Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Újratervezés a 3 esszenciális aminosav figyelembevételével

Újratervezés a 3 esszenciális aminosav figyelembevételével

Fáradékony vagy, és nem úgy jönnek az eredmények, ahogy szeretnéd, ahogy a kemény edzések és a befektetett energia után elvárnád? Nem érted, mi lehet az oka?

Segítünk.
Talán nem megfelelő az aminosav-beviteled/-pótlásod, és akármennyire is hihetetlennek tűnik, csupán ennyi is elegendő ahhoz, hogy ne úgy fejlődjön az izomzatod, ahogy ez annyi edzést követően elvárható lenne. Apróságnak tűnik ugyan, de a legnagyobb sikerek pont ilyen apróságokból épülnek fel.

Éppen ezért bemutatunk neked 6 fontos szempontot, hogy lásd, a BCAA táplálékkiegészítés miért van pozitív hatással a sportteljesítményre és az általános egészségre.

Sok helyen utánanézhetsz, de biztos, hogy nem fogsz olyan összetevőt találni, amelynek olyan sok előnye van, mint a 3 esszenciális, elágazó láncú aminosavnak (BCAA andndash; branched chain amino acid), az L-valinnak, az L-leucinnak és az L-izoleucinnak.

Az andbdquo;elágazó láncandrdquo; a molekuláris felépítésükre utal. Esszenciális tápanyagnak minősülnek, hiszen a szervezet nem tudja önmaga előállítani őket, így étkezés vagy táplálékkiegészítés útján szükséges pótolni. A fehérjedús ételek, mint a húsok, a halak, a tojás, az olajos magvak, a tejtermékek és a hüvelyesek kiváló BCAA-források, de plusz étrend-kiegészítéssel érezhető különbséget tudsz elérni mind a sportolói teljesítményed, mind az általános egészségi állapotod tekintetében.

Nézzükát, miért állítjuk ezt:

1.Extra üzemanyag a hosszan tartó edzés alatt

Nem a májban alakulnak át, de ennek ellenére gyorsan a véráramba kerülnek, majd utána a mitokondriumban oxidálódnak. Emiatt a bevitt BCAA képes fedezni az edzés alatti kalóriaszükségletedet, sőt segít megóvni a vázizomrostokat a nagy terhelés következtében történő lebomlástól, amit a szervezet az energianyerésre használna fel.

2.Késleltetett fáradtság

A kutatások bebizonyították, hogy az edzés előtti és alatti BCAA-bevitel késlelteti mind a fizikai, mind a központi idegrendszer fáradását, ezenfelül köztudott, hogy a BCAA javítja a közérzetet és a kognitív teljesítményt (szellemi munkát).

3.Hatékonyabb regeneráció

A BCAA segíti a vázizomrostok regenerációját, újraépítését, hiszen az edzések általános velejárója az izomrostok mikroszakadása.

4.Súlykontroll

A Journal of Nutrition 2012-es tanulmánya szerint a megnövelt BCAA-bevitel hatására csökken a túlsúly kialakulásának kockázata, sőt a BCAA étrend-kiegészítés segít megőrizni az izomtömeget a fogyókúra időszakában is.

5.Jobb vércukorszintkontroll

Kísérletek bizonyítják, hogy az esszenciálisaminosav-bevitel (amibe a BCAA is beletartozik), segíti a helyes vércukorszint-beállítást, és pozitívan befolyásolja az inzulinérzékenységet. Így az ezzel a problémával küzdő embereknek csak csekély inzulinra van szükségük, hogy fenntartsák a normál vércukorszintet.

6.Az élettartam potenciális növekedése

A Cell Metabolism című szaklap tanulmánya szerint a BCAA segít beindítani a specifikus sejtek közötti mechanizmusokat, amik aktiválják a mitokondriális biogenézis nevű folyamatot andndash; az új mitokondrium spontán kialakulását andndash;, ami egyenes arányban áll az élettartam növekedésével. Egy másik kutatás szerint a BCAA növeli a SIRT1 gén aktivitását, amely hatásai hasonlóak, mint a kalória-visszafogásnak, és mint ismert, ez a hosszú élet kulcsa.

MinőségiBCAA táplálékkiegészítők

A fent bemutatott számtalan előny miatt, amelyek a sportolói teljesítményre és az általános egészségre is ugyanúgy pozitív hatást gyakorolnak, a napi szintű BCAA-utánpótlás különösen javasolt a sporttevékenységet végzők számára.

A 3 esszenciális aminosavat andndash; L-valin, L-leucin, L-izoleucin andndash; megtalálod a minőségi, 100%-osan természetes alapanyagokból készülő és kimondottan az állóképességi-, ultra- és multisportokat végző sportolók számára kifejlesztett étrend-kiegészítőinkben. Tipikusan ilyen termék azEndurance Amino, valamint a következő proteinmátrixok, amelyek szintén tartalmazzák a három nélkülözhetetlen aminosavat:Hammer Gél,Perpetuem,Sustained Energy,Hammer Vegan Protein,Hammer Soy,Whey Recovery Bar,Vegan Recovery Bar.

Építsd be étrendedbe ezeket a termékeket, hogy támogathassanak céljaid elérésében azzal, hogy megadják szervezeted számára a fejlődéshez és a maximális teljesítményleadáshoz szükséges alkotóelemeket!

Hammer ON!

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in