogy még a „minimális standard” D-vitamin szint is segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A 25-hidroxi-D-vitamin vérvizsgálata a D-vitamin-státusz meghatározásának módja, és lehetővé teszi, hogy megtudd, mennyi D-vitamint kell fogyasztanod ahhoz, hogy a 30-60 ng/ml „előnyben részesített egészséges tartományba” kerüljön. A The Endocrine Society iránymutatásként kijelenti, hogy a szérum 25-hidroxi-D-vitamin szintjének 30 ng/ml-en tartásához „a felnőtteknek legalább napi 37,5-50 mcg (1500-2000 NE) kiegészítő D-vitaminra lehet szükségük”.
 

A Hammer Nutrition Enduro D-je bőséges 50 mcg (2000 NE) D3-vitamint tartalmaz, valamint hatékony mennyiségű K2-vitamint, amely a D-vitaminnal együtt működik, és számos egészségügyi előnyt biztosít.
 

Végül megjegyezném, hogy annak érdekében, hogy a legtöbbet hozd ki a táplálékkiegészítőkkel vagy táplálékkal elfogyasztott D-vitaminból, gondoskodj a magnézium pótlásról is a Hammer's Essential Mg-vel.
 

Jellemzők:

  • Kiváló szerkezeti egészség kombináció
  • Hatékony védelmi rendszer támogatást kínál
  • Segít javítani a szénhidrát felhasználást 

„A D-vitamin alulértékelt tápanyag – különösen az állóképességi edzésekhez! Az Enduro D-re való áttérésem óta rengeteg előnyt tapasztaltam általános egészségem és a teljesítményem terén is.”

- Toby B.

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in