Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Az izomgörcsök okai

Az izomgörcsök okai

William Misner Ph.D.

Az izomgörcsök kialakulásának okára továbbra sem derült fény, pedig a sporttudósok már több alkalommal kutatták laboratóriumban, de még mindig sok a kétség.

A klinikailag elnevezett “Exercise-Associated-Muscle-görcsöknek vagy az EAMC-nek” számos elméleti okai lehetnek:

  1.  a szubsztrát metabolizmusának örökletes rendellenességei ("Metabolikus elmélet"),
  2.  a folyadék egyensúlyának rendellenességei ("Dehidrációs elmélet"),
  3.  a szérum elektrolit-koncentrációjának rendellenességei ("Elektrolit elmélet"),
  4.  szélsőséges környezeti viszonyok, túl meleg vagy túl hideg hőmérséklet ("Környezetelmélet").


A fentiek bármelyike, ​​vagy ezek kombinációja befolyásolhatja az izomgörcs fiziológiai környezetét.
 

Tanulmányok szerint az EAMC (Az elektromágneses kompatibilitás az elektromossággal működő eszközök tudományának azon területe, amely az elektromágneseszavarokkal és azok elhárításával foglalkozik.) során a futók legfrissebb adatai nem támasztják alá a fenti 1-2-3-4. pontban felsorolt tudományos elméleteket. Ezek a görcsös állapotok alkalmával összegyűjtött elektromiográfiai (EMG) adatok azt mutatják, hogy a kiindulási aktivitás megnő (a görcsök között) ... És a kiindulási EMG aktivitás csökkenése jól korrelál a klinikai gyógyulással. Akut görcsök esetén az EMG aktivitása magas. A passzív nyújtás csökkenti az EMG aktivitását és a görcsöt kiváltó ingert.

Állatkísérletek során rendellenes reflex aktivitást figyeltek meg az izomorsóban (fokozott testmozgás) és a Golgi ínszervben (csökkent aktivitás) a fáradt izmokban. Schwellnus és munkatársa„Feltételezték, hogy az EAMC-t tartós kóros gerincprobléma okozza, amely az izomfáradtság másodlagos oka lehet.” A helyi izomfáradtság felelős a megnövekedett izomorsó (izomrostok között, velük párhuzamosan helyezkednek el azok az orsó alakú (fusiformis) képletek, az izomorsók, amelyek az izomra ható feszítésről, azaz az izom két végpontjának egymástól való távolságáról tájékoztatják az idegrendszert) afferens (központi irányba szállító) és csökkent Golgi (A Golgi-apparátus szintén egy jellegzetes háromdimenziós membránstruktúra.) ínszervi afferens aktivitásért.
A tartós kóros reflex aktivitás megmagyarázná az EMG fokozott aktivitását a görcsrohamok között. A passzív nyújtás afferens aktivitást vált ki a Golgi-ín szervéből, ezáltal enyhíti a görcsöt és csökkenti az EMG-aktivitást.*


Igen, a lassítás
t és / vagy nyújtást már a legtöbben jól ismeritek, mert erre kényszerülünk a megkönnyebbülés érdekében.

Azok a sportolók akik orvosolják a görcseiket, állandó figyelmet szentelnek az intenzív intervallumkezeléseknek, a hosszú állóképességi edzésnek, az időszakos pihenésnek, a kiegyensúlyozott étrendnek és a folyadék elektrolit használatnak, minden edzés előtt és alatt.

Az izomorsó rendellenes reflexaktivitása elkerülhető, ha az izom nincs túlzott stressznek kitéve a versenyesemény során. A másik alternatíva az erőfeszítések csökkentése az esemény alatt.

* Schwellnus MP, Derman EW, Noakes TD, "A vázizomzat görcseinek gyakorlása edzés közben: újszerű hipotézis", J SPORTS SCI, 1997 Jun, 15: 3277-285.

Ahhoz, hogy a legjobbat hozd ki magadból, és a görcsöket is elkerüld, a hatékony elektrolitpótlás elengedhetetlen. De kizárólag a só nem jó megoldás. Pontosan összeállított – felesleges só, feldolgozott cukor és mesterséges anyagok nélküli – teljes spektrumú ásványianyagpótlásra van szükséged, mely a legmostohább körülmények közt is segít a csúcsteljesítmény elérésében.

Javasoljuk a Hammer Nutrition teljes spektrumú elektrolitkészítményeit, az Endurolytes termékeket, melyek a megfelelő módon nyújtanak segítséget az elektrolitpótlásban.

  • kiváló a görcsök megelőzésére
  • teljes spektrumú, kiegyensúlyozott összetétel
  • gyorsan felszívódik
  • sokoldalú adagolási lehetőség a különféle kihívásoknak megfelelően
Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in