Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Az egyszerű cukor káros!

Az egyszerű cukor káros!

Steve Born írása

Közel 50 évvel ezelőtt a Sugar Research Foundation (SRF) finanszírozta a 259 -es projektet. Ez egy állatkísérlet volt, amely a szacharóz (asztali cukor) szív- és érrendszerre gyakorolt ​​hatását vizsgálta. A San Francisco -i Kaliforniai Egyetem közelmúltbeli megállapításai szerint azonban, amikor a bizonyítékok összefüggést mutattak a szacharóz, a szívbetegség és a hólyagrák között, a 259 -es projektet megszakították, és az eredményeket soha nem tették közzé.

Egy 2016 -ban közzétett tanulmány azt mutatja, hogy a magas cukortartalmú eledelt fogyasztó egereknél nagyobb valószínűséggel alakul ki mellrák. Egy csoport, a Sugar Association ennek a tanulmánynak az eredményeit „szenzációhajhásznak” nevezte, és kijelentette, hogy „nincs hiteles kapcsolat a bevitt cukrok és a rák között”.

Néhány hónappal később egy újabb nyugtalanító részlet látott napvilágot: 1967-ben az SRF által fizetett három harvardi tudós azt állította, - azért, hogy a cukor kevésbé egészségtelennek tűnjön - hogy az étrendünkben található zsír az igazi főbűnös.
 

Míg évtizedes kutatások kimutatták, hogy a cukor káros hatással van az egészségre, ismét úgy tűnik, hogy a „Big Sugar” manipulálja a tudományt - sőt eltemeti saját projektjük eredményeit. Ha a cukor ártatlan, miért tüntetné el a cukoripar a bizonyítékokat, vagy fizetne a tudósoknak egy olyan tanulmány elkészítéséhez, amelynek egyetlen célja az volt, hogy elterelje a felelősséget a cukorról?

A tény az, hogy a cukor egyáltalán nem ártatlan, ahogy mi a Hammer Nutrition -nál buzgón hirdetjük több mint 30 éve.

A cukor káros az egészségre. Egy évtizeddel ezelőtt világszerte megdöbbentő volt a halálozások száma, amelyeket kifejezetten a megemelkedett vércukorszint okozott. A cukoripar elfedi és manipulálja azokat a kutatásokat, melyek a cukor egészségkárosító tulajdonságairól számolnak be, és a halálozások száma még magasabb értéket mutatna, ha tudnák a teljes igazságot.
 

Stanton Glatz, a cukoripar árnyékos oldalának legújabb felfedezésének társszerzője kijelenti:

"A kutatások manipulációja hasonló ahhoz, mint amit a dohányiparban is tapasztalunk. Ez a fajta magatartás megkérdőjelezi a cukoripar által finanszírozott tanulmányokat, melyek nem megbízható információforrásokból származnak.  A mi tanulmányunk is hozzájárul az irodalom szélesebb köréhez, amely dokumentálja a tudomány ipari manipulációját.”


Mi a Hammer Nutrition-nál az
első naptól kezdve soha nem tértünk el az ajánlásainktól, hogy csökkentsük vagy teljesen eltávolítsuk az egyszerű cukrokat az étrendből és az edzés során felhasznált üzemanyagokból.

A cukor nem jó neked, és nem támogatja az optimális sportteljesítményt és egészséget.

Ezért a sok széles körben elérhető sportenergia-termékkel ellentétben a Hammer Nutrition üzemanyagok - Hammer Gel®, HEED®, Perpetuem®, Sustained Energy és Recoverite® - nem tartalmaznak finomított egyszerű cukrokat.
 

Referenciák: [1] Cristin E. Kearns, Dorie Apollonio, Stanton A. Glantz. Sugar industry sponsorship of germ-free rodent studies linking sucrose to hyperlipidemia and cancer: An historical analysis of internal documents. PLOS Biology, 2017; 15 (11): e2003460 DOI: 10.1371/journal.pbio.2003460 [2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés