Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Változtasd pozitív irányba az egészségi állapotodat a Premium Insurance Caps segítségével!

Változtasd pozitív irányba az egészségi állapotodat a Premium Insurance Caps segítségével!

Steve Born írása 

Az immunrendszerünk támogatása és egészségünk megőrzése volt a legfontosabb prioritásunk tavaly. És bár mindannyian abban reménykedünk, hogy a körülmények drasztikusan javulnak 2021-ben, az erős immunitás fenntartása továbbra is fontos marad ebben az évben is csak úgy, mint minden évben. Ne feledd, hogy a megfázás és az influenza szezon továbbra is erősen zajlik (és évente felüti a fejét), ezért kulcsfontosságú minden lépést megtenni, hogy megvédd magad a betegséggel töltött napoktól és egészséges maradj.

A lehető legegészségesebb étrend - sok gyümölcs és zöldség, alacsony nátriumtartalmú, nem finomított minimális cukor fogyasztása, a feleslegesen hozzáadott összetevők elkerülése - és elegendő mennyiségű tiszta víz elfogyasztása az, ahol elindul az egészséges életmód útja.Ezután, annak biztosítása érdekében, hogy optimális tápanyagmennyiséget kapj - áthidalva a rést az étrended által nyújtott lehetőségek és a valóban szükséges megfelelő minőség és mennyiség között -, a magas színvonalú multivitamin- / ásványi anyag-kiegészítés a következő logikus lépés.

Annak ellenére, hogy a „tiszta étrend + elegendő víz + multivitamin / ásványi anyag” kombináció az ideális módszer arra, hogy megbizonyosodj a táplálkozási alapjairól, sokan két fő okból nem szednek multivitamint / ásványi anyagot:

1. Úgy vélik, hogy már egészséges étrendet követnek.

2. Unalmasnak tartják a multivitamint, mert szerintük nem segíti a sportteljesítmény növelését. 

Az első ok számos okból téves;  íme, csak az egyik:

Tanulmányok azt mutatják, hogy önmagában az élelmiszer nem biztosítja az összes olyan mikroelemet, amelyre szükségünk van a hiány megelőzéséhez, nem is beszélve az optimális egészség eléréséről. Táplálkozástudományi tudós, Bruce Ames egyenesen kijelenti: „A vitaminok és ásványi anyagok elégtelen bevitele elterjedt, valószínűleg az energiadús, mikrotápanyagokban szegény, finomított ételek túlzott fogyasztása miatt.A nem megfelelő bevitel krónikus anyagcserezavarokat eredményezhet, beleértve a mitokondriális bomlást is.”  

Egy másik tanulmány az alábbi következtetésre jutott:

"Szinte az Egyesült Államok teljes lakossága olyan étrendet fogyaszt, amely nem egyezik az ajánlásokkal."  [1]

Lényeg: az étrend nem fedi le az összes valós tápanyagigényed. Meg sem közelíti azt. További információt a „https://www.hammernutrition.com/media/downloads/ENews/ENissue113.pdf#page=26” című cikkben találsz. 

A második ok sem igaz, mert bár egy multivitamin / ásványi anyag kiegészítés önmagában nem teszi lehetővé, hogy „10 perccel jobb legyen a maratoni időm” (például), mégis kitölti a tápanyag igényed, amelyet a  étrended csak részben, vagy egyáltalán nem képes biztosítani. És ez döntő jelentőségű a sportteljesítmény javításában is.
 

A szervezet megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátása hasonló ahhoz, mint mikor egy ház az építkezéskor erős alapot kap. Erős alapok nélkül a háznak nem lesz szerkezeti integritása.  Hasonlóképpen, megfelelő vitaminok és ásványi anyagok nélkül a szervezetben sok funkciónak (különösen az immunrendszernek) nem lesz elegendő támogatása a megfelelő működéshez. Legalábbis ez azt jelenti, hogy tested nem fogja megkapni a teljes értéket az edzés során végzett kemény munkából. Eredményezheti az immunrendszer károsodását is, amit mindenképpen el kell kerülni, mivel ez elmulasztott edzésnapokat eredményezhet a betegségek miatt.
 

A „betegségről” szólva a legújabb kutatások kimutatták, hogy a placebót szedő tanulmányi résztvevőkhöz képest azok a résztvevők, akik multivitamin / ásványi anyag kiegészítést szedtek, 60% -kal csökkentették a betegnapjaik számát!  Ezenkívül ugyanazok a résztvevők kevesebb és enyhébb betegséggel kapcsolatos tünetről is beszámoltak, amennyiben megbetegedtek. [2] Ez lenyűgöző, és ezt a fontos kutatást részletesebbenmegvitatjuk a https://www.hammernutrition.com/blog/new-research oldalon.

Ez az oka annak, hogy habozás nélkül azt javaslom, hogy a Premium Insurance Caps a napi rutinod része legyen. A lehető legegészségesebb étrend fogyasztására tett erőfeszítéseivel együtt a Premium Insurance Caps biztosítja, hogy optimális mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és kulcsfontosságú kiegészítő tápanyagot kapj - nem minimális és jelentéktelen napi értéket vagy ajánlott napi adagot, hanem olyan mennyiségeket, amelyek  észrevehetően pozitív hatással vannak az egészségedre.

Referenciák: 

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1693790/
[2] https://www.mdpi.com/2072-6643/12/8/2447/htm

 

 

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in