Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

7 dolog, amire figyelj oda az edzést követően!

7 dolog, amire figyelj oda az edzést követően!

Az, hogy mennyire vagy egészséges és fitt, nem csak az edzőteremben vagy a pályán dől el. Bármilyen keményen is küzdesz edzésen, de mégsem tapasztalod a várt eredményeket? Néhány egyszerű dologra figyelve megkönnyítheted a fejlődésedet. Nézd át az alábbi tippeket, melyek mind segíthetnek, hogy elérhesd a legjobb formádat.

1.Ne hagyd ki a nyújtást!

Ugye te sem akarod, hogy a másnapi izomfájdalom emlékeztessen a nagyszerű edzésre? A legegyszerűbb módja az izomgörcsök és izom fájdalom megelőzésének, ha megfelelően bemelegítesz és levezetsz (utóbbinak fontos része a nyújtás). Vedd figyelembe a saját tested korlátait, nehogy meghúzd izmaidat, szalagaidat! Általános elv, hogy az erősítő gyakorlatok közben csak az izom természetes hosszáig nyújtsunk, míg az edzés befejeztével lehet ennél jobban megnyújtani azokat.

2.Ne feledkezz meg a hengerezésről sem!

Amennyiben az edzésed után megfelelően hengerezel, javíthatod a hajlékonyságodat, megnövelheted a véráramot és az izmaidban lévő csomókat is kezelheted. Alkalmazd a szivacsos hengert még a levezető nyújtásod előtt, hogy megszűntethesd izmaid merevségét és feszítettségét!

3.A levezetés is fontos része az edzésnek

A levezetés lényege, hogy a tested az őt ért stresszhatás (edzés) után fokozatosan visszaálljon a normál pulzustartományba. Koncentrálj azokra a testrészekre, amikre edzettél, de egy laza 5 perces kocogással vagy gyorsabb sétával biztosan nem hibázhatsz.

4.Töltsd vissza, amit kiizzadtál!

Az izzadás tested hűtését segíti elő, de közben értékes elektrolitokat, vitaminokat is vesztesz. Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz edzés után, hogy újra biztosítod szervezeted hidratáltságát, melynek mind a testhőmérséklet szabályozásában, mind az ízületek karbantartásában is szerepe van. Ne a cukros sportitalokkal próbálkozz! Aminek testednek ilyenkor szüksége van, azok az elektrolitok, vitaminok, összetett szénhidrátok és víz.

5.Figyelj oda az étkezésedre is!

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnhet, hogy rögtön edzés után étkezz, de ahhoz, hogy a glikogén-raktáraid megfelelően fel legyenek töltve, bizony ez szükséges. A teljesítményed növeléséhez a megfelelő edzésmunka elvégzése a kulcs, amit akkor tudsz megfelelően teljesíteni, ha szervezeted raktárai, melyekből energiát nyerhetsz, teljesen fel vannak töltve.
Amennyiben szándékosan megvonod magadtól a táplálékot, elérheted azt az állapotot is, mikor már a tested az izomrostok lebontásából fogja fedezni a szükséges energiát. Ugye ezt te sem akarod?

6.Kövesd nyomon a fejlődésedet!

Minden egyes alkalommal ösztönöznöd kell magad arra, hogy edzésen is a legjobbat hozd ki magadból. A legjobb módja a motiváció fenntartásának, ha objektív módszerekkel követed a fejlődésedet például időméréssel, teljesítmény-mérő tesztek vagy pulzustesztek segítségével. Meglátod amellett, hogy hasznos, nagyszerű mulatság is versenyezni önmagaddal.

7.Légy türelemmel!

A kitartás az egyik legnagyobb erénye egy sportolónak. A hosszútávú célok megvalósításakor nem lesz azonnal óriási sikerélményed. Ne arra fókuszálj, amit még nem sikerült elérned, hanem értékeld az eddigi eredményeidet! Ne feledd, az olyan célokat, melyekért érdemes küzdeni, soha nem egyszerű elérni.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés