Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Nem minden elektrolit kapszula ugyanaz!

Nem minden elektrolit kapszula ugyanaz!

Dean Karnazes írása

Mivel itt a tavasz és a sarkon a nyár, a hőmérséklet kezd melegedni. hőmérséklet emelkedése miatt hajlamosak vagyunk többet izzadni. És ha többet izzadunk, akkor nemcsak az elveszített folyadékot, hanem az elvesztett elektrolitokat is pótolnunk kell. Amit megértettem, hogy nem minden elektrolit kapszula egyforma.

A Hammer Nutrition Endurolytes kapszula előnyeit már a Badwater Ultramaraton során megismerhettem, ez a 135 mérföldes esemény a Halál-völgyben, nyár közepén volt, mikor is a hőmérséklet akár elérheti az 54 celsiust is. Ilyen hőmérsékleten szinte már a futócipő is elolvad. Sok elektrolit kapszula elsősorban nátrium-ot tartalmaz csupán, de az Endurolytes kapszulák egy teljes spektrumú formulák, melyek tartalmaznak nátrium-kloridot, káliumot, kalciumot és magnéziumot is kiegyensúlyozott arányban, így segítenek biztosítani az összes szervünk számára szükséges megfelelő működést.
 

A másik dolog, amelyet rendkívül hasznosnak tartok az Endurolytes esetében, hogy gyömbérgyökeret is tartalmaz. A szokásos elektrolit kapszulák bántóak lehetnek a gyomornak és hányingert okozhatnak, de a gyömbérgyökér segít megnyugtatni a gyomrot. Általában óránként 2-3 kapszulát veszek be, a hőtől és a páratartalomtól függően, így a környezeti hatásokkal és gyomorproblémákkal nincs gondom.

Amit szintén megtanultam a Hammer Nutrition csapatával való együttműködés során az az, hogy a napi étrendben szokásosan elfogyasztott sómennyiség nagymértékben meghatározza az edzés és a versenyek során elfogyasztandó sómennyiséget. Ha magas sótartalmú étrendet követsz, meg kell növelned az Endurolytes óránkénti adagját (vagy az Endurolytes nagy testvérét, az Endurolytes Extreme-t kell használnod). A napi étrendemben nem használok sok hozzáadott sót, így óránként 2-3 Endurolyte kapszula nekem elegendőnek bizonyul.

És itt van egy profi tipp, ha meg akarnád sózni az ételed egy nehéz testmozgás után, próbáld ki azt a módszert, hogy kinyitsz egy Endurolytes kapszulát, és a tartalmát rászórod az ételedre (vagy használd az étel elkészítésekor). Mivel a készítmény teljes spektrumú elektrolitokat tartalmaz - nátriumot, kloridot, kalciumot, magnéziumot, káliumot és mangánt -, valamint gyömbérgyökeret, érdekessé teszi az ételeidet. És sokkal egészségesebb, mint az MSG! (A glutaminsav nátriummal alkotott sója. Az egyik legáltalánosabban alkalmazott élelmiszer-adalékanyag.)

Tehát azt javaslom, hogy próbáld ki az Endurolytes-et a következő meleg időjárás alkalmával az edzéseden. Engem a Badwater Ultramaratonon eljutatott a célba, így hiszem, hogy Neked is a segítségedre lesz.
 

Sportos szeretettel:

Dean Karnazes, Hammer Nutrition Sportoló

 

 

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in